• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dükkanıma Espresso Makinesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Joaker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Joaker

Yeni Üye
İsim
Gökay
Daha fazla  
İsim
Gökay
Merhaba aranıza yeni katıldım.
Dükkanıma bir espresso makinesi almayı düşünüyorum en yoğunsaate 12-15 sipariş gelir maksimum ilerleyen süreçlerde biz diyelim ki 20 sipariş 2-3 sene sonrası için
düşük-orta bütçeli ne tavsiye edebilirsiniz en yoğun saate 20 kaliteli kahve çıkarabilecek ?

Benim aklımda 3-4 ürün var fakat dükkana uygun mu değil mi ev tipi mi anlamadım. Dual boiler vs konuları gerçekten şuan kafamı karıştırıyor zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şuan aklımda ki 3 seçeneği size link ile gösteriyorum lütfen açıklayıcı ve destekleyici yazın şimdiden çok sağolun.

Seçenek olarak ekliyorum ama sizin öneriniz varsa bu fiyatlarda daha iyi bir ürün kesinlikle öneride bulunun lütfen.

1. Seçenek
2. Seçenek
3. Seçenek
4. Seçenek

Seçeneklerin birçoğu ev tipi hocam. Kafe için en az iki gruplu bir makine gereklidir diye düşünüyorum. Tabi kafe sahibi olanlar daha iyi bilir konuyu. Ben sadece seçeneklerin bir kafe için yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Ben aslında tatlı satan bir dükkanım oturan sayım yok denecek kadar az sadece kendi pazarımı kendim oluşturmaya çalışıyorum. İki gruplu fazla kaçar mı bilmiyorum genelde paket çalışıyorum tatlıda .

Yeterli diyorsanız eğer bu modellerden ziyade tek gruplu olarak Mara x ya da Gaggia düşünülebilir.

Ben aslında tatlı satan bir dükkanım oturan sayım yok denecek kadar az sadece kendi pazarımı kendim oluşturmaya çalışıyorum. İki gruplu fazla kaçar mı bilmiyorum genelde paket çalışıyorum tatlıda .
Her ne kadar günlük 12-15 kahve yapmayi öngörüyor olsanız da üretim standartları ticari olmayan, ev kullanimi ve dusuk hacimler icin uretilmis makinelerden almamanizda fayda var.

Ekonomik bir secenek olarak tek gruplu vbm lollo olabilir.

Abi ben bilmiyorum işte hangisi iyi hangisi kötü anlamıyorum tek gruptanasıl sorun yaşarım çift boiler olunca ne oluyor gibi:ROFLMAO:
Oncelikle biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Hem forumda hem de internette bir cok bilgi var.

Cift boiler demek kahve icin ayri sut icin ayri kazan demek. Bu sebep ile ikisinin calismasi birbirini etkilemez, ayni anda calisabilir. Ikisinin kazani ve isiticilari ayni oldugundan arka arkaya kahve yapiminda isi kaybi minimumda olur.

Bir cok cafe gordum bu attiklarinizdan kotu makineler kullaniyordu. Ayni zamanda bir cok cafe gordum, icerisinde 30.000€ luk makine vardi. Neye ihtiyaciniz oldugunu sizden daha iyi kimse bilemez.

Ben attiginiz makineler hakkinda yorumlarimi ve bildiklerimi soylim.

Brevile oracle
Cift boiler 58mm tas gibi bir makine. Dual boiler dan tek farki ogutucusu olmasi ama bu ogutucu hic kaliteli degil.

Breville oracle touch
Oracle ile ayni alt yapiya sahip fakat ev kullanicilari icin daha kolay sik ve baya iyi programlanmis bir ekrani var. bu programlar ile belli bir standartta kahve yapabilirsiniz ama ust kalite yapim derseniz manuel ve isi bilen birinin yapmasi gerekir. Ayni sekilde ogutucusu hic iyi degildir.

Breville dual boiler
Dum duz pid(isi ayarli) full control pre infusion controllu autovolumetric yani AV cinsinden bir cift boiler. Ev kullaniminda kendi sahip oldugum La Marzocco PB den gordugum tek farki buhar kazaninin kuveti. Lm de 8-10 saniyede sut kopururken breville de 25-30 saniye surebiliyor.

Yogun kullanimda yani ticari kullanimda nasil sonuclar verirler bilmem. Ama kendi deneyimim (dual boiler icin) hic bir clasic ticari espresso makinesinden eksigi yok bir cogundan fazlasi var.

Ama yukarida arkadasimizda bahsettigi gibi, bunlar ev tipi makineler. Yani butun gun acik kullanimda ne tepki verirler hic bir fikrim yok.

Olduda daha ticari bir sey bakarsaniz ben bianca oneririm.

Ne bakarsaniz bakin cift boilerdan sasmayin derim😉

Evet o olabilir. Pardon benim hatam :)
Bir cok kisi mara x in e61 basligindan dolayi ticari olabilicegini dusunuyor belki yada o kalitede verebilecegini soyluyor.

Bence tartismasiz cift boiler>tek boiler
Ister e61 ister baska bisi.

Cift boiler olursa e61 tercih edilebilir ama oyle de fiyat x2 oluyor

İşin ticari boyutunda sizinle aynı fikirdeyim. Sonuçta sadece espresso odaklı bir tüketim olmayacağı için çift boiler en iyi seçenek.

Geri