• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Değirmen almalı mıyım, bilemedim?

minzibaralan

Yeni Üye
Merhabalar herkese. Yaklaşık bir sene önce hediye bir filtre kahve makinesi geldi elime. Makineyi aldığım tarihlerde foruma üye olmuştum. Üye olur olmaz konu açmamak için, bir şeyler öğrenirim maksadıyla zaman zaman girip bir şeyler okuyordum forumda, fakat hala daha bir adım atamadım. Kahve makinesi yaklaşık bir yıldır çalışmadı, duruyor koyduğum yerinde. Makineyi artık kullanayım diyorum. Fakat değirmen alıp almama konusunda kararımı bir türlü netleştiremedim. Sebebi ise benim gibi bir tüketici için gerekli mi değil mi sorusuna cevap bulamamam. Normalde sık kahve tüketen birisi değilim, canım çekerse tüketirim. Belki bir adım atabilirsem tüketimim değişebilir mi bilemiyorum. Çünkü şimdiye kadar forumda bahsedilen tabirle nitelikli kahve tüketme şansım hiç olmadı. Bu forumla tanıştığımdan beri Türk kahvesi hariç, marketlerde vs. satılan kahvelerden de tüketmeyi bıraktım.

Değirmen almalı mıyım sizce? Al diyorsanız eğer kullanım alanı filtre kahve makinesi ve Türk kahvesi için uygun olabilecek hangi değirmeni tavsiye edersiniz? Bütçe olarak kısıtlamıyorum kendimi, uzun ömürlü olması ve işimi görebilecek asgari özelliklerinin olması yeterlidir benim için. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. Teşekkür ederim.

merhaba bence öncelikle nitelikli öğütülmüş 100 er gramlık birkaç farklı çeşit kahve alıp filtre kahve makinanızıda deneyerek tüketin kahve olayı içinize sinerse sonrasında değirmene yönelebilirsiniz, değirmen olarak comandante sevdiğimiz bir değirmendir uzun yıllar işinizi görür türk kahvesinden french press e kadar öğütebilir

Merhabalar herkese. Yaklaşık bir sene önce hediye bir filtre kahve makinesi geldi elime. Makineyi aldığım tarihlerde foruma üye olmuştum. Üye olur olmaz konu açmamak için, bir şeyler öğrenirim maksadıyla zaman zaman girip bir şeyler okuyordum forumda, fakat hala daha bir adım atamadım. Kahve makinesi yaklaşık bir yıldır çalışmadı, duruyor koyduğum yerinde. Makineyi artık kullanayım diyorum. Fakat değirmen alıp almama konusunda kararımı bir türlü netleştiremedim. Sebebi ise benim gibi bir tüketici için gerekli mi değil mi sorusuna cevap bulamamam. Normalde sık kahve tüketen birisi değilim, canım çekerse tüketirim. Belki bir adım atabilirsem tüketimim değişebilir mi bilemiyorum. Çünkü şimdiye kadar forumda bahsedilen tabirle nitelikli kahve tüketme şansım hiç olmadı. Bu forumla tanıştığımdan beri Türk kahvesi hariç, marketlerde vs. satılan kahvelerden de tüketmeyi bıraktım.

Değirmen almalı mıyım sizce? Al diyorsanız eğer kullanım alanı filtre kahve makinesi ve Türk kahvesi için uygun olabilecek hangi değirmeni tavsiye edersiniz? Bütçe olarak kısıtlamıyorum kendimi, uzun ömürlü olması ve işimi görebilecek asgari özelliklerinin olması yeterlidir benim için. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. Teşekkür ederim.
Preon'dan toplu alım yapıyoruz bu ay, kavrumlarının belli bir standardı var, genel olarak beğeniliyor. Size tavsiyem, buradan 100 gramlık, filtre kahve makinesi için çekilmiş bir kahve almanız, denemeniz. Bir iki çeşit alıp deneyin, size göre olup olmadığına karar verin. Sonra da bütçe meselesini tekrar düşünürsünüz.
100 Gr dememin sebebi, öğütülmüş olduğu için ilk bir-iki demleme sonrası çok hızlıca aroma kaybedecek ve sönecek, 100 gramdan fazlası araya gidecek, tam performans alamayacaksınız.

Bütçenize bağlı olarak, kahve makinenizin bağımsız şekilde evde bir kahve öğütücünüzün olması kötü bir seçenek olmaz diye düşünüyorum.
Tabi bir comandante falan önerecek değilim yeni başladığınız için bütçe dostu bir tane alıp denemeler yapmak hoş bir seçenek olabilir.
Genelde insanlar kahve öğütmeye harcayacakları 30 40 saniyeyi fazla görüp, "bunlamı uğraşıcam","hiç sabrım yok sabah sabah bide.." gibi gerekçeleri sürerek kahve öğütmekten kaçınıyor.
Yoksa forumdaki konulardan göreceğiniz gibi kahvenin çekirdek olarak alınması saklanması ve tüketimden hemen önce öğütülmesi muazzam tat farkı yaratacaktır.
Örneğin şuan sabah uyandım, geçen Hopi indirimi ile aldığım Paper coffee Ethiopia Gigesa çekirdeğini öğüttüm, keyifle içiyorum lezzeti tazeliği harika :) öğütülmüş alsam bu tadı yakalayamazdım.

