• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Depremzedelere Yardım Hakkında Fikir ?

Özel tasarımlı baskılı bardak kupa ve farklı kahve etkileşimleri içeren t-shirt alır mısınız ?

• Kullanılan toplam oy
    40
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Depremzedelere yardım amaçlı elimizi taşın altına koymak adına foruma özel tasarımlı baskılı bardak kupa ve farklı kahve etkileşimleri içeren t-shirt satma gibi bir fikir var. Bu konuda almaya sıcak bakar mısınız ? Örnek olarak 120 lira olan tshirt 240liraya satıp veya 50 TL olan bardağı 100 liraya satıp veya termos baskılı kalan parayla ahbap veya akut'a ve afad'a bağış yapabiliriz.

*fikir alma amaçlı bir başlık.

Son düzenleme:
Hocam ğyi güzel fikir ama ben illa da bi şeyin karşılığında olmasını sevmiyorum.
Bardaktı tişorttu hem ekstra maliyet hem onlar için ayrı bir efor.
Herkes bi şeyler yapıyordur yaptık elbette, toplu halde de bişeyler yapalım derseniz karşılıksız yaparım ben yine de.

Diğer forumda bu yardım olayı çok güzel bir şekilde yapıldı, gerek bireysel gerekse de firmalar aracılığı ile bağış karşılığı kahve ve ürün satışı gerçekleşti, gerçekleşiyor. Aslında her ay farklı kavuruculardan yüklü miktarda toplu alım sağlayan bu forumun da böyle bir işe aracılık etmesini isterdim işin açıkçası.

Diğer forumda bu yardım olayı çok güzel bir şekilde yapıldı, gerek bireysel gerekse de firmalar aracılığı ile bağış karşılığı kahve ve ürün satışı gerçekleşti, gerçekleşiyor. Aslında her ay farklı kavuruculardan yüklü miktarda toplu alım sağlayan bu forumun da böyle bir işe aracılık etmesini isterdim işin açıkçası.
evet ellerine sağlık arkadaşların amaç tek. ancak bu forumda bireysel karar almak mümkün değil (editörlerle konuşup ortak karar alımı ve forumun kabullenmesi) ve toplu alımı etkilememek adına zor. o yüzden kahve dışında bir şeyler düşünmek zorundayız. ben açıkçası bu şekilde bir fikir yürüttüm. toplu alımla ilgili ayrıca farklı bir şey daha düşünebiliriz gelecek ay.

yine farklı bir yöntemlerle yardım yapma önerileri olanlar içinde fikirlere açığız.

forum için kyle rowsell ve 50percentarabica (alan jarr) ile harekete geçtim aslında james hoffman'a bile mesaj attım (ancak o dönmedi). bir canlı yayın yapıp bağış toplama fikride vardı ancak bağış toplama işi konusunda nasıl takibi yapılır ne kadar yararlı olur payoneer'dan yapılsa fln derken teknik anlamda orada sıkıştım.

Son düzenleme:
T-shirt fikri forum kadar eski ama hayata geçemedi bir türlü. Kupa fikrine sıcak bakıyorum ancak attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi maliyet hesabı yapmak lazım.

Kahveler.netteki Null kampanyası hoşuma gitti. Kavurucularla görüşülüp Mart ayı alımı için özel bir organizasyon yapılabilir.

Toplu alımlara/tadımlara ilgiyi azaltır ya da tepki çeker mi bilmiyorum ama benim aklıma gelen şu olmuştu,
alınan %X indirim fiyata yansımayacak, yine de kod kullanacağız. Kodla yapılan cironun %X'i bağışlanacak şeklinde bir formül canlanmıştı gözümde.
Evet "toplu tadım" dışından bakınca alım gücümüz düştü ve bu indirimler pek çok insan için bu hobiyi erişilebilir kılıyor, ben de onlardan biriyim. Bilmiyorum mantıklı bulunur mu ama sadece bir fikir işte...

