Arkadaşlar selam umarım herkes sağlıklıdır. Daha önce arkadaşımın aldığı moccamaster ile çıkan kahveleri çok beğendiğini yazmıştım, o zamandan beri bakıyorum ancak malum fiyatları devamlı artıyor (daha doğrusu paramız devamlı değer kaybediyor, satın alma gücümüz yerlerde) bu yüzden hep bakınıyor oluyorum. Dün uzun zamandır gördüğüm ama markaya karşı ciddi önyargım olduğundan bakmadığım De'Longhi Clessidra filtre kahve makinesinin bir incelemesine denk geldim. Bilmiyordum (hala da tam anlamış değilim) SCA ile ECBC diye 2 farklı kahve organizasyonu olduğunu öğrendim. Cihaza gelecek olursak, ecbc onaylı, ilginç bir filtre yerleşimi, suyun direk tepede ısınıp alta gönderildiğini, buz üstü kahve (alt ısıtıcısı kapatarak) ve pour over (nasıl hala anlayamadım sanıyorum su akış kafalarını açıp kapatarak) yapıyor. Fiyatı da tamam ucuz değil ama 1.300 civarı fiyatı ile diğer dca onaylı makinelerden 1.000 lira daha ucuz ki bu da rahatlıkla bir molent hadi molent olmasın timemore c2 değirmen kadar para bırakıyor cepte.
2 sorum var,
1. ECBC nedir ve bu organizasyonun onayı sca onayı ile aynı kaliteyi mi ifade eder. (92-96 derece arası ısı, belirli sürede demleme ve belirli ısıda kahveyi sıcak tutma)
2. Bu cihaz hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
2 sorum var,
1. ECBC nedir ve bu organizasyonun onayı sca onayı ile aynı kaliteyi mi ifade eder. (92-96 derece arası ısı, belirli sürede demleme ve belirli ısıda kahveyi sıcak tutma)
2. Bu cihaz hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.