• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delonghi ile yalnızca lungo alınabilmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gkoays
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gkoays

Üye
Merhabalar, Delonghi ECP 3121 giriş seviyesi makinemle espresso uğraşını kenarından yakalamaya çalışıyorum. Basınçsız sepete yeni geçiş yaptım ve şu ana kadarki tecrubelerimi silip baştan başlamam gerekti. Molent G50 değirmen kullanıyorum. Sepetim 51 mm., değirmende 1 klikte çekilmiş 17-18 gram kahveyle bile çok hızlı bi flow alıyorum. 20-25 saniyede 36-40 gr arası çıktı alıyorum ve daha ince öğütemiyorum dediğim gibi. Espresso tadı basınçlı sepete göre çok daha yoğun, ekşi ve acı tadlar baskın. Acaba sorunum channelling mi yoksa çok hızlı bi akış aldığımdan yeterli extractionı yakalayamıyor muyum anlayamadım.

Kullandığım makinein OPV ayarını değiştirmeyi düşündüm fakat buna yönelik bir kaynak bulamadım. Basınç çok fazla olduğundan sanki akışı yavaşlatamıyorum.
Önerilerinize açığım. Teşekkürler :)

Molent maalesef espresso için çok yeterli bir değirmen değil. Sizin dediğiniz gibi 1 klikte bile hala çok hızlı bir akış oluyorsa değirmen ile ilgili olabilir.

Bu makineyi yaklaşık 1,5 sene kullandım, öğütücüm Eureka MCI idi.
Çekirdek değişiminde az kahve heba etmek için Molent G50 ile denediğimde ince ayar yapılamadığını gördüm.
Sorun kesinlikle değirmende, bu değirmen türk kahvesi ve espresso için değil, değirmen üreticisi de bunu teyit etmişti.

Geri