• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Denenmesi Gereken Çekirdekler

orion_gcn

Barista
İsim
Mehmet Akif
V60 demlemeye yeni başladım sayılır ve henüz Clean Cup kahveleri dışında pek nitelikli kahve denemedim. Çok beğenilen çekirdekleri liste yapıp sırayla denemek istiyorum. Bu durumdaki birine mutlaka denenmeli dediğiniz çekirdekleri yazabilir misiniz ? Birçok seçenek var nereden başlayacağımı bilemedim.

V60 demlemeye yeni başladım sayılır ve henüz Clean Cup kahveleri dışında pek nitelikli kahve denemedim. Çok beğenilen çekirdekleri liste yapıp sırayla denemek istiyorum. Bu durumdaki birine mutlaka denenmeli dediğiniz çekirdekleri yazabilir misiniz ? Birçok seçenek var nereden başlayacağımı bilemedim.
Bayılarak içtiğim Montag - Idido.

Aşağıdaki başlık işinize yarayabilir. Güncel stoğu olanları ayıklamak lazım. Ben de yeniyim fazla çekirdek deneyemedim ama Preon damo bensa, kronotrop lakto fermente ve kafein kültür sitio sao pedro ilk önereceğim çekirdekler olur. Clean cup santa rosa da güzeldi ama denemissinizdir diye yukariya eklemedim.

Valla o farklı hasat tadım notlari da farklı zaten ama Montag of derim, kokusu, tadı mükemmeldi. Benim için ayrı yeri de ilk toplu alıma katıldığım kavurucu ve çekirdekti. Yüksek gramajda aroma aşırı yoğun.
Evet hocam baktım şimdi tamamen farklı tadım notları. Clean Cup'ınkinde sitrik asit çok baskındı bu daha tatlı bir çekirdek galiba. Deneyeceğim kesinlikle.

Son düzenleme:
Null Coffee'nin super specials kahveleri sanırım ülkemizde satılan en iyi kahveler sıralamasında üst sıralarda yer alabilir, fiyatlar biraz tuzlu ama bu kahveler gerçekten çoook lezzetli.. :coffee: ;)

Aşağıdaki başlık işinize yarayabilir. Güncel stoğu olanları ayıklamak lazım. Ben de yeniyim fazla çekirdek deneyemedim ama Preon damo bensa, kronotrop lakto fermente ve kafein kültür sitio sao pedro ilk önereceğim çekirdekler olur. Clean cup santa rosa da güzeldi ama denemissinizdir diye yukariya eklemedim.

Başlığı inceleyeceğim teşekkür ederim. Sitio Sao Pedroyu gördüm ama bu aylık alımı kaçırdım malesef diğerlerini aldım listeye sao pedroyu da denerim kısmet olursa 😁 Santa Rosayı denedim evet çok keyifliydi.

Son düzenleme:
Null Coffee'nin super specials kahveleri sanırım ülkemizde satılan en iyi kahveler sıralamasında üst sıralarda yer alabilir, fiyatlar biraz tuzlu ama bu kahveler gerçekten çoook lezzetli.. :coffee: ;)
Hocam Null'a arada bakıyorum da şu anlık o fiyatlara çıkmam mantıklı olmaz gibi geliyor daha uygun kahvelerle deneme yapayım biraz ekipmana alışayım diyorum. Bunları da ekledim deneyim kazanınca bakacağım teşekkür ederim.

Hocam Null'a arada bakıyorum da şu anlık o fiyatlara çıkmam mantıklı olmaz gibi geliyor daha uygun kahvelerle deneme yapayım biraz ekipmana alışayım diyorum. Bunları da ekledim deneyim kazanınca bakacağım teşekkür ederim.
Null kendini farklı konumlandırıyor fiyat politikası da biraz o yönde. Tadım seti olarak Ultra'yı öneririm fiyatı nispeten makul. Boxx'ın çekirdekleri de güzeldir özellikle Indonesia Alam Korintji'yi öneririm.

Null kendini farklı konumlandırıyor fiyat politikası da biraz o yönde. Tadım seti olarak Ultra'yı öneririm fiyatı nispeten makul. Boxx'ın çekirdekleri de güzeldir özellikle Indonesia Alam Korintji'yi öneririm.
Ultra'yı forumdan gördüm henüz incelemedim, Boxx'a da dün baktım gözüme çarpan bir şey olmadı, öneriniz üzerine tekrar inceleyeceğim teşekkür ederim.

Ultra'yı forumdan gördüm henüz incelemedim, Boxx'a da dün baktım gözüme çarpan bir şey olmadı, öneriniz üzerine tekrar inceleyeceğim teşekkür ederim.
Boxx da Montag Coffee Department gibi genelde çekirdeklerinden ziyade fiyatlarıyla üzen güzide bir firmamız:) Sample Boxx'a Colombia Rio Cofre Honey koymuşlar Santa Rosa'yı sevdiyseniz onu da seversiniz. Alam Korintji büyük ihtimalle şu an nitelikli kavuruculardaki en iyi Sumatra kahvesi ama 250 gr yerine sample olarak almak sanki daha iyi olur. Sumatra biraz keskin bıçak seveni bayılır sevmeyeni ağzına sürmez.

