• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Press ile immersion demleme yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Bir pazar günü, elimde sadece delter press varken hunharca demleme yapıyorum.

Denemek istediğim olaylardan bir tanesi, delter press ile immersion demleme yapmak. Bunun için delter daki jetseal'i çıkartıyorum. Sonrasında veriyorum çoşkuyu.

Hiç aeropress sahibi olmadığım için, karşılaştırma yapmam mümkün değil. Zaten amaç böyle bir alternatif yaratmak değil. Eğlenmek, denemek, içmek ....
Fakat güzel fincanlar çıkarmak bu şekilde mümkünde olabilir. Delter sahibi herkesi denemeye davet ediyorum. Daha önce belki deneyende olmuştur bilemiyorum.

İşte demleme yaparken çektiğim örnek bir video.

Bir pazar günü, elimde sadece delter press varken hunharca demleme yapıyorum.

Denemek istediğim olaylardan bir tanesi, delter press ile immersion demleme yapmak. Bunun için delter daki jetseal'i çıkartıyorum. Sonrasında veriyorum çoşkuyu.

Hiç aeropress sahibi olmadığım için, karşılaştırma yapmam mümkün değil. Zaten amaç böyle bir alternatif yaratmak değil. Eğlenmek, denemek, içmek ....
Fakat güzel fincanlar çıkarmak bu şekilde mümkünde olabilir. Delter sahibi herkesi denemeye davet ediyorum. Daha önce belki deneyende olmuştur bilemiyorum.

İşte demleme yaparken çektiğim örnek bir video.

Hem Aeropress hem de Delter sahibiyim. Geçen gün ben de Aeropress'te Delter filtresi kullanarak bir deneme yapmıştım. Sonuç oldukça başarılıydı.
Ama Delter'da böyle bir yöntem denemek aklıma gelmemişti açıkçası 😊 Ama tahminim o ki, Aeropress düz yöntemdeki demlemelerle neredeyse benzer bir lezzet olacaktır.

Bende uzun zamandır nasıl olur diye merak ediyordum hatta Delter in firmasına da sordum cevap alamadım. Ama jetseal i çıkarmak aklıma gelmemişti. Tebrikler 👍🏻

Aeropressi çekebilirsin ama vakum yapıp kahveleri de yukarı ceker.Delterpress’in özelliklerinde de buna vurgu yapar.Yukarı çekildiginde vakum yapmıyor
Pistonu iterken basınç yapıyorsa sabit dururken de yapmalı bana göre. Delter pistonunu yukarı çekerken kahve partiküllerinin yukarı çıkmasını engelleyen jet seal olabilir mi? Jet seal'ı çıkarmışlardı bu yöntemde. Biri deneyebilir mi lütfen deltercılar?

Geri