• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delonghi EC685 Basınçsız Sepet ve Portafiltre dönüşümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oozgur16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oozgur16

Yeni Üye
İsim
Ömer Özgür
Daha fazla  
İsim
Ömer Özgür
Öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım ve bu benim ilk konum.2 ay önce Delonghi EC685 makine aldım yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum.Tamper ve Süt potu aldım,şimdi de basınçsız sepet dönüşümü ile ilgileniyorum.Bu modifikasyonu yapan arkadaşlardan ürün önerisi almak isterim.Ayrıca süt köpürtücüsünü de değiştirmek istiyorum onun için de bir öneri alabilirim.

Öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım ve bu benim ilk konum.2 ay önce Delonghi EC685 makine aldım yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum.Tamper ve Süt potu aldım,şimdi de basınçsız sepet dönüşümü ile ilgileniyorum.Bu modifikasyonu yapan arkadaşlardan ürün önerisi almak isterim.Ayrıca süt köpürtücüsünü de değiştirmek istiyorum onun için de bir öneri alabilirim.
Basınçsız sepeti Aliexpress'te bulabilirsiniz.

Merhabalar. Çok şık bir cihaz, hayırlı olsun.

Hasan Hocamın dediği gibi Aliexpress’ten basınçsız sepet temin edebilirsiniz. Bana kalırsa imkanınız varsa bir tane de ahşap saplı portafiltre alın derim. Süt konusunda benim söyleyebileceğim bir şey yok, kolay gelsin şimdiden

Makinamı satmadan önce süt çubuğunu değiştirmiştim. Sizle özelden konuştuk ama buraya da yazayım.

Aşağıdaki linkteki çubuk ufak bir işlem ile kolaylıkla bu makinaya uyuyor. Orijinal çubuğun içinden geçtiği pirinç eklem yerini biraz genişletmek gerekiyor sadece. bununla uğraşmak istemeyenler rancilio silvianin buhar çubuğu birebir uyuyor. Youtube'da makinanin sökülmesi ve çubuğun değiştirilmesi için videolar var. Aratırsanız hemen çıkar.

Portafiltre için basincsiz sepet alip orjinal portafiltrenin içindeki plastik parcayi cikartirsaniz direkt sığıyor fakat vida deliginden kahve geliyor böyle olunca :) ben kendiminkini tornacida kestirmiştim. Yukarıda arkadaşların dediği gibi direkt bottomless portafilter da alınıp kullanılabilir. Benim makinanın satmadan önceki halinin resmini koyuyorum. Oldukça memnundum son halinden.

Ekli dosyalar

• IMG_20211110_203356.jpg
    IMG_20211110_203356.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 30
Bu makineden almayı düşünüyordum. Fakat niçin kestiriyoruz onu anlamadım. Üretimde bir hata mı var? Başkaları da kestirmiş. Hep kestiriyorlar. Makine yanlış mı yapılmış? Orijinal haliyle kullansam pişman olur muyum?

Bu makineden almayı düşünüyordum. Fakat niçin kestiriyoruz onu anlamadım. Üretimde bir hata mı var? Başkaları da kestirmiş. Hep kestiriyorlar. Makine yanlış mı yapılmış? Orijinal haliyle kullansam pişman olur muyum?
Basınçlı sepet ile düzgün espresso çıktısı almak pek mümkün değil. Basınçsız sepeti de makine ile gelen portafilter'a içindeki plastik bölümü çıkarmadan yerleştiremiyorsunuz. İçindeki plastik bölümü çıkardığınızda ise vida boşluğunu kapatmanız lazım yoksa kahve 3 delikten birden sağlıksız bir şekilde akmaya başlıyor. Yani işin özeti ya bottomless portafilter alacaksınız ya da makine ile geleni kestireceksiniz.

Makinamı satmadan önce süt çubuğunu değiştirmiştim. Sizle özelden konuştuk ama buraya da yazayım.

Aşağıdaki linkteki çubuk ufak bir işlem ile kolaylıkla bu makinaya uyuyor. Orijinal çubuğun içinden geçtiği pirinç eklem yerini biraz genişletmek gerekiyor sadece. bununla uğraşmak istemeyenler rancilio silvianin buhar çubuğu birebir uyuyor. Youtube'da makinanin sökülmesi ve çubuğun değiştirilmesi için videolar var. Aratırsanız hemen çıkar.

Portafiltre için basincsiz sepet alip orjinal portafiltrenin içindeki plastik parcayi cikartirsaniz direkt sığıyor fakat vida deliginden kahve geliyor böyle olunca :) ben kendiminkini tornacida kestirmiştim. Yukarıda arkadaşların dediği gibi direkt bottomless portafilter da alınıp kullanılabilir. Benim makinanın satmadan önceki halinin resmini koyuyorum. Oldukça memnundum son halinden.
delonghi satıp yerine ne aldınız hocam. 685m ile gaggia classic arasında kaldım bu yüzden araştırıyorum.

basinsiz sepet kullanacaksaniz o plastik aparata ihtiyacıniz yok diye biliyorum. Yanlisim varsa duzeltin

İkinci el EC685 makine aldım.

Basınçsız sepet gayet mükemmel oluyor. Plastiği sökmeye veya kesmeye gerek yok. Aldığım arkadaş sepeti temin etmiş.

14g kahve alıyor. Çiftli sepet normalde 18g olması gerekir?

Benim sepet 17gr alıyor. Alirxpresste 4cuplık sepet satılıyor. 51mmde 18gr koymak biraz zorlayıcı olur.

Geri