Boxx da Montag Coffee Department gibi genelde çekirdeklerinden ziyade fiyatlarıyla üzen güzide bir firmamız:) Sample Boxx'a Colombia Rio Cofre Honey koymuşlar Santa Rosa'yı sevdiyseniz onu da seversiniz. Alam Korintji büyük ihtimalle şu an nitelikli kavuruculardaki en iyi Sumatra kahvesi ama 250 gr yerine sample olarak almak sanki daha iyi olur. Sumatra biraz keskin bıçak seveni bayılır sevmeyeni ağzına sürmez.
Fiyatlar genel olarak üzüyor zaten hocam malesef iyi bir çekirdek 150-200 arası şu dönemde :( Tadım paketinden ziyade tek bir çeşit alıp çeşitli yöntem denemeleri yapmak istiyorum aslında şu anda hani kahve aynı olsun çeşitli parametreleri değiştirip etkilerini göreyim, kendime göre standart bir başlangıç reçetesi oluşturayım diye. Bu nedenle sample boxx değil de Rio Cofre'yi alabilirim direkt honey process içmedim hiç güzel bir deneyim olur. Sumatrayı da pek iyi olmayan bir yerden denemiştim ama pek sevemedim, bahsettiğiniz çekirdek güzeldir muhtemelen onu da bir inceleyeyim. Teşekkürler tekrardan.

Fiyatlar genel olarak üzüyor zaten hocam malesef iyi bir çekirdek 150-200 arası şu dönemde :( Tadım paketinden ziyade tek bir çeşit alıp çeşitli yöntem denemeleri yapmak istiyorum aslında şu anda hani kahve aynı olsun çeşitli parametreleri değiştirip etkilerini göreyim, kendime göre standart bir başlangıç reçetesi oluşturayım diye. Bu nedenle sample boxx değil de Rio Cofre'yi alabilirim direkt honey process içmedim hiç güzel bir deneyim olur. Sumatrayı da pek iyi olmayan bir yerden denemiştim ama pek sevemedim, bahsettiğiniz çekirdek güzeldir muhtemelen onu da bir inceleyeyim. Teşekkürler tekrardan.
Rio Cofre yi almadan önce Boxx başlığındaki yorumuma bir göz atın derim. O yorumdan sonra dayanamayıp bir daha aldım ama alakası yoktu ilk siparişim ile tad olarak.

Fiyatı da ucuz değil. O yüzden söylüyorum.

Rio Cofre yi almadan önce Boxx başlığındaki yorumuma bir göz atın derim. O yorumdan sonra dayanamayıp bir daha aldım ama alakası yoktu ilk siparişim ile tad olarak.

Fiyatı da ucuz değil. O yüzden söylüyorum.
Şimdi okudum, kavrumları pek stabil değil demek ki :( Diğer seçeneklere yöneleceğim teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Fiyatlar genel olarak üzüyor zaten hocam malesef iyi bir çekirdek 150-200 arası şu dönemde :( Tadım paketinden ziyade tek bir çeşit alıp çeşitli yöntem denemeleri yapmak istiyorum aslında şu anda hani kahve aynı olsun çeşitli parametreleri değiştirip etkilerini göreyim, kendime göre standart bir başlangıç reçetesi oluşturayım diye. Bu nedenle sample boxx değil de Rio Cofre'yi alabilirim direkt honey process içmedim hiç güzel bir deneyim olur. Sumatrayı da pek iyi olmayan bir yerden denemiştim ama pek sevemedim, bahsettiğiniz çekirdek güzeldir muhtemelen onu da bir inceleyeyim. Teşekkürler tekrardan.O zaman Rio Cofre nasıl demlerseniz demleyin üzmeyen çok lezzetli bir çekirdek.
Kenya kahvesi getirmişler %20 tanışma indirimi var. Rio'ya cidden üzüldüm evde babam pek kahve sevmez ama annemin de ortak olmasıyla Rio'nun 1 kilosunu 1 ayda bitirmiştik. Honey denemek istiyorsanız Kungpow Kolombiya da güzel bir alternatif.

Thika Microlot mu ? Bende indirim gözükmüyor hocam. Şimdilik aldım 1-2 bir şey, Kungpow Kolombiya Strawberry ilgin? gözüküyor listeye aldım teşekkürler.
Aynen sepete atınca %20 otomatik iniyor. Sağolsunlar gene bindir indir yapmışlar ama indirimle denenebilir sanki. Kungpow'dan sanırım genel olarak bütün ahali memnun Kolombiya'sı güzeldi. Hala favorim Cleancup Santa Rosa ama bu da Moccamaster'da blooming yaparken buram buram bütün mutfağı çilek kokutan çok güzel bir kahve.

Aynen sepete atınca %20 otomatik iniyor.
Ha anladım onu denememiştim. Strawberry galiba birkaç kavurucuda daha var denemek lazım. CC Santa Rosa fiyat olarak da cazip, kg fiyatı 340TL. Fiyatlar çok sıkıntılı gerçekten. Malesef sürekli olarak 250 gram çekirdeğe 200TL verebilecek bütçem yok. Muhtemelen ya tüketimi azaltacağım ya da 1 pahalı 1 f/p şeklinde alacağım :(

Geri