• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Değirmen Önerisi

abdullahsehid

Yeni Üye
İsim
Abdullah Şehid Huca
Daha fazla  
İsim
Abdullah Şehid Huca
Merhabalar, forumda bilgi olarak ihtiyacımı giderecek bir başlık bulamadığım için konu açma ihtiyacı hissettim. Öncelikle ihtiyacın tespiti için genel alışkanlığımı belirteyim. Değirmen olarak bir comandantem var, demleme ekipmanı olarak da evde ağırlıklı olarak mocamaster ve ara sıra v60 kullanıyorum. Yaz mevsimi de dolapta cold brew eksik olmuyor. Genelde tek kişilik ara sıra 3-4 kişilik demlemeler yapıyorum. İş yerimde ise aeropress ya da french press kullanıyorum. Espresso için henüz bir hevesim olmadı, olursa da sanırım yakın zamanda olmayacak.
Forumda okuduklarımdan hareketle fellow ode ve eureka perfetto arasında kaldım. Espresso makinesi olarak ileride örneğin breville barista max gibi bir ürün alsam kendi değirmeni yeterli olur mu? Velev ki hiç espresso dünyasına girmesem demleme alışkanlığında perfetto mu ode mi daha tutarlı öğütüm yapar?
Bulunduğum şehirde değirmenleri inceleyip deneyeceğim bir imkan yok, üstatların yönlendirmesine ihtiyacım var.

Daha önceden baratza encore kullandım ama comandante ile yaptığım kahveler tat olarak daha doyurucu olduğu için alacağım değirmen de comandanteden aşağı kalmasın istiyorum. Motordante seçeneğini görsel tatmin açısından eledim bu arada:) Meramımı tek kalemde anlatayım derken uzun oldu biraz kusura bakmayın.

Eğer ki espresso dünyasına giriş yapmak isterseniz fellow ode espresso için uygun değildir hiç girmeyi düşünmüyorsanız fellow filtre için güzel bir seçenek. Perfetto stepless bir değirmen olduğu için onda da eğer bir filtre bir espresso demleyeyim derseniz eski ayarını tutturmakta biraz zorlanabilirsiniz. Df64 gibi bir cihaz size daha uygun olur diye düşünüyorum

Eğer ki espresso dünyasına giriş yapmak isterseniz fellow ode espresso için uygun değildir hiç girmeyi düşünmüyorsanız fellow filtre için güzel bir seçenek. Perfetto stepless bir değirmen olduğu için onda da eğer bir filtre bir espresso demleyeyim derseniz eski ayarını tutturmakta biraz zorlanabilirsiniz. Df64 gibi bir cihaz size daha uygun olur diye düşünüyorum
İnceleme ve yorumlardan eski ayarı tutturma konusunda specialita zorluk çıkarıyor perfetto bu konuda daha tercih edilesi diye anlamıştım. Df64’ü henüz Türkiye satışı yok diye çok araştırmamıştım, bakayım ona.

İnceleme ve yorumlardan eski ayarı tutturma konusunda specialita zorluk çıkarıyor perfetto bu konuda daha tercih edilesi diye anlamıştım. Df64’ü henüz Türkiye satışı yok diye çok araştırmamıştım, bakayım ona.
specialitada çok zorlanırsanız dedidğiniz gibi perfetto geçiş konusunda daha iyi olacaktır. özellikle coldbrew özelinde single dose bir değirmen bence hiç uygun değil ben de oldukça fazla coldbrew tüketiyorum en az 100-150gram kahve kullanıyorum her demlememde bu bakımdan single dose iyi olmayacaktır. eureka mignonnun filtre serisine bakabilirsiniz belki hem öğütüm kalitesinden memnun olursunuz hem de hazneli olması avantaj sağlar sizin için.

Geri