• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

DeLonghi Dedica KG521.M Modifikasyonu

cetinyasar

Yeni Üye
İsim
Çetin Yaşar
Daha fazla  
İsim
Çetin Yaşar
Merhaba tekrar,

DeLonghi Dedica KG521.M aldım bir kere artık kurtulmam çok zor herhalde. :)
İnternette iki video buldum değirmene modifikasyon yapıyor. Biri alttan açıyor diğerinde ise üstten söküp yapıyor ve içindeki pulları değiştiriyor.
Bunu yaptırabileceğim bir servis var mıdır bir bilgisi olan var mı. Benim elimden biraz geliyor ama hiç kullanmadığım makinaya zarar vermek istemiyorum.

Kimseden cevap gelmeyince kendim işe giriştim :)
Mevcut haline 0.8mm pul ilave ettim, bana göre şu anda sonuç çok iyi.
2. kademede 18gr kahveden, 24 sn'de 45gr espresso elde ettim.
1. kademeyi henüz denemedim, ancak bana göre 2. kademe bile yeterli,
Bir tek kusuru arada bir kademe ayarlayamıyorsunuz, belki biraz daha ince ayar olsaydı daha kullanışlı olurdu, ancak şimdilik beni büyük bir masraftan kurtardı.
Şimdi 3d yazıcıda 58mm portafiltre tutucu yapmak kaldı, kendi üzerindeki küçük, herhalde 50mm falan olsa gerek.

Ben de ust kisimdan bu modifikasyonu yapmaya niyetlenmistim birkaç ay önce, ancak erkek burr u tutup açmaya çalıştığımda alttaki aksamla birlikte döndüğünü gördüm, daha fazla zorlamadım zarar verebilirim düşüncesiyle

Ben de ust kisimdan bu modifikasyonu yapmaya niyetlenmistim birkaç ay önce, ancak erkek burr u tutup açmaya çalıştığımda alttaki aksamla birlikte döndüğünü gördüm, daha fazla zorlamadım zarar verebilirim düşüncesiyle
Çevirme işlemini ters tarafa yapmanız gerekiyor, sanki kapatıyormuş gibi, onu bende deneyecektim ancak burr'a zarar veririm diye korktum.
İçini açmakta kolay çok uğraştırmıyor, sadece 18 tane vida var :) iki tanesi özellikle çok uzun bir yıldız tornavida gerektiriyor, ben bir kaç tane şarjlı tornavidanın uzatma ucunu birleştirerek yapabildim.
En çok sevdiğim kısım ise tamirat süresinde ortaya yayılan taze kahve kokusu :)

1641188646679.png

Geri