• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Difference Coffee -- yorumsuz --

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Kahve arayışı içerisinde, çeşitli kavurucuların web sayfalarında dolanıp duruyorum. Bazen hoş süprizler oluyor. "Esmeralda" ararken karşılaştım difference coffee ile. İngiltere bazlı bir dükkan. İnavasyon konusunda baya emek sarf etmişler. Özenle aldıkları, Esmeralda Geisha'yı öğütüp nespresso kapsüle koyuvermişler. Yetmemiş, COE Meksika birincisi lotuda alıp kapsüllemişler bir güzel. Araya Kupi luwak ve Kona serpiştirmeyi unutmamışlar. Helal olsun.
Kendilerini bu emekleri dolayısı ile teşekkür ediyor, müşterilerine afiyet olsun diyorum. 🙄

1702425618319.png

Dip not: Tabi ki bu kapsülleri tadını almak için özel bir fincana ihtiyacımız var. Bunu da düşünmüşler ve patlatmışlar bir fincan da. Karşınızda, 24 karat altın fincan.

1702425705075.png

Son düzenleme:
". . . an iconic symbol for the coffee connoisseur."

Bizlik bir durum yokmuş hocam 🙃🤪

ben tam olarak dikkat çekilmesi gereken noktayı anlamadım.
eğer garip bulunan şey bu tarz nadir kahvelerin kapsüle hapsedilmesi ise firmanın hedef kitlesi parasının hesabını bilmeyecek kadar zengin olan kitle, bu insanlar çekirdek kahve alıp, öğütmek gibi şeylerle uğraşmazlar, adamlar en kısa yoldan en iyiyi elde etmek isterler, bu nedenle firmanın iş modeli bana garip gelmedi.
eğer garip bulunan şey, ya kesin sallıyorlardır kapsülün içine colombia medellin supremo koyup hawaii kona desen kim nerden anlayacak ise onu bilemiyorum tabii.
firmanın dürüst davrandığını düşünürsek, çoook zengin bir kesme hitap eden nadir kahve satışını muazzam bir kâr marjı ile satıyorlar. COE birincisi lotun kg su yaklaşık GBP 1.500'a tekabül ediyor ki bu segment için makul gibi.

Kahve arayışı içerisinde, çeşitli kavurucuların web sayfalarında dolanıp duruyorum. Bazen hoş süprizler oluyor. "Esmeralda" ararken karşılaştım difference coffee ile. İngiltere bazlı bir dükkan. İnavasyon konusunda baya emek sarf etmişler. Özenle aldıkları, Esmeralda Geisha'yı öğütüp nespresso kapsüle koyuvermişler. Yetmemiş, COE Meksika birincisi lotuda alıp kapsüllemişler bir güzel. Araya Kupi luwak ve Kona serpiştirmeyi unutmamışlar. Helal olsun.
Kendilerini bu emekleri dolayısı ile teşekkür ediyor, müşterilerine afiyet olsun diyorum. 🙄

Ekli dosyayı görüntüle 30250

Dip not: Tabi ki bu kapsülleri tadını almak için özel bir fincana ihtiyacımız var. Bunu da düşünmüşler ve patlatmışlar bir fincan da. Karşınızda, 24 karat altın fincan.

Ekli dosyayı görüntüle 30251
Açıkçası geçen sene kapsül olarak Panama Abu coffee (( Geisha )) ve CGLE deneme fırsatı buldum … tabi başka bir firmadan .

Kapsüller gerçekten çok kaliteli hale gelmiş .

Yeni makineler de çok etkili olmuş bu konuda.

firmanın hedef kitlesi parasının hesabını bilmeyecek kadar zengin olan kitle, bu insanlar çekirdek kahve alıp, öğütmek gibi şeylerle uğraşmazlar, adamlar en kısa yoldan en iyiyi elde etmek isterler, bu nedenle firmanın iş modeli bana garip gelmedi.

Bana göre nespresso zenginlere göre değil, tam tersi bütçe sıkıntısı olanlara göre yapılmış bir üründür.

Bugün en pahalı nespresso makinesi 640$ (Creatista Pro), ortalama nespresso makine fiyatları ise 200-300$ civarında. 100 dolara nespresso makinesi var. Aynı bütçe ile manuel tarafta, eli ayağı düzgün espresso makinesi zaten 500$ (gaggia classic pro). Değirmen masrafına vs girmiyorum bile.

Nespresso'nun hedef kitlesi, makineye para harcamayan, evinde bir şekilde bir iki bardak kahve içmek isteyen kullanıcılar için olduğunu düşünüyorum.
Bu olaya hem çok zengin ve hem de üşengeç perspektifi (kahve çekmek ile uğraşmama) ile bakacak olursak, burada ki açığı dolduran makineler: tam otomatik espresso makineleridir. Tek tuşla çekirdek kahveden fincana.

