• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Anketi
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firmasını belirlemek için anketimiz başladı, detayları bu konudan öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı ve Instagram adresimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Demlerken suyun buharlaşmasi

Kahvenin50tonu

Aktif Üye
Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?
 

akominko

Aktif Üye
İsim
Akın
Daha fazla  
İsim
Akın
Espresso Makinesi
Sage Barista Express
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade
Ekipmanlar
Hario V60 02 (Cam), Origami M, Delter Press, Melodrip, Gabi Master B, LilyDrip, Bodum Chambord French Press 8-Cup, Aeropress, Ameuus o1/o2, Fellow Prismo, Soy C1G, Fellow Stagg EKG, Acaia Pearl S
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve ağırlığının yaklaşık iki katı suyu tutuyor. Örneğin 20g kahveye 320g suda net çıktı yaklaşık 280g oluyor.
 

CoFFeePaTh

İyi Bilinen Üye
Konum
Adana
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Espresso Makinesi
La Pavoni PLQ
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto, Comandante C40 (Red Clix)
Ekipmanlar
Aeropress, Mokapot, Immersion Dripper, Soy C3G, Stagg EKG, Delter
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Ben derim ki "o kadar da şeetmeyin." :)

Şaka bir yana, demlemelerdeki reçeteler bildiğim kadarıyla çıktı için değil girdi için veriliyor. Yani buharlaşan ya da kahvenin tuttuğu su değil, tat önemli oluyor. Sulu olursa suyu azaltılabilir ya da fazla yoğun ekşi,acı olursa suyu artırılabilir gibi değerlendiriliyor.
 

goetheborg

Üye
İsim
Mark
Daha fazla  
İsim
Mark
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahçeşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Esenyurt
Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?
demlemenin sürdüğü en fazla 5 dk içersiinde kaynamayan bir sudan "birkaç gramlık" su buharlaşması pek mümkün gözükmüyor. tartının suyun düşmesiyle beraber önce ağırlığı fazla algılayıp düzeltmesi gibi bir durum olabilir mi?
 

selamet

İyi Bilinen Üye
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
tartı marka model nedir?

Mesele benim tartı demlemezken ürüne değer katıyor. 16.5 gr kahve koyuyorum, 18.5 gram olduğu zaman demlemeye başlıyorum. Artan kahve fiyatlarınıda düşünürsek, her demlemede 2 gram kar ediyorum.


İşin şakası bir yana, kaan tartıda ısınma kaynaklı böyle bir problem var, demlerken fincanı ısıtıp tartı üzerine koyunca böyle bir durum oluyor. Aldığım gün farkettim, o zamandan beri demlemelerimde araya ısı yalıtımlı parça koyuyorum. Sorun ortadan kalkıyor.
 

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Ben derim ki "o kadar da şeetmeyin." :)

Şaka bir yana, demlemelerdeki reçeteler bildiğim kadarıyla çıktı için değil girdi için veriliyor. Yani buharlaşan ya da kahvenin tuttuğu su değil, tat önemli oluyor. Sulu olursa suyu azaltılabilir ya da fazla yoğun ekşi,acı olursa suyu artırılabilir gibi değerlendiriliyor.
Demlemeye ilk başladığım zamanlar haftalarca verilen su miktarını çıktı zannetmiştim. 240 ml diyorlarsa 300 koyuyordum...
 

deniz

İyi Bilinen Üye
Konum
ankara
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
Bir kac gündür demlerken fark ettim ornegin suyumu 300gr yapip demlenmeyi bekledigimde terazide demlenirken buharlasan su bi kac gramlik bir azalmaya sebep oluyor bu durum aslinda kahvenin istenilen sıcaklıkta demlenmemesi sorununu ortaya cikarmaktadir bir kac derece suyu arttirmak sizce olumlu yada olumsuz etkilere yol acar mi? Fikirleriniz nelerdir?

umarım en büyük derdiniz bu olur :)
 
Üst