• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delongi kg79 hakkında

Cafee.mia

Yeni Üye
İsim
Gamze
Daha fazla  
İsim
Gamze
Merhabalar evde delongi kg79 kullanıyorum ama aklımda bir takım deli sorular var🤔
Ben bu makinayla chemex aeropres filtrekajve v60 öğütümü yapıorum ama cimbalide espresso öğütümü yaparsam ne derece sağlıklı sonuç alırım die düşünüp duruyorum varmı kullanan arkadslar bana akıl verin 🌿

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200512-102135.jpg
    Screenshot_20200512-102135.jpg
    120.1 KB · Görüntüleme: 5
Merhabalar evde delongi kg79 kullanıyorum ama aklımda bir takım deli sorular var🤔
Ben bu makinayla chemex aeropres filtrekajve v60 öğütümü yapıorum ama cimbalide espresso öğütümü yaparsam ne derece sağlıklı sonuç alırım die düşünüp duruyorum varmı kullanan arkadslar bana akıl verin 🌿
kg79 espressoyu bir kenara koyun pour over yöntemlerde bile başarısız .Elektrikli olucaksa Baratza encore el değirmeni olucaksa timemore c2 almanızı tavsiye ederim..

Şu makinayı buldum 2. El 1.500 tl almak da istemıyor değilim içim gidiyor aslında delongiden hiç memnun değilim de işte yoklukta kullanıyor insan😁IMG-20200511-WA0033.jpg

Şu makinayı buldum 2. El 1.500 tl almak da istemıyor değilim içim gidiyor aslında delongiden hiç memnun değilim de işte yoklukta kullanıyor insan😁Ekli dosyayı görüntüle 2029
ticari işletmelerde kullanılan öğütücüleri tavsiye etmem burrlar aşınmıştır ,yoğunluktan temizlemeden kullandıklarını da düşünürsek hiç tavsiye etmem en iyisi 2.el alınacaksa bile ev kullanıcısından almak :)

Şu makinayı buldum 2. El 1.500 tl almak da istemıyor değilim içim gidiyor aslında delongiden hiç memnun değilim de işte yoklukta kullanıyor insan😁Ekli dosyayı görüntüle 2029

Bu fotoğraftaki Tron modeli sanırım. Aynı markanın Tranquilo II modeli kullanılmamış ambalajında 1.500 TL. Geçen hafta buradan kardeşime aldık aynı gün kargoladılar. Ben henüz gidip göremedim, test edemedim ama onlar memnunlar. https://www.cafemutfak.com/cunill-tranquilo-2-kahve-degirmeni

Bende de kg79 var ama şöyle bir sıkıntı var aşırı derecede toz çıkarıyor.Bunun önüne geçmek için önerileriniz nelerdir? (Daha önce sorulduysa kusura bakmayın gözümden kaçmıştır.)

Türk kahvesi yapıyormu acaba ki :)) ticari kullanıcam bn zaten cafeteryaya koyucam araştırıyorum :))

koray'ın tarifi ile yapıyor ama arada sırada da tıkanıyor. işletme için çok cazip olmayabilir.

Bende de kg79 var ama şöyle bir sıkıntı var aşırı derecede toz çıkarıyor.Bunun önüne geçmek için önerileriniz nelerdir? (Daha önce sorulduysa kusura bakmayın gözümden kaçmıştır.)
Önüne geçmek için tek çözümü yeni iyi bir değirmen almak malesef.

Rancilio Rocky öğütücüm var. Birkaç gündür de delonghi kg79 kullanıyorum. Dikkatimi çeken ilk şey motoru sanki zorlanıyor gibi. Kahveyi stabil bir şekilde çıkarmıyor sanki. Süre tutmadım ama bariz şekilde Rocky'ye göre daha yavaş.

Fincan ayarı güzel olmuş. En ince ayarda en düşüğe getirdiğimde 12 gram verdi. Bir de hopperda kahve bitince otomatik duruyor galiba.

Bugün kruve testi yaptım. Elimde sadece 400-800 mikron elekler bulunuyor. Onlarla yaptığım testte aşağıdaki sonuçları elde ettim:

15,8 gram elek üstü
15,9 gram elek
6,6 gram elek altı

Bu en ince ayar. Dolayısıyla espressoya uygun değil bildiğiniz gibi. Ancak bence filtrede gayet iş görür. En ince ayarda bile %17 elek altı veriyor. O kadar tozlu değil bence. Tozlu diyenler bence kahvenin dolduğu kabın pis görünmesine aldanıyor.

Rancilio Rocky öğütücüm var. Birkaç gündür de delonghi kg79 kullanıyorum. Dikkatimi çeken ilk şey motoru sanki zorlanıyor gibi. Kahveyi stabil bir şekilde çıkarmıyor sanki. Süre tutmadım ama bariz şekilde Rocky'ye göre daha yavaş.

Fincan ayarı güzel olmuş. En ince ayarda en düşüğe getirdiğimde 12 gram verdi. Bir de hopperda kahve bitince otomatik duruyor galiba.

Bugün kruve testi yaptım. Elimde sadece 400-800 mikron elekler bulunuyor. Onlarla yaptığım testte aşağıdaki sonuçları elde ettim:

15,8 gram elek üstü
15,9 gram elek
6,6 gram elek altı

Bu en ince ayar. Dolayısıyla espressoya uygun değil bildiğiniz gibi. Ancak bence filtrede gayet iş görür. En ince ayarda bile %17 elek altı veriyor. O kadar tozlu değil bence. Tozlu diyenler bence kahvenin dolduğu kabın pis görünmesine aldanıyor.
Kg79 un motoru stabil değil devrini geç alıyor.40-50 gr kahvelerde oransal bazda daha az toz çikmiş oluyor.Ama ben filtrede de verim alamadım.Çok acı ekşi oluyor.18 gr kahvede sadece hazneye yapişan 3-4 gr arası toz tarttim.Bir de yapişmayanlar var.Keşke iş görse de kullanabilsem

Geri