• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dripper Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bgm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bgm

Yeni Üye
merhabalar,
pour over demlemeye yeni başlıyorum. dripper seçeneklerini araştırdım ama çok fazla çeşit var. origami dripper gibi yüksek fiyatlı bir şey almaya gerek var mı yoksa düşük fiyatlı alternatiflerle mi devam etmeli. dripper önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Düşük fiyatlı alternatiflerde bazen filtre kağıtları sorunlu duruyor. Ya tam oturmuyor, ya da dip noktası yüksekte kalıyor. Orijinal ölçülerde plastik olanlarla başlanabilir.
Bu açıdan Hario'nun plastik kalitesi iyi.

Mümkünse 1 Nolu küçük boylardan almayın. 2 Nolu olanı alın. Genel kullanım ve profesyonel kullanıcıların tarifleri genelde 2'ye oranla yazılıp çiziliyor her yerde.

Ben yeni başlayan biri olarak seramik veya cam daha iyi olur düşüncesindeydim ancak hem bu konuda ki hem de diğer konularda ki kulüpteki tecrübeli üyelerin tavsiyesine uyarak plastik v60 aldım oldukça memnunum, şu an ekipman satan sitelerin çoğunda plastik V60 02+ölçü kaşığı+40lı filtre 3lü başlangıç seti olarak 95-100 liraya satılıyor fiyat olarak bence uygun bi başlangıç paketi hala kullanmaktayım tavsiye ederim.

Hario plastik v60 alıcam ama eski modeli varmış ondan cizgiler daha silikmiş. Alıyorken nasıl annıyacağım eski veya yeni model olduğunu? Bu fotodaki yeni olanı mı eskisi mi?

Ekli dosyalar

• 5C642A72-A893-44DB-A722-12DA4DF6A295.jpeg
    5C642A72-A893-44DB-A722-12DA4DF6A295.jpeg
    104.4 KB · Görüntüleme: 81
Hario plastik v60 alıcam ama eski modeli varmış ondan cizgiler daha silikmiş. Alıyorken nasıl annıyacağım eski veya yeni model olduğunu? Bu fotodaki yeni olanı mı eskisi mi?
Ben üstte bahsettiğim 3lü başlangıç setini aldım hocam şu pakette geldi aynısı benimde siyah rengiydi, sizin attığınız tekli olduğu için kutusu böyle olabilir emin değilim yenisi mi eskisi mi

Ekran görüntüsü 2021-03-24 221448.png

Demlemede yeni değilseniz hepsi günün sonunda aynı şeyi yapıyor. Sadece tekniğinizi ve öğütümünüzü ekipmana göre ayarlıyorsunuz. Plastik bir v60 başlangıç için çok iyi bir tercih olur. Klasik olduğu için de referans alacağınız çok kaynak var.

Eğer bu işe yeni başlıyorsanız bütçenize uygun bir imersion brewer ile başlayın. Önce kahveyi öğrenip sonra pour-over’a geçiş yaparsanız, çıktıyı değerlendirip tekniğinizi geliştirecek tecrübeye hızlıca ulaşırsınız.

konusu açılmışken başıma bişey gelmeyecekse imersion dripperın abartıldığını düşünüyorum

Kendi fikrimce eğer kahve demleme işine yeni yeni merak salıyorsanız en mantıklısı basit bir french press'le başlayıp adım adım ekipman biriktirip tecrübe kazanarak ilerlemek. Eğer demleme işinde yeni değilseniz ve pour overa geçmek istiyorsanız bence en mantıklısı plastik v60'la başlamak. En azından ben öyle yaptım ve bu sayede ilk başta karmaşık gelse de her adımı iyice öğrenerek ve kavrayarak ilerleyebiliyorum.

konusu açılmışken başıma bişey gelmeyecekse imersion dripperın abartıldığını düşünüyorum

Immersion dripper aslında yeni bir konu değil on yıl öncesindede vardı. Ama maalesef ülkemizde bu tarz ekipmanlar o zamanda bu zamanda satılmıyordu. Taki geçtiğimiz yıl Hario Türkiye Immersion Dripper ı satmaya başlayana kadar. Klasik pour-over yöntemlerinden farklı olarak hatayı tolere edebilmesi ve daha az değişkene sahip olması daha iyi ve tutarlı sonuçlar almanızı sağlıyor. Bu açıdan baktığınızda evet deneyimli bir pour-over demleyicisi için abartı veya gereksiz olabilir. Ama yeni başlayan ne içtiğini bilmeyen veya kettle vs gibi masraf yapmak istemeyen demleyiciler için iyi bir başlangıç olabilir.