Toplu alımlara/tadımlara ilgiyi azaltır ya da tepki çeker mi bilmiyorum ama benim aklıma gelen şu olmuştu,
alınan %X indirim fiyata yansımayacak, yine de kod kullanacağız. Kodla yapılan cironun %X'i bağışlanacak şeklinde bir formül canlanmıştı gözümde.
Evet "toplu tadım" dışından bakınca alım gücümüz düştü ve bu indirimler pek çok insan için bu hobiyi erişilebilir kılıyor, ben de onlardan biriyim. Bilmiyorum mantıklı bulunur mu ama sadece bir fikir işte...
Çok mantıklı ben de aynı şeyi düşündüm.
Şimdi süreçte uzun süreç dostlar. Bugün ciddi rakamlar yerlerine ulaşıyor ama en fazla 2 haftaya bir çok kişinin gündeminden düşecek maalesef. Ama oralarda ihtiyaç devam edexek belki aylarca.
Bi aksilik çıkmazsa önümüzdeki aylarda muhtelif zaman dilimlerinde bölgede olmayı planlıyorum.
O yüzden toplu bir şey yapalım diyorsanız 1-2 ay indirimsiz alalım kahveleri, indirim oranını bağış olarak Kızılay, Afad, Ahbab neresi olacaksa yollayalım.
- kabul etmeyenler çıkarsa, mümkünse, iki kod isteriz kavurucımuZdan, biri bağış biri kahve indirmi olur-

Burada Kodla yapılan indirimin %X + kavurucunun o ay forum üzerinden yaptığı cironun da belirli bir yüzdesi aktarılıyor olursa mantıklı olur (Sonuçta o ay seçilmesi sebebi ile daha yüksek satışlar elde ediliyor, bir nevi reklam ücreti), onun haricinde herkes bireysel yardımını yaptığını düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: HAZ
Burada Kodla yapılan indirimin %X + kavurucunun o ay forum üzerinden yaptığı cironun da belirli bir yüzdesi aktarılıyor olursa mantıklı olur (Sonuçta o ay seçilmesi sebebi ile daha yüksek satışlar elde ediliyor, bir nevi reklam ücreti), onun haricinde herkes bireysel yardımını yaptığını düşünüyorum.
Daha yüksek satışlar yaptıkları daha fazla kazandıkları anlamına da gelmesin.
Kavurucı arkadaş da kabul ederse kendisi de katkıda bulunur elbet.

Dostlar merhaba, şu an böyle bir hazırlık bulunuyor.

Sizlerin de yazdığı gibi toplu alımlar konusunda hemfikiriz çalışmasını sürdürüyoruz.

Malum kısa bir süreç olmayacak ve aylar süren bir yardım eli devamlılığı gerekecek depremzedeler için. Bizler de bu süreci en kısa zamanda başlatıyor olacağız.

Şu anda zaten yağmur gibi yağıyor aslında. Önemli olan sürece yaymak. Sürece yayabileceğimiz düzenli bir yardımımız daha iyi olur kanaatindeyim. Şu anda yapılan aşırı yardımlar muhtemelen 1-2 ay sonra yok olacak.

toplu alımı etkilememek adına zor.

Gerçekten mi? Hiç kimse bir şey yazmamış çok ilginç ama ben susmak istemiyorum. Komünite farklı değil ki yardım etmek isteyen herkes zaten elini taşın altına koydu koyuyor bir haftadır. Yardımların nereye yapıldığı nasıl yapıldığı belli zaten. Zoraki olmaz bazı şeyler, niye bir yarışa döndü bu anlamadım? Böyle şeylere de hiç gerek yok.

evet ellerine sağlık arkadaşların amaç tek. ancak bu forumda bireysel karar almak mümkün değil (editörlerle konuşup ortak karar alımı ve forumun kabullenmesi) ve toplu alımı etkilememek adına zor. o yüzden kahve dışında bir şeyler düşünmek zorundayız. ben açıkçası bu şekilde bir fikir yürüttüm. toplu alımla ilgili ayrıca farklı bir şey daha düşünebiliriz gelecek ay.

yine farklı bir yöntemlerle yardım yapma önerileri olanlar içinde fikirlere açığız.

forum için kyle rowsell ve 50percentarabica (alan jarr) ile harekete geçtim aslında james hoffman'a bile mesaj attım (ancak o dönmedi). bir canlı yayın yapıp bağış toplama fikride vardı ancak bağış toplama işi konusunda nasıl takibi yapılır ne kadar yararlı olur payoneer'dan yapılsa fln derken teknik anlamda orada sıkıştım.

“ancak bu forumda bireysel karar almak mümkün değil (editörlerle konuşup ortak karar alımı ve forumun kabullenmesi) ve toplu alımı etkilememek adına zor"

Kahveler.net'e Schengen vizesiyle falan girilmiyor. Gönlü güzel bir arkadaşımızın kıvılcımı yangına dönüştü. Kavurucular zaten bireysel yardımlarını yapmışlar ama birliktelik halinden etkilenip katıldılar. Azıcık bir girin işte dediğim gibi vize yasal prosedür falan istemiyor. En benzemezlerin bir olmaya çalıştığı zor günlerde toplu alım etkilenir falan bunlar nahoş ifadeler oluyor.

