• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delonghi EC685 basınçsız filtre sonrası hayal kırıklığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ckilic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ckilic

Yeni Üye
İsim
cafer kılıç
Daha fazla  
İsim
cafer kılıç
4 aydır bu makinayı fabrika çıkış haliyle kullanıyordum. bana göre gayet tatminkar sonuçlar veriyordu. kahveyi tchibo ve starbucks tan alıyorum. öğütücü olarak da sinbo nun bu ürünün kullanıyorum: https://www.hepsiburada.com/sinbo-scm-2934-kahve-ogutucu-pm-mtsinscm2934

makinanın bikaç fonksiyonunu öğrenmek için youtuba a baktığımda insanların hep basınçsız sepet kullandığını gördüm. ben de sipariş verdim. portafilrenin içindeki tek delikli basınçlı sepeti söküp bunu taktım: https://urun.n11.com/kahve-makinesi...incanlik-pod-filtre-ec190-200-seri-P343702252

yalnız beklediğim gibi olmadı. daha yoğun bir krema beklerken kahvenin kreması hiç çıkmadı. kahveyi daha çok öğütüp daha fazla bastırdım.(makinayla gelen plastik tamper le) yine de olmadı. basınçlı sepet performansına bile gelemedi.

sorum şu: biliyorum öğütücü dandik. şimdi nereye yatırım yapmam gerek daha iyi espresso içmek için? daha iyi değirmen mi almam gerek? daha iyi kahve mi almam gerek? metal tamper mi almam gerek? elimdekilerle bu işi daha iyi yapabilir miyim? bütçe kısıtlı :)

Maalesef bu öğütücüyle homojen bir öğütüm elde etmeniz mümkün değil bence en önemli ekipman değirmendir bu yönde bir yatırım yapmanızı tavsiye ederim ilk olarak ve kahveyi de taze olarak kavuruculardan alırsanız daha fazla kremalı bir espresso elde edebilirsiniz
Referans oluşturması için bu videoyu inceleyebilirsiniz

Son düzenleme:
4 aydır bu makinayı fabrika çıkış haliyle kullanıyordum. bana göre gayet tatminkar sonuçlar veriyordu. kahveyi tchibo ve starbucks tan alıyorum. öğütücü olarak da sinbo nun bu ürünün kullanıyorum: https://www.hepsiburada.com/sinbo-scm-2934-kahve-ogutucu-pm-mtsinscm2934

makinanın bikaç fonksiyonunu öğrenmek için youtuba a baktığımda insanların hep basınçsız sepet kullandığını gördüm. ben de sipariş verdim. portafilrenin içindeki tek delikli basınçlı sepeti söküp bunu taktım: https://urun.n11.com/kahve-makinesi...incanlik-pod-filtre-ec190-200-seri-P343702252

yalnız beklediğim gibi olmadı. daha yoğun bir krema beklerken kahvenin kreması hiç çıkmadı. kahveyi daha çok öğütüp daha fazla bastırdım.(makinayla gelen plastik tamper le) yine de olmadı. basınçlı sepet performansına bile gelemedi.

sorum şu: biliyorum öğütücü dandik. şimdi nereye yatırım yapmam gerek daha iyi espresso içmek için? daha iyi değirmen mi almam gerek? daha iyi kahve mi almam gerek? metal tamper mi almam gerek? elimdekilerle bu işi daha iyi yapabilir miyim? bütçe kısıtlı :)
Değirmen öncelikli olmalı kesinlikle. Espressoya yeni başladım ben de, el değirmeni (molent g50) ile denemeler hep hüsran oldu ki inceliği hep yeterliymiş gibi görünüyor fakat asıl elektrikli düzgün bir değirmenle bir şeyler elde etmeye başladım. Gaggia var bende onda da plastik tamper var ve çok kullanışsız uygun fiyatlı metal tamper de alabilirsiniz.

Tüm bunlar elbette bütçe meselesi o yüzden zor doğrusu. Basınçlı sepetler düzgün bir espresso süreci için önerilmiyor, forumda da birçok detaya ulaşabilirsiniz ama sizin de deneyimlediğiniz gibi basınçlı sepet bir ilüzyondan ibaret.

Kahve seçiminde de özellikle forumun toplu alım dönemlerini takip ederek daha uygun daha kaliteli ve izlenebilir (kavrum tarihi, çekirdek bilgisi vs) çekirdekler satın alabilirsiniz.

Kahvenizin yetersiz olmasını sağlayan iki tane faktör var. Birincisi değirmen ikincisi tamper. Bu ikisini espressoya uygun ürünler ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

cevaplar için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla en zayıf halka sinbo kahve öğütücü. esprossya uygun öğütme yapamıyor. basınçlı sepet bu kötü öğütme farkını kapatıp ortalama bir espresso sağlarken, basınçsız sepet bu problemin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

şimdilik iyi bir kahve değirmeni alacak bütçem yok. alana kadar basınçlı sepetle devam edeceğim mecbur.

cevaplar için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla en zayıf halka sinbo kahve öğütücü. esprossya uygun öğütme yapamıyor. basınçlı sepet bu kötü öğütme farkını kapatıp ortalama bir espresso sağlarken, basınçsız sepet bu problemin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

şimdilik iyi bir kahve değirmeni alacak bütçem yok. alana kadar basınçlı sepetle devam edeceğim mecbur.
Basınçlı sepetle kullanacaksanız, Sinbo'nun rondosunu kullanacağınıza kahveyi öğütülmüş şekilde alabilirsiniz. Basınçlı sepetle kullanacağınızı da belirtirseniz belki bir iki tık daha kalın çekebilirler.

şimdilik iyi bir kahve değirmeni alacak bütçem yok.
O kahve değirmeni ile öğütmek yerine sözen el değirmeni alabilirsiniz. Neredeyse iki yıl sözen el değirmeni ve delonghi treviso kullandım.

İkinci değiştirmeniz gereken kahveniz. O kahveler ile tatminkar sonuç almanız pek mümkün değil.

Geri