Ben üstte bahsettiğim 3lü başlangıç setini aldım hocam şu pakette geldi aynısı benimde siyah rengiydi, sizin attığınız tekli olduğu için kutusu böyle olabilir emin değilim yenisi mi eskisi miHario plastik v60 alıcam ama eski modeli varmış ondan cizgiler daha silikmiş. Alıyorken nasıl annıyacağım eski veya yeni model olduğunu? Bu fotodaki yeni olanı mı eskisi mi?

Immersion dalgası geçti, controversial bir açıklama yapmak için şu sıralar espresso'ya yüklenmemiz lazım özellikle manuel makinalara.konusu açılmışken başıma bişey gelmeyecekse imersion dripperın abartıldığını düşünüyorum
konusu açılmışken başıma bişey gelmeyecekse imersion dripperın abartıldığını düşünüyorum
Forumdaki çoğu arkadaşımızın da french pressle başladığını düşünüyorum. Ben de french press ile başladım, ve ilk olarak kahve merakının french pressle oluştuğunu düşünüyorum, oradan alınan sonuçlar doğrultusunda da pour-over veya espresso gibi bir nevi sonraki adımların atıldığına inanıyorum. Şahsi fikrim her ne kadar kimseye yüksek meblağlı ekipmanlar tavsiye ederek caydırmamak olsa da french pressten sonraki adımın bence aeropress veya clever, hario switch gibi immersion + percolation şeklinde hibrit demleme yapan ekipmanlar olması. Çünkü yeni başlayan, yeni yeni bu karanlığa giren arkadaşlarımızın başını ağrıtacak çok fazla farklı parametre ve öğrenilecek çok farklı alanlarda çok fazla bilgi olduğu için tükenmiş hissetmemesi biraz zor. En azından öğütüm, su, filtre, döküş dinamikleri, ve en önemlisi kahveyi tanıyıp öğrenirken, bunları hali hazırda daha hata kaldırır ve istikrarlı demleme yöntemlerini kullanırken öğrenmek bu hobiye daha da çok bağlayacak, keyif verecektir. Bazen keşke french pressten sonra fiyatının beni caydırmamış olmasıyla aeropress, clever, hario switch gibi bir ekipmana yönelseydim diyorum. Çünkü öğrenecek çok fazla bilgi var ve her yeni bilgi ile de bazen tükenmiş gibi hissederek kahveden kısa süreliğine soğuyorum.Kendi fikrimce eğer kahve demleme işine yeni yeni merak salıyorsanız en mantıklısı basit bir french press'le başlayıp adım adım ekipman biriktirip tecrübe kazanarak ilerlemek. Eğer demleme işinde yeni değilseniz ve pour overa geçmek istiyorsanız bence en mantıklısı plastik v60'la başlamak. En azından ben öyle yaptım ve bu sayede ilk başta karmaşık gelse de her adımı iyice öğrenerek ve kavrayarak ilerleyebiliyorum.

En almamanız gereken muhtemelen böyle bir settir. Muadil v60, hollanda üretimi filtre. 1 hafta sonra kahvelerim niye acı diye başlık açtığınızda en baştan bunlar suçlanacak, net. Orjinal bir v60 alın. Yanına da cafec th3 veya traditional.Merhaba,
V60 demlemeye başlamayı planlıyorum.
Plâstik yerine bu set nasıl olur seramik ve ilave 50 gr.3 adet kahve hediye.fiyat olarak da aynılar.
Ekli dosyayı görüntüle 11607![]()
Atlantik Kahve Giriş Seti
Atlantik Atlantik Kahve Giriş Seti şimdi Atlantik Coffee'de Detaylı Bilgi www.atlantikcoffee.comwww.atlantikcoffee.com
Dripper orijinal ürün değil, atla deve farkı olur mu bilemiyorum ama her zaman orijinal üründen ilerlemek hele orijinal plastik V60 gibi ucuz alternatif varken daha mantıklı geliyor. Kısacası bana kalırsa bir Plastik Hario V60 set alın bundan evladırMerhaba,
V60 demlemeye başlamayı planlıyorum.
Plâstik yerine bu set nasıl olur seramik ve ilave 50 gr.3 adet kahve hediye.fiyat olarak da aynılar.
Ekli dosyayı görüntüle 11607![]()
Atlantik Kahve Giriş Seti
Atlantik Atlantik Kahve Giriş Seti şimdi Atlantik Coffee'de Detaylı Bilgi www.atlantikcoffee.comwww.atlantikcoffee.com