En uygun ne almalıyım şeklinde bir soru sorarsanız diğer arkadaşlarında dediği gibi plastik v60 öneririm.

Kendi fikrimce eğer kahve demleme işine yeni yeni merak salıyorsanız en mantıklısı basit bir french press'le başlayıp adım adım ekipman biriktirip tecrübe kazanarak ilerlemek. Eğer demleme işinde yeni değilseniz ve pour overa geçmek istiyorsanız bence en mantıklısı plastik v60'la başlamak. En azından ben öyle yaptım ve bu sayede ilk başta karmaşık gelse de her adımı iyice öğrenerek ve kavrayarak ilerleyebiliyorum.
Forumdaki çoğu arkadaşımızın da french pressle başladığını düşünüyorum. Ben de french press ile başladım, ve ilk olarak kahve merakının french pressle oluştuğunu düşünüyorum, oradan alınan sonuçlar doğrultusunda da pour-over veya espresso gibi bir nevi sonraki adımların atıldığına inanıyorum. Şahsi fikrim her ne kadar kimseye yüksek meblağlı ekipmanlar tavsiye ederek caydırmamak olsa da french pressten sonraki adımın bence aeropress veya clever, hario switch gibi immersion + percolation şeklinde hibrit demleme yapan ekipmanlar olması. Çünkü yeni başlayan, yeni yeni bu karanlığa giren arkadaşlarımızın başını ağrıtacak çok fazla farklı parametre ve öğrenilecek çok farklı alanlarda çok fazla bilgi olduğu için tükenmiş hissetmemesi biraz zor. En azından öğütüm, su, filtre, döküş dinamikleri, ve en önemlisi kahveyi tanıyıp öğrenirken, bunları hali hazırda daha hata kaldırır ve istikrarlı demleme yöntemlerini kullanırken öğrenmek bu hobiye daha da çok bağlayacak, keyif verecektir. Bazen keşke french pressten sonra fiyatının beni caydırmamış olmasıyla aeropress, clever, hario switch gibi bir ekipmana yönelseydim diyorum. Çünkü öğrenecek çok fazla bilgi var ve her yeni bilgi ile de bazen tükenmiş gibi hissederek kahveden kısa süreliğine soğuyorum.

ben de melita tipi v dripper tavsiye ederim. v60 için iyi bir kettle lazım. v dripper'da akış çok yavaş olduğu için herhangi bir çaydanlıkla bile çok rahat iyi sonuç elde edebiliyorsunuz. ya da immersion dripper alın derim.

Merhaba,
V60 demlemeye başlamayı planlıyorum.
Plâstik yerine bu set nasıl olur seramik ve ilave 50 gr.3 adet kahve hediye.fiyat olarak da aynılar.
Screenshot_20210425-144057_Instagram.jpg

Merhaba,
Plâstik yerine bu set nasıl olur seramik ve ilave 50 gr.3 adet kahve hediye.fiyat olarak da aynılar.
Ekli dosyayı görüntüle 11607
En almamanız gereken muhtemelen böyle bir settir. Muadil v60, hollanda üretimi filtre. 1 hafta sonra kahvelerim niye acı diye başlık açtığınızda en baştan bunlar suçlanacak, net. Orjinal bir v60 alın. Yanına da cafec th3 veya traditional.

Merhaba,
Ekli dosyayı görüntüle 11607
Dripper orijinal ürün değil, atla deve farkı olur mu bilemiyorum ama her zaman orijinal üründen ilerlemek hele orijinal plastik V60 gibi ucuz alternatif varken daha mantıklı geliyor. Kısacası bana kalırsa bir Plastik Hario V60 set alın bundan evladır

Teşekkürler önerileriniz için.düz mantıkla plastikten seramik daha iyi mi olur düşüncesi vardı.onu listeden çıkartıyorum.

Plastik v60 set aldım ilk olarak, severek kullanıyorum. Çakma porselen yerine orijinal v60 daha iyidir, olası kötü demlemelerde sonradan dripper a suç bulunmaz en azından :)

Eğer gooseneck kettleınız yoksa kalitayla başlamanız daha sağlıklı olabilir.

Geri