Çok ilgimi çekmediği için super otomatik ürün gamına hakim değilim ama yaklaşık 29000$ (evet yirmi dokuz bin dolar) franke a1000 alınabilir mesela. Full + full otomatik, yanında süt saklamak için mini bir buzdolabı bile var. Kahve yapılmayan süre zarfında, süt bozulmasın diye kendi mini buzdolabı içerisinde duruyor süt. İçecek hazırlanırken buradan otomatik alıp kullanıyor bu akıllı alet. Zenginler sütlü kahve yaparken buzdolabından, sütü çıkar, sonra kalan sütü geri buzdolabına koy gibi bir işlem ile uğraması tabiki de olmaz, olamaz.

Neyse, zenginin malı fakirin klavyesini yorarmış derlerdi inanmazdım. ☺️

Son düzenleme:
Bana göre nespresso zenginlere göre değil, tam tersi bütçe sıkıntısı olanlara göre yapılmış bir üründür.

Bugün en pahalı nespresso makinesi 640$ (Creatista Pro), ortalama nespresso makine fiyatları ise 200-300$ civarında. 100 dolara nespresso makinesi var. Aynı bütçe ile manuel tarafta, eli ayağı düzgün espresso makinesi zaten 500$ (gaggia classic pro). Değirmen masrafına vs girmiyorum bile.

Nespresso'nun hedef kitlesi, makineye para harcamayan, evinde bir şekilde bir iki bardak kahve içmek isteyen kullanıcılar için olduğunu düşünüyorum.
Bu olaya hem çok zengin ve hem de üşengeç perspektifi (kahve çekmek ile uğraşmama) ile bakacak olursak, burada ki açığı dolduran makineler: tam otomatik espresso makineleridir. Tek tuşla çekirdek kahveden fincana.

Çok ilgimi çekmediği için super otomatik ürün gamına hakim değilim ama yaklaşık 29000$ (evet yirmi dokuz bin dolar) franke a1000 alınabilir mesela. Full + full otomatik, yanında süt saklamak için mini bir buzdolabı bile var. Kahve yapılmayan süre zarfında, süt bozulmasın diye buzdolabı içirisinde duruyor süt. İçecek hazırlanırken buradan otomatik alıp kullanıyor bu akıllı alet. Zenginler sütlü kahve yaparken buzdolabından, sütü çıkar, sonra kalan sütü geri buzdolabına koy gibi bir işlem ile uğraması tabiki de olmaz, olamaz.

Neyse, zenginin malı fakirin klavyesini yorarmış derlerdi inanmazdım. ☺️
Hocam bence yanlış perspektiften bakıyorsunuz. Kapsül kahve uygun fiyatlı olmasından ziyade pratiklik sebebiyle insanlar tarafından tercih ediliyor. Hayatımda hiç kapsül kahve tüketmedim ve ilgimi de çekmiyor lakin nespresso makinası fiyatında espresso makinası da var sonuçta. Nitelikli kısma geçiş gaggia ile başlıyor. Morning model kapsül kahve makinası da var ve fiyatı da kallavi.
İnsanlar modern hayatta çekirdekmiş posaymış sütmüş uğraşmak istemeyebilir. Kapsülünü takıp, kahvesini içer işine bakar. Parası varsa da bu pratikliğe daha nitelikli bir çekirdek olsun diyebilir.
Kahve yapma sürecinden çok keyif alıyorum lakin bu nitelikli kapsüldeki gelişmeler de heyecan verici. Büyük ihtimal bundan 50 sene sonra wdt miş levelermış tamper mış falan eski kafa işi olacak ve kahve piyasası kapsül kahveye evrilecek.

Tabi eğer 50 sene sonra kahve bulunursa 🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Nespresso, bana tv dinner gibi instant amerikan gıda konspetini anımsatıyor. İç, geç ve çalış.

Kopi luvak sattıklarına göre nitelikli kahve konusunda biraz kafa yormuş kişiler hedef kitlelerinde değil.
SCA barista sınavlarında bile geçer, Kopi Luvak kahvesi hayvan sömürüsü nedeniyle SCA üyelerinin kullanması, satması yasak, direkt üyelikten çıkarma nedeniydi ve barista sınavında Şerif hoca soru olarak sormuştu.

Bu tür girişimler kahve konusu hobisi olan zenginlere hitap etmez, onlar en güzel espresso'yu, en güzel filtre kahveyi yapmak peşinde en iyi çekirdeklerin ve en iyi ekipmanların peşinde para harcarlar zaten. Bunlar parasının hesabını blmeyen ama iyi bir şey aldığını zanneden sonradan görme zenginlere yönelik ürünler olmuş biraz. Yan içtiğim kahve konusunda hiç fikrim yok, merakım da yok am apahalıysa iyidir herhalde alayım bundan da diyebilecekler için olmuş.

Geri