Armavirumquecano
Yeni Üye
coffeerem'in sitesinde "kahve tadımı-dilin tat alma bölgeleri" ile ilgili bir görsel gördüm. Benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla, dilin tat alma bölgesi diye birşey yok.
Merhaba,coffeerem'in sitesinde "kahve tadımı-dilin tat alma bölgeleri" ile ilgili bir görsel gördüm. Benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla, dilin tat alma bölgesi diye birşey yok.
evet geçmişte bazı yayınlarda ben de görmüştüm. her yer tad alıyor ama bazı yerler daha baskın belli tadları alıyor, şeklinde yayınlar vardı.coffeerem'in sitesinde "kahve tadımı-dilin tat alma bölgeleri" ile ilgili bir görsel gördüm. Benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla, dilin tat alma bölgesi diye birşey yok.
merhaba arkadasin dedigi gibi bazi bolgeler bazi tatlara daha hassastir.Ornegin acı tadı dil köküne doğru tatli tuzlu tat daha ön tarafindan alinir.Acı bir yiyecek yerseniz bunu basitçe kendiniz kanitlarsiniz.Hatta acı bir yiyecekte dilimin kökü yandı denir.coffeerem'in sitesinde "kahve tadımı-dilin tat alma bölgeleri" ile ilgili bir görsel gördüm. Benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla, dilin tat alma bölgesi diye birşey yok.
Mesajları bu başlık altında topladım.Bunları başka konu altında konuşmak gerek
Taste perception: from the tongue to the testis
Abstract. In mammals, the sense of taste helps in the evaluation and consumption of nutrients, and in avoiding toxic substances and indigestible materials. Distacademic.oup.com
İşin komik tarafı tat alma sadece dil ile de sınırlı kalmıyor.
Ama bu bıçakla kesilmiş gibi algılanmamalı ekşi kısımda acı da tadılır ama acı alan acıya çok daha spesifik
Tabi ya, dilimin ucuyla tuzu acıyı alabiliyorsam "tat alma kısmı" kavramı anında çürümez mi
kahve içmeden önce şekersiz fıstık ezmesini 1 tatlı kaşık olacak şekilde yiyin.
fıstık ezmesi dil üzerinde ki reseptörleri %100 oranda açması ile ünlü.
kahveyi bir sonra ki adımda içtiğinizde o kadar farklı ve belirgin bir aroma alacaksınız ki şaşırma garantisi verebilirim
kahve içmeden önce şekersiz fıstık ezmesini 1 tatlı kaşık olacak şekilde yiyin.
kahveyi bir sonra ki adımda içtiğinizde o kadar farklı ve belirgin bir aroma alacaksınız ki şaşırma garantisi verebilirim
mineralli suya tam anlamıyla ulaşamamıştım, yeşil elma deneyimim ise nispeten çözüm olmuştu. birde şekersiz fıstık ezmesini deneyelim o zaman : ) tavsiye için teşekkürlerkahve içmeden önce şekersiz fıstık ezmesini 1 tatlı kaşık olacak şekilde yiyin.