• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dünya Kahve Tüketimi

tanerkosar

Üye
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Kendine has demleme yöntemiyle bir kahveye adını verdiğimiz bir içecekte tüketim istatistiklerinde dünyanın son sıralarda yer almamızı neye bağlıyorsunuz ? Yabancılar bizleri belki de kebaptan sonra en çok Türk kahvesiyle tanıyorlar. Ama kişi başı kahve tüketiminde dünyada yıllık 400gramla 104.sıradayız. "Listenin ilk sırasında yer alan ülkeler harıl harıl filtre kahve tüketiyorlar , Türk kahvesi biraz keyif için içilir" diyebilirsiniz ancak Bosna Hersekte son derece yaygın olan Bosna kahvesi de hemen hemen Türk kahvesiyle aynı özelliklere sahip. Bosna listede 11.sırada yer alırken bizim 104.sırada olmamız bana garip geldi biraz.
Belki de bunu çay tüketimine bağlayabiliriz. Kahvenin ikamesi çay olarak görüldüğü için kahve 2.planda kalıyor , bu nedenle tüketimi az. Yorum sizin.

Ekli dosyalar

• IMG_20201217_015550.jpg
    IMG_20201217_015550.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 119
Arap ülkelerinden Cezayir in olmaması tuhaf geldi. Adamlar akşama kadar millet olarak ellerinde kahveyle geziyor :)

Bu sene 400 gramdan 100 grama düşer o

Araştırmaya konu verileri nereden ve nasıl almışlar merak ettim. Gümrükten çekilen mala göre mi, kişisel ankete göre mi yoksa son tüketici satışına göre mi? Satıştan almışlarsa çok düşük çıkması normal, vergiden sakınan esnafımız sayesinde tüketim de satış da düşük çıkıyordur.

Geri