• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delonghi EC685 Su Sızdırma Problemi [ Çözüldü ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fast24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fast24

Barista
Bir hafta kadar önce aldığım ikinci el makine, kahve çıkışı sırasında dipten su sızdırıyor. İlk başta böyle bir sorun yoktu.

Acaba makine arızalandı mı yoksa bilmediğim bir kullanım hatası nedeniyle mi oluyor?

Bazen denemeler esnasında aşırı ince kahve nedeniyle neredeyse hiç çıkış olmadığı zaman oldu. Bu esnada makine zarar mı görmüştür?

Pratik bir çözümü varsa içini açıp yapmak isterim. Alet edavat var. Servise götürmek istemem.

Son düzenleme:
Bende de 685 var aynı sorun bende de oldu su kaçağı sonrası serviste garantiden parça değişimi yapıldı. İnce öğütümde veya süt köpürtme aparatında tıkanma olursa basınç altında su çıkışı olmazsa içindeki plastik boruları yerinden çıkarabiliyor açıp kontrol edilmeli su kaçağı varsa kullanmayın içindeki parçaları yakabilir. İçini açması baya uğraştırır youtube videolarını izlemek lazım bilginize

Parça hangisi acaba ? Belki sadece gevşemiştir?

Garantisi bittiği için servis sanırım çok masraf çıkarır. Bir de haftalarca beklemek gerekir. Makineyi ucuza aldım. Servise vermek istemiyorum

Bakım videolarını izledim, üst kapağı çıkardım. Arızalı parçayı anlamaya çalışıyorum.

Üstünü açmanıza gerek yok, altını açıp plastik su borularını kontrol edebilirsiniz. Alt taraftaki su borularını su tankına bağlayan yerdeki vidalar paslanmış olabilir , onu da kontrol ederseniz iyi olur. Son olarak descale işlemi de yapın eğer uzun süredir yapılmamışsa o da sıkıntı yaratıyor olabilir.

Arıza yokmuş.Tamire gerek kalmadı.
Basınçsız sepetin ağız kısmı orijinal sepet gibi olmadığı için sorun çıkıyormuş. Orijinal sepette sorun yoktu.

Son düzenleme:
Sağdaki sepetin kenarını tüm çevresi boyunca penseyle dışa doğru hafifçe eğdim. Yeterli oldu. Resimdeki eğilmiş hali.

Ekli dosyalar

• IMG_20211203_104449.jpg
    IMG_20211203_104449.jpg
    86.6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Geri