abdullahsehid
Yeni Üye
- İsim
- Abdullah Şehid Huca
Daha fazla
- İsim
- Abdullah Şehid Huca
Merhabalar, forumda bilgi olarak ihtiyacımı giderecek bir başlık bulamadığım için konu açma ihtiyacı hissettim. Öncelikle ihtiyacın tespiti için genel alışkanlığımı belirteyim. Değirmen olarak bir comandantem var, demleme ekipmanı olarak da evde ağırlıklı olarak mocamaster ve ara sıra v60 kullanıyorum. Yaz mevsimi de dolapta cold brew eksik olmuyor. Genelde tek kişilik ara sıra 3-4 kişilik demlemeler yapıyorum. İş yerimde ise aeropress ya da french press kullanıyorum. Espresso için henüz bir hevesim olmadı, olursa da sanırım yakın zamanda olmayacak.
Forumda okuduklarımdan hareketle fellow ode ve eureka perfetto arasında kaldım. Espresso makinesi olarak ileride örneğin breville barista max gibi bir ürün alsam kendi değirmeni yeterli olur mu? Velev ki hiç espresso dünyasına girmesem demleme alışkanlığında perfetto mu ode mi daha tutarlı öğütüm yapar?
Bulunduğum şehirde değirmenleri inceleyip deneyeceğim bir imkan yok, üstatların yönlendirmesine ihtiyacım var.
Daha önceden baratza encore kullandım ama comandante ile yaptığım kahveler tat olarak daha doyurucu olduğu için alacağım değirmen de comandanteden aşağı kalmasın istiyorum. Motordante seçeneğini görsel tatmin açısından eledim bu arada
Meramımı tek kalemde anlatayım derken uzun oldu biraz kusura bakmayın.
Forumda okuduklarımdan hareketle fellow ode ve eureka perfetto arasında kaldım. Espresso makinesi olarak ileride örneğin breville barista max gibi bir ürün alsam kendi değirmeni yeterli olur mu? Velev ki hiç espresso dünyasına girmesem demleme alışkanlığında perfetto mu ode mi daha tutarlı öğütüm yapar?
Bulunduğum şehirde değirmenleri inceleyip deneyeceğim bir imkan yok, üstatların yönlendirmesine ihtiyacım var.
Daha önceden baratza encore kullandım ama comandante ile yaptığım kahveler tat olarak daha doyurucu olduğu için alacağım değirmen de comandanteden aşağı kalmasın istiyorum. Motordante seçeneğini görsel tatmin açısından eledim bu arada