cagatay1903
Barista
- İsim
- Çağatay
Daha fazla
- İsim
- Çağatay
- Değirmen
- Timemore Nano, Porlex mini, comandante red sonja
- Ekipmanlar
- Hario v60 , hario immersion, güral kalita 185, tchibo kapsüllü makina, timemore tartı + kaan tartı, moccamaster
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Beşiktaş
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Beşiktaş
Merhabalar. Kahve demleme konusunda bir acemi olarak çeşitli sorunlarla karşılaşıyorum.
Videoları izledim ve v60 da demleme süresini kafamda belirledim, Mart ayı fırsatından yararlanarak kahvelerimi de v60 a göre aldım(değirmenim yok maalesef şu anda)
Demleme başlayınca 30sn blooming den sonra devam ediyorum ve yaklaşık 3 dk sürmesini beklediğim demleme devam ettikçe ediyor. Artık kahve ılıklaşmaya başlıyor. Filtreden su damla damla maalesef. Ben nerede hata yapıyorum ?
Ekipmanım hario v60 başlangıç seti. Ölçü kaşığının üzerinde tam dolu olmasında 12gr yazdığından 2 kaşık atıyorum ve 500 ml su kullanıyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Videoları izledim ve v60 da demleme süresini kafamda belirledim, Mart ayı fırsatından yararlanarak kahvelerimi de v60 a göre aldım(değirmenim yok maalesef şu anda)
Demleme başlayınca 30sn blooming den sonra devam ediyorum ve yaklaşık 3 dk sürmesini beklediğim demleme devam ettikçe ediyor. Artık kahve ılıklaşmaya başlıyor. Filtreden su damla damla maalesef. Ben nerede hata yapıyorum ?
Ekipmanım hario v60 başlangıç seti. Ölçü kaşığının üzerinde tam dolu olmasında 12gr yazdığından 2 kaşık atıyorum ve 500 ml su kullanıyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.