• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

De'Longhi Clessidra?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leon

Barista
İsim
Leon
Daha fazla  
İsim
Leon
Arkadaşlar selam umarım herkes sağlıklıdır. Daha önce arkadaşımın aldığı moccamaster ile çıkan kahveleri çok beğendiğini yazmıştım, o zamandan beri bakıyorum ancak malum fiyatları devamlı artıyor (daha doğrusu paramız devamlı değer kaybediyor, satın alma gücümüz yerlerde) bu yüzden hep bakınıyor oluyorum. Dün uzun zamandır gördüğüm ama markaya karşı ciddi önyargım olduğundan bakmadığım De'Longhi Clessidra filtre kahve makinesinin bir incelemesine denk geldim. Bilmiyordum (hala da tam anlamış değilim) SCA ile ECBC diye 2 farklı kahve organizasyonu olduğunu öğrendim. Cihaza gelecek olursak, ecbc onaylı, ilginç bir filtre yerleşimi, suyun direk tepede ısınıp alta gönderildiğini, buz üstü kahve (alt ısıtıcısı kapatarak) ve pour over (nasıl hala anlayamadım sanıyorum su akış kafalarını açıp kapatarak) yapıyor. Fiyatı da tamam ucuz değil ama 1.300 civarı fiyatı ile diğer dca onaylı makinelerden 1.000 lira daha ucuz ki bu da rahatlıkla bir molent hadi molent olmasın timemore c2 değirmen kadar para bırakıyor cepte.

2 sorum var,

1. ECBC nedir ve bu organizasyonun onayı sca onayı ile aynı kaliteyi mi ifade eder. (92-96 derece arası ısı, belirli sürede demleme ve belirli ısıda kahveyi sıcak tutma)
2. Bu cihaz hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Konu hakkında buradaki en bilgisiz kişi olabilirim ancak tipi bana hoş geldi, temiz ve modern duruyor, suyun dairesel 6 delikten dökülmesi ve şekli sebebi ile kahveyi daha homojen ıslatır diye düşünüyorum. Birde dedim ya ecbc onayı, sca onayına göre nerede durur aynı kaliteyi mi ifade ediyor bilmiyorum

Konu hakkında buradaki en bilgisiz kişi olabilirim ancak tipi bana hoş geldi, temiz ve modern duruyor, suyun dairesel 6 delikten dökülmesi ve şekli sebebi ile kahveyi daha homojen ıslatır diye düşünüyorum. Birde dedim ya ecbc onayı, sca onayına göre nerede durur aynı kaliteyi mi ifade ediyor bilmiyorum
Öyle bir kalite farkından bahsedemeyiz sanırım.İkisi tarafindan onaylanmiş farkli kaliteli makineler var.Ama her ikisi tarafindan da onaylanmiş olan benim bildiğim sadece moccamaster var.Sonuçta ikisi de belli kriterlere bakıyor en önemlisi su sicakliginin stabil olması.
Delikli dairesel sistem mantıklı gelse de iş pratikte öyle olmuyor.Sage precision gibi dunyada kabul görmüş en iyi filtre makinelerden biri olarak su delik çıkışlarına bakarsanız ortada toplanmış.Bu durumda biraz mantıksız görünüyor ama bunların testi denemesi yapılıyor.Yani önemli olan sonuçta ortaya ne koyduğu bu konuda da bu makine hakkında pek olumlu şey bulamadım

Makine filtreyi karaf içinde tuttuğu için çok gereksiz büyük bir makine.Karafı makinenin 3/4 neredeyse.Yani tasarım anlamında aslında problemli
Estetik açıdan baktım ben. Güzel gözüküyor. Boyutlarına da internetten baktım, kahve makinesi için oldukça ideal.

moccamaster’dan sage’den çok daha az yer kaplıyor.

330 x 188 x 280 mm (H x W x D)

Estetik açıdan baktım ben. Güzel gözüküyor. Boyutlarına da internetten baktım, kahve makinesi için oldukça ideal.

moccamaster’dan sage’den çok daha az yer kaplıyor.

330 x 188 x 280 mm (H x W x D)
Evet orada bir kavram karmaşası olmuş.Tasarımı estetik açidan bence de çok güzel.Ama kullanım açısından kendi tasarımına yakın cihazlara göre oldukça büyük olduğunu söylemek istedim.Bir sage veya moccamaster’a göre totalde daha az yer kaplar.Ama ergonomi ve kullanış açısından çok iyi değilmiş

Aslında tasarım ödüllü, ancak bana da kahve potunun direk karaf içinde olması garip geldi, moccamaster gibi ömürlük olmayacağını d sanıyorum ama aradaki fark 2 katı işte.
Bu arada sadece moccamaster değil breville precision brewer da iki birlik tarafından onaylı makineler, @NoDRaC daha iyi bilecektir kullanan olarak ama sanırım breville duşlama kafası da dairesel, nedir ki kaç delik bilmiyorum, elbette delonghi de bir debi ayarı yok veya tam pot, yarım pot demleme ayarı da yok( yani sanırım yok), ancak pour over nasıl yapıyor merak ediyorum mesela.

Konchero'nun da moccamaster benzeri bir aleti var yarı fiyata. Belki forumdan kullanıp, yorumlayacak vardır.

bu da ecbc onaylı bir makine, örneğin konchero da dahil olmak üzere bunların hepsi adeta moccamaster klonu zira ilk moccamaster vardı. Aslını isterseniz kafaları aynı, sıcaklığı da tutabiliyorsa berlirlenen ısıda çıkarttığı kahveler de aynı mı olacaktır acaba?

Bu arada Clessidra pour over nedir öğrendim, anladığım kadarıyla suyu tek seferde değil fasılalı şekilde döküyor, bu sayede su ve kahve daha çok birarada kalıyor, çıkan kahvenin de 92 derece ideal sıcaklıkta olduğu söyleniyor. Makine tam bir bilinmez, içeride biryerler kaşınıyor al dene al dene diye

Konchero'nun da moccamaster benzeri bir aleti var yarı fiyata. Belki forumdan kullanıp, yorumlayacak vardır.

Bu daha uygun:)

Geri