Kardeşşşş iyi düşün :) bu işe gönül verdin mi sonu yok... Şaka bir yana ben sözen ile başlamıştım. Bence değirmen almalısın, Bütçe sıkıntın yoksa direk comandante ile başlayabilirsin... Zaten bir süre sonra kahve makinasını bırakacak manuel demlemeye geçeceksin işte o zaman canın hep kahve isteyecek :)..

merhaba bence öncelikle nitelikli öğütülmüş 100 er gramlık birkaç farklı çeşit kahve alıp filtre kahve makinanızıda deneyerek tüketin kahve olayı içinize sinerse sonrasında değirmene yönelebilirsiniz, değirmen olarak comandante sevdiğimiz bir değirmendir uzun yıllar işinizi görür türk kahvesinden french press e kadar öğütebilir

Preon'dan toplu alım yapıyoruz bu ay, kavrumlarının belli bir standardı var, genel olarak beğeniliyor. Size tavsiyem, buradan 100 gramlık, filtre kahve makinesi için çekilmiş bir kahve almanız, denemeniz. Bir iki çeşit alıp deneyin, size göre olup olmadığına karar verin. Sonra da bütçe meselesini tekrar düşünürsünüz.
100 Gr dememin sebebi, öğütülmüş olduğu için ilk bir-iki demleme sonrası çok hızlıca aroma kaybedecek ve sönecek, 100 gramdan fazlası araya gidecek, tam performans alamayacaksınız.
Söyledikleriniz mantıklı. En iyisi ilk etapta dediğiniz gibi yapayım. Teşekkür ederim cevaplarınız için..
Kardeşşşş iyi düşün :) bu işe gönül verdin mi sonu yok... Şaka bir yana ben sözen ile başlamıştım. Bence değirmen almalısın, Bütçe sıkıntın yoksa direk comandante ile başlayabilirsin... Zaten bir süre sonra kahve makinasını bırakacak manuel demlemeye geçeceksin işte o zaman canın hep kahve isteyecek :)..
Ya aslında bu soruyu defalarca sordum kendime, dediğin gibi çok ileriye gider miyim diye. Belki saçma bir benzetme olacak ama; kahve severim mesela, ama bir karadenizli olarak çayın yeri bambaşkadır. Derinine inersem güzel çay demleyebilmek için de bir sürü incelik vardır illaki ama böyle bir şeyle meşgul olmadım şimdiye kadar, bayat çayı da içiyoruz yeri geliyor:). Fakat kahvede bir sürü incelik detay vs. var ve ayrıca okuduklarıma göre oldukça masraflı bir hobi(Bütçe limiti koymadım kendime fakat yeni başlangıç için ve benim gibi birisi için comandante önermezler heralde diye düşündüm😀). Ben şuanda dışarıdan bir gözlemci gibi yorum yapıyorum, işin içine girince neler değişir bilmiyorum fakat pek gelecek göremiyorum kendimde, görmesem daha iyi olur gibi :). Kısaca şimdiki isteğim çok ileriye gitmeden güzel kahve içebileyim yeterli, çok çok güzel olmasa da olur😂.

Timemore değirmenler başlangıç için idealdir. Seramik değirmenler hızla köreldiği için fazla toz çıkarma eğilimindeler. Çelik burrlu değirmenler arasında f/p oranı en yüksek değirmenler Timemore olsa gerek. İkinci el satış başlığında benim eski değirmenim de bulunmakta. Altı ay dahi kullanmış değilim, eğer düşünürseniz yardımcı olmak isterim. Fakat bende ki max modeli, tek seferde daha fazla kahve öğüttüğü için tercih etmiştim. 1-2 kişilik demlemeler yapacaksanız, soğuk demlemeyle işim olmaz diye düşünüyorsanız Timemore c2 çok daha makul olacaktır. Onunda ikinci elini edinip, ilginizi cezbetmezse tekrar satışa koyabilirsiniz. Dolar artarsa kar bile etmeniz mümkün. :D

Kesinlikle almamalısınız.Arkadaşın da dedigi gibi ögütülmüş kahve fazlasıyla işinizi görecektir.Karar verme aşaması için.Sonrasında hoşunuza giderse tabii ki degirmen şart.

Bütçenize bağlı olarak, kahve makinenizin bağımsız şekilde evde bir kahve öğütücünüzün olması kötü bir seçenek olmaz diye düşünüyorum.
Tabi bir comandante falan önerecek değilim yeni başladığınız için bütçe dostu bir tane alıp denemeler yapmak hoş bir seçenek olabilir.
Genelde insanlar kahve öğütmeye harcayacakları 30 40 saniyeyi fazla görüp, "bunlamı uğraşıcam","hiç sabrım yok sabah sabah bide.." gibi gerekçeleri sürerek kahve öğütmekten kaçınıyor.
Yoksa forumdaki konulardan göreceğiniz gibi kahvenin çekirdek olarak alınması saklanması ve tüketimden hemen önce öğütülmesi muazzam tat farkı yaratacaktır.
Örneğin şuan sabah uyandım, geçen Hopi indirimi ile aldığım Paper coffee Ethiopia Gigesa çekirdeğini öğüttüm, keyifle içiyorum lezzeti tazeliği harika :) öğütülmüş alsam bu tadı yakalayamazdım.
kahve icimindeki tatdan baska zaten ogutup ozenle demlemekde zevk veriyor insana.

Arkadaşlar tekrar merhaba, hayırlı bayramlar. Yeniden konu açmamak için yine buraya yazıyorum. Değirmen alıp almama konusunda kararsızdım, önerileriniz üzere Preon'dan öğütülmüş kahve alıp başlayayım dedim fakat öğütülmüş şekilde kahve almamı satıcının bizzat kendisinin tavsiye etmemesi açıkçası beni etkiledi. Beğenmezsem en azından değirmenlerin ikinci el piyasasının olduğuna güvenerekten değirmen almaya karar verdim.

İlk mesajda uzunca belirtmiştim, yine de kısaca özetleyeyim; sadece filtre kahve makinesinde kullanılacak ve ara sıra türk kahvesi de öğütebilsin istiyorum. gelbura.com sitesinde Timemore C2 MAX'ın fiyatı uygun gibi, işimi görür mü acaba? Bütçe sınırlaması koymamıştım kendime, yine bütçe olarak kısıtlamıyorum kendimi. Bu şartlarda alabileceğim en mantıklı sizce değirmen hangisi olmalı acaba?

Sözen ile başlayıp Timemore C2'ye geçen birisi olarak filtre için fazlasıyla işinizi göreceğini düşünüyorum, şu ana kadar aşırı toz çıkaran kahveler dışında tıkanma sorunu yaşamadım. Türk kahvesi içinse evet öğütüyor ancak çok düşük kliklere inince Comandante 2 kat yavaşlarken C2 neredeyse 5-6 kat yavaş öğütüyor. Bunun da sebebi kesicinin yapısı, C2 düşük kliklerde çekirdeği kesiciye almakta zorlanıyor. Arada sırada yapacaksanız sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Sözen ile başlayıp Timemore C2'ye geçen birisi olarak filtre için fazlasıyla işinizi göreceğini düşünüyorum, şu ana kadar aşırı toz çıkaran kahveler dışında tıkanma sorunu yaşamadım. Türk kahvesi içinse evet öğütüyor ancak çok düşük kliklere inince Comandante 2 kat yavaşlarken C2 neredeyse 5-6 kat yavaş öğütüyor. Bunun da sebebi kesicinin yapısı, C2 düşük kliklerde çekirdeği kesiciye almakta zorlanıyor. Arada sırada yapacaksanız sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Evet ara sıra Türk kahvesi için kullanırım, sürekli değil. Teşekkür ederim yorumunuz için.

C2 türk kahvesi için yeterli inceliklere inemeyebilir. C2 Max'ın şu anki fiyatı güzel ancak C3 daha gelişmiş ve ince öğütümlerde çok daha verimli bir kesici kullanıyor. Bazı ergonomik iyileştirmeler de yapılmış. C2 kullanan biri olarak ben C3 öneririm.
7-8 klikte deniyorum arada fena olmuyor ancak çok da ince değil tabi. Arada da 400TL'ye yakın fark var. C3 filtre öğütümünde C2'ye kıyasla nasıl acaba bilginiz var mı ?

@orion_gcn ve @nuclearmoonrise 'a katılıyorum.

Şuanki indirimi de düşündüğünüzde, timemore C3 muazzam bir seçenek. C2 kesinlikle türk kahvesi için yorucu olacaktır, aradaki farka değer. Hem güncel hem de geliştirilmiş bir değirmen olması da elinizde çok iyi.

Ne kadar C3 başlangıç değirmeni gibi görülse de başka bir perspektif de üst düzey bir değirmen, çünkü çift rulmanlı paslanmaz özel bir kesiciye sahip sonuçta bir Sözen ya da seramik kesicili değirmen değil. Bu sebeple hem başlangıçta hem de ileri seviyede işinizi görür ve uzun ömürlü olur. Herkesin dediği gibi ileride zaten Comandante ya da Kmax e geçeceksin baştan al önerisine katılmıyorum. (İki değirmen de bende olmasına rağmen)

Herkesin dediği gibi ileride zaten Comandante ya da Kmax e geçeceksin baştan al önerisine katılmıyorum. (İki değirmen de bende olmasına rağmen)
Buna ben de kesinlikle katılmıyorum. Belki ileride CMD düşünebilirim ancak şu an için C2 filtrede gayet güzel performans veriyor. Başlangıç için 4 katı para verip CMD almak saçmalık bence ki C2 kolay satılabilen bir değirmen, değiştirilmek istendiğinde fazla para kaybı da olmayacktır.

Alabiliyorken iyisini almak çok daha iyi olur bence. Şahsen molent pocket almış biri olarak zamanında neden g50 almadım diyorum bazen kendi kendime 🙂

Geri