• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Deneyimlerini Paylaşacak Rottweiler Sahipleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SirJohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SirJohn

Barista
İsim
Sercan Pekel
Daha fazla  
İsim
Sercan Pekel
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Merhabalar,

Evcil hayvan başlığı vardı ama benim merakım özellikle rottweiler olduğu için yeni bir konu açtım.

Aramızda rottweiler sahibi varsa deneyimlerini sormak istiyorum. Ciddi bir köpek sever olarak ben ve kız arkadaşım rottweiler ın karakter olarak bize çok uygun olduğunu düşünüyoruz.

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Uzmanı değilim ama bir arkadaşımın rottweiler köpeğine üç ay bakmıştım. Size alışınca çok sevecenler. O sert görüntülerinin altında tam bir yılışık yatıyor :) Beni rahatsız eden tek özelliği, kendini sevdirmek istediğinde vargücüyle üstümüze atlıyordu. Bu çok güzel ve samimi aslında ama çok kuvvetli olduğu için bir anda üstünüze atlayınca zorlanıyorsunuz. Bir kaç kere yere düşürdü hatta beni :). Beslenirken rahatsız edilmeyi sevmiyorlar bir de, sevmek vs. isterseniz beslenmesinin bitmesini bekleyin derim. Öfkelendiğinde zapt etmesi hayli zor oluyor, gerçekten kuvvetli bir hayvan. Ama sevgiyle yetiştirir ve ilgilenirseniz dünya tatlısı bir tür.

Sahsi fikrim köpek türleri hakkindaki bilgiler “sattirma” stratejisi.

twittera her gun onlarca atilan hayvanlardan birini yuvalamak en guzel ani ve en guzel dost olacaktir✌🏻✌🏻

Hocam size pek katılamıyorum. Neden derseniz Canine psikolojini araştıran ciddi çalışmalar var ve farklı cins köpeklerin farklı kalıtsal karakterleri olduğu bulunmuş. Aylardır bunları okuyup kendimizi eğitmeye çalışıyoruz. Yani bu çalışmalar da haftalık magazin dergilerinde değil bilimsel journal lerde yayınlanan çalışmalar. Herhalde pazarlama stratejisi değildir.

Açıkçası ilk köpeğimizi yavru olarak sahiplendikten kazandığımız deneyimle, sonrasında belki barınaktan 2. köpeğimizi sahiplenebiliriz. Dodo izledikçe gördük ki yetişkin köpekleri sahiplenen çoğu aile konuda bir deneyime sahip. Köpeğin verdiği tepkileri ölçüp tartıp yaşadıkları travmaları atlatmalarını sağlıyorlar. Benim hiç köpeğim olmadı. Bunları yapabilir miyim bilmiyorum.

O yüzden konu üzerine devamlı okumalar yapıp köpekten önce kendimizi eğitip, dediğim gibi karakteri bize uyumlu olabilecek rottweiler cinsi bir köpeği yavruluğundan sahiplenmek istiyoruz.

Bu bağlamda gördüğümüz rott sahiplerine de deneyimlerini soruyoruz.

Uzmanı değilim ama bir arkadaşımın rottweiler köpeğine üç ay bakmıştım. Size alışınca çok sevecenler. O sert görüntülerinin altında tam bir yılışık yatıyor :) Beni rahatsız eden tek özelliği, kendini sevdirmek istediğinde vargücüyle üstümüze atlıyordu. Bu çok güzel ve samimi aslında ama çok kuvvetli olduğu için bir anda üstünüze atlayınca zorlanıyorsunuz. Bir kaç kere yere düşürdü hatta beni :). Beslenirken rahatsız edilmeyi sevmiyorlar bir de, sevmek vs. isterseniz beslenmesinin bitmesini bekleyin derim. Öfkelendiğinde zapt etmesi hayli zor oluyor, gerçekten kuvvetli bir hayvan. Ama sevgiyle yetiştirir ve ilgilenirseniz dünya tatlısı bir tür.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediğiniz gibi dünya tatlısı hayvanlar. Dili dışarda resmen sırıtan, dili yutunca ciddileşen bir hayvan. Ben şahsen TSK ya benzetiyorum. Dostuna güven düşmanına korku salar cinsten 😁

Ne yazık ki çok pardon insan müsveddeleri tarafından şiddete kötü muamelelere uğrayan rottlar, her köpek gibi ya inanılmaz insandan korkar ya da inanılmaz saldırgan oluyor. Güçlü ve büyük hayvanlar olduğu içinde saldırlaşan rottlar tehlikeli olabiliyor. Kötü anılmalarının en büyük nedeni yine insanlar.

Ben öncelikle eğer almaya kesin karar verdiyseniz düzgün bi çiftlik bulmanızı tavsiye ederim. Sadece ticaretini yapmak için çok kötü koşullarda cins hayvan yetiştiren satıcılar var. Onlara dikkat etmek lazım. Eğer daha önce köpek bakmadıysanız ben rottweiler tavsiye etmem. Çünkü güçlü bir ırk ve disiplin altına alınması gerekiyo kesinlikle. İlk aldığınız günler özellikle güzel bi disiplin kurmanız gerekiyor. Disiplin seviyolar gerçekten. Alman ırkı olduğu için olabilir :D Eğer evde bakıcaksanız ilk aylar çok kritik. Eğer kötü alışırsa kontrol altına almak sonradan çok zorlaşır. Sonrasında sosyal adaptasyona önem vermelisiniz. Sosyal adaptasyonla demek istediğim tür içi ve insanlarla olan adaptasyonu. Arkadaşlarınızla ve diğer köpeklerle oynatmanız lazım küçüklükten yoksa sonradan insanlara ve diğer hayvanlara karşı saldırgan olabilir. Düzenli spor yaptırmanız lazım. Sadece yürüyüş yaptırmaktan bahsetmiyorum. Koşturmanız, oyunlar oynamanız gerek yoksa bacaklarında yamulma olabiliyo ve kalça displazisi olabiliyo. Tek seferde çok fazla yemek vermeyin derler rottweilerlara onun sebebini tam bilmiyorum. Bunlardan sonra güzel bi disiplin sağlayıp sosyal bi köpek haline getirirseniz size çok bağlı çok akıllı köpekler. Size çok bağlı ve sevginizi göstermenizden çok hoşlanan köpekler olur ve çok koruyuculardır. Ben bikaç köpek baktım ve köpeklere karşı ilgiliyim. Bi dönem sahibi yurtdışına götüremediği için rott baktım. Yaşı büyük ve disiplinli bi köpekti. Gerçekten hiçbi sorun çıkarmıyodu ve çok akıllı duygusal bi köpekti.

Ben öncelikle eğer almaya kesin karar verdiyseniz düzgün bi çiftlik bulmanızı tavsiye ederim. Sadece ticaretini yapmak için çok kötü koşullarda cins hayvan yetiştiren satıcılar var. Onlara dikkat etmek lazım. Eğer daha önce köpek bakmadıysanız ben rottweiler tavsiye etmem. Çünkü güçlü bir ırk ve disiplin altına alınması gerekiyo kesinlikle. İlk aldığınız günler özellikle güzel bi disiplin kurmanız gerekiyor. Disiplin seviyolar gerçekten. Alman ırkı olduğu için olabilir :D Eğer evde bakıcaksanız ilk aylar çok kritik. Eğer kötü alışırsa kontrol altına almak sonradan çok zorlaşır. Sonrasında sosyal adaptasyona önem vermelisiniz. Sosyal adaptasyonla demek istediğim tür içi ve insanlarla olan adaptasyonu. Arkadaşlarınızla ve diğer köpeklerle oynatmanız lazım küçüklükten yoksa sonradan insanlara ve diğer hayvanlara karşı saldırgan olabilir. Düzenli spor yaptırmanız lazım. Sadece yürüyüş yaptırmaktan bahsetmiyorum. Koşturmanız, oyunlar oynamanız gerek yoksa bacaklarında yamulma olabiliyo ve kalça displazisi olabiliyo. Tek seferde çok fazla yemek vermeyin derler rottweilerlara onun sebebini tam bilmiyorum. Bunlardan sonra güzel bi disiplin sağlayıp sosyal bi köpek haline getirirseniz size çok bağlı çok akıllı köpekler. Size çok bağlı ve sevginizi göstermenizden çok hoşlanan köpekler olur ve çok koruyuculardır. Ben bikaç köpek baktım ve köpeklere karşı ilgiliyim. Bi dönem sahibi yurtdışına götüremediği için rott baktım. Yaşı büyük ve disiplinli bi köpekti. Gerçekten hiçbi sorun çıkarmıyodu ve çok akıllı duygusal bi köpekti.
Adı bile belli 😁 İstanbulda haus of istanbuldan ya da royal dog club (Talih beyden) almayı düşünüyoruz. Tam nokta atışı yazmışsınız. Yavruluktan başlayarak sıkı bir eğitim ve disiplin şart deniyor. Ayrıca fiziksel hareket ihtiyaçları da fazlaymış dediğiniz gibi.

Yazdıklarınızdan şunu anlıyorum okuduklarımızla deneyimler 1-1 örtüşüyor. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için.

Adı bile belli 😁 İstanbulda haus of istanbuldan ya da royal dog club (Talih beyden) almayı düşünüyoruz. Tam nokta atışı yazmışsınız. Yavruluktan başlayarak sıkı bir eğitim ve disiplin şart deniyor. Ayrıca fiziksel hareket ihtiyaçları da fazlaymış dediğiniz gibi.

Yazdıklarınızdan şunu anlıyorum okuduklarımızla deneyimler 1-1 örtüşüyor. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için.
Rica ederim. Eğer daha sonra da aklınıza takılan şeyler olursa yazabilirsiniz. Seve seve cevaplarım.

Rica ederim. Eğer daha sonra da aklınıza takılan şeyler olursa yazabilirsiniz. Seve seve cevaplarım.
Çok teşekkür ederim Batu bey. Muhakkak yazarım. Gördüğü kadarıyla rottweiler cinsi türkiyede çok tercih edilmeyen ve safkan şecereli üretimi son yıllarda başlayan bir cins. Şu ana kadar disiplinsiz ve disiplinsiz 2 modelini de gördüm :D arada çok ciddi davranış farkları vardı. O yüzden ne kastettiğinizi gözümde canlandırabiliyorum.

Biz dişi düşünüyoruz. Ailesini daha sahiplenici olması ve bizimle alfa kimmiş sidiği yarıştırmaması için. Sizin bir öneriniz olur mu bu konuda?

Ben erkek köpek tavsiye ederim açıkçası. Dişiler daha bağlı ,sahiplenici oluyo derler ama bana kalırsa o biraz şehir efsanesi. Alfanın kim olduğunu göstermezseniz dişi de hiç laf dinlemez merak etmeyin :D Ayrıca dişi kızan dönemine girdiğinde çok zor oluyo. Dışarda dolaştırırken erkek köpekler hiç rahat vermiyo ve ayrıca temizlik durumu da oluşuyo. Ben biraz da heybetli köpek sevdiğimden erkek bana daha güzel geliyo. Bazı cinslerde erkek köpek çok havlar dişi sessizdir ama rottweilerlar genelde sessiz oluyo. Erkeği de çok havlayıp gürültü yapmıyo.

Geri