Şu anda zaten yağmur gibi yağıyor aslında. Önemli olan sürece yaymak. Sürece yayabileceğimiz düzenli bir yardımımız daha iyi olur kanaatindeyim. Şu anda yapılan aşırı yardımlar muhtemelen 1-2 ay sonra yok olacak.
Burası çok önemli dostlar. Şimdi belki kahve içmek bile içimizden gelmiyor. Ne var ne yok verelim istiyoruz. Ama 1 ay sonra, 2 ay sonra da hayat devam ediyor olacak. 1-2 günlük bir kriz değil nereden baksanız 1 yıl depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekecek. Yolun başındayız. Uzun soluklu bir iyileşme süreci olacak.

Önceki yıkıcı depremleri bizzat yaşayan üyelerimizin ile şuan sahada olan üyelerimizin fikir ve önerileri çok daha etkili olacaktır.
Kahveklubu olarak yardım sürecine çok değerli katkılar bulunacağımıza eminim. Faydalı planlamalar çıkacaktır.

Bu fikrin uzun vadeli bir çözüm olması gerektiğini söyleyen herkese canı gönülden katılıyorum. Bence asıl dikkat etmemiz gereken nokta bu. Bağış konusunda ise yardım yapmak isteyen insanlar zaten gönüllerinden kopan miktarları, emeklerini ve vakitlerini ortaya koymaktan çekinmiyorlar gibi geliyor bana. Böyle bir yardım planı yapacaksak, bağış miktarı veya bağış yapma konusunda çekingen olan insanları çekmemiz gerektiğine inanıyorum.

Çözüm önerisi noktasında da, insanları 50 liralık şeye 100 lira ver ile motive edemeyeceğimizi (yukarıdaki açıklamamdan -neden 100 lira direkt bağış yapmayayım düşüncesi-) düşünüyorum. Biz gönüllülerden bir maliyet parası toplayıp (ben 5 bardağın maliyetini karşılayabilirim gibi) daha sonra 60 liranın üzerinde bağış yapan insanların dekontları karşılığı bu ürünler gönderilebilir. Bağışların takibi yapılması açısından da ahbap üzerinden kendi kampanyamızı açıp, bağış yapan herkesi şeffaflıkla takip edebiliriz diye düşünüyorum.

arkadaşlar ben herkesin yardım etme fikrini anlıyorum ve bunun için illa kampanya düzenleme fikri konusunda özellikle bir fikir üretme çabasındayım. bir yarış yok forumla onların tarzı ile bizim tarzımız biraz farklı onu bahsettim. inanıyorum herkes kendi bireysel yardımlarını yapıyorlardır. burada nasıl bir yardım düzenleyebiliriz onu düşünüyorum. Burada var olan süreci bozmanın anlamı yok gelecek ay benzer bir süreç hakkında düşünüyoruz zaten. ayrıca var olan sürece alternatif "illa firmalar üzerinden olmayan" bir yol arıyorum. bunun kahve alımından hiç bir farkı yok. ha x firmasıyla konuşup 25 adet kahve adına c kurumuna bağış istemişsin ya da 100 liralık bir sweate 200 vermişsin bağış adına. burada herkesin katılabileceği bir plan yapmaya çalışıyorum. ayrıca bunu yaparken tamamen bağımsız hiç bir firmayla bağ kurmadan yapmaya çalışıyorum. olay bundan ibaret. bana sorarsanız bir forum olarak yardım yapılacaksa ortak bir hesaba gönderilir yapılır ama buna ihtiyaç yok herkes hassas herkes her şeyin bilincinde illa bir hediye karşılığı yapmanın da durumu yok ben sadece sizin fikrinizi almak için bu başlığı açtım. ne düşünüyorsunuz diye ? bir sonraki ay farklı bir süreç izleyebiliriz. zaten arkadaşların bahsettiği gibi süreç uzun.

Bunlara ek olarak @Tetra.n.Roastery ile iletişim halindeyiz bir yardım programı olacaktır var olan ayda. Ayrıca bunlardan bağımsız arkadaşlar kendileri 2.el bölümünden bir katkısı olma adına bağış yapanlara karşılık ekipman verebilirler aynı diğer forumdaki gibi güzel bir fikir.

ek: ayrıca anket sonucu zaten fikre sıcak değil bu yüzden iptal ediyoruz.
*Fikir alımı tamamlanmıştır konu kilitlenmiştir. Oy birliğiyle böyle bir yardım girişimi yapılmayacaktır.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri