• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Demlerken suyun buharlaşmasi

Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?
 
Kahve ağırlığının yaklaşık iki katı suyu tutuyor. Örneğin 20g kahveye 320g suda net çıktı yaklaşık 280g oluyor.
 
Ben derim ki "o kadar da şeetmeyin." :)

Şaka bir yana, demlemelerdeki reçeteler bildiğim kadarıyla çıktı için değil girdi için veriliyor. Yani buharlaşan ya da kahvenin tuttuğu su değil, tat önemli oluyor. Sulu olursa suyu azaltılabilir ya da fazla yoğun ekşi,acı olursa suyu artırılabilir gibi değerlendiriliyor.
 
Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?
demlemenin sürdüğü en fazla 5 dk içersiinde kaynamayan bir sudan "birkaç gramlık" su buharlaşması pek mümkün gözükmüyor. tartının suyun düşmesiyle beraber önce ağırlığı fazla algılayıp düzeltmesi gibi bir durum olabilir mi?
 
tartı marka model nedir?

Mesele benim tartı demlemezken ürüne değer katıyor. 16.5 gr kahve koyuyorum, 18.5 gram olduğu zaman demlemeye başlıyorum. Artan kahve fiyatlarınıda düşünürsek, her demlemede 2 gram kar ediyorum.



İşin şakası bir yana, kaan tartıda ısınma kaynaklı böyle bir problem var, demlerken fincanı ısıtıp tartı üzerine koyunca böyle bir durum oluyor. Aldığım gün farkettim, o zamandan beri demlemelerimde araya ısı yalıtımlı parça koyuyorum. Sorun ortadan kalkıyor.
 
Ben derim ki "o kadar da şeetmeyin." :)

Şaka bir yana, demlemelerdeki reçeteler bildiğim kadarıyla çıktı için değil girdi için veriliyor. Yani buharlaşan ya da kahvenin tuttuğu su değil, tat önemli oluyor. Sulu olursa suyu azaltılabilir ya da fazla yoğun ekşi,acı olursa suyu artırılabilir gibi değerlendiriliyor.
Demlemeye ilk başladığım zamanlar haftalarca verilen su miktarını çıktı zannetmiştim. 240 ml diyorlarsa 300 koyuyordum...
 
Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?

umarım en büyük derdiniz bu olur :)
 
Geri
Üst