• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Decent Espresso DE1+, DE1PRO-XL-XXL

İsim
Erdem
Konusunu görmedim, açmak istedim.

Bence ev espresso makinelerinin en üst noktası, Tesla'sı, başka bir boyutu. Baya pahalı tabii.. Scott Rao'nun da emeği varmış..

Geleneksel makineler gibi butonlar, valfler yok; direkt tabletten kontrol ediyorsunuz aleti. Ara ara güncellemeler alıyor ve farklı insanların akış profillerini kullanabiliyorsunuz.

İşin özü: bu alet ile aldığınız shot'ı (aynı doz ve tamp kullandığınızı varsayarak) her zaman aynı alıyorsunuz.

Firmanın sahibi John Buckman, çok şeffaf ve ilgili bir adam. Uluslararası kahve forumlarını düzenli takip edip yardım ediyor, update'leri paylaşıyor.
Yaptığı yeni ürünü niye öyle yaptığını açıklıyor,
seminerlerde daha iyi espresso yapmayı açıklamaya çalışıyor.

Talep fazlasını karşılayamayan bir firma, en düşük DE1+ modelinin üretimini bu yüzden askıya almış durumda şu an.
En düşük modelin 2 yıl veya 10 bin shot garantisi var, hangisi ilk gelirse. Ev kullanımı için bence en uygunu.
Bunu alıp cafe'de kullanırsan ve sorun çıkarsa John yine yardım ediyor; ama bu birkaç kez tekrarlarsa "pro'yu alsaydın kardeşim"e dönüyor muhabbet (sanırım).
Mevcut en düşük fiyatlı modeli DE1PRO, 3550 euro. Bu fiyat zamanla değişiyor (ve alet gelişiyor) ve artma eğiliminde.

İlginç bir durum: kanada ve avrupa'da aletin fiyatları daha pahalı ve euro/cad üzerinden.
Amerikanlar aleti hem birkaç yüz dolar daha ucuz hem de dolar üzerinden alıyorlar, buna açıklama yapmış ama ben tatmin edici bulmadım.

Bir diğer eksisi de (bence) firmanın John'a çok ihtiyaç duyması. Bir olumsuz durumda John artık firma ile ilişiğini keserse satılmış olan Tesla'ların akıbeti ne olur bilemiyorum. (bu tarz şeylerin yazıldığı homebarista linkini bulamadım☹️☹️alacak adam düşünsün onu da😃😄)

Decent'ın (bence) direkt rakipleri:
- fiyatı daha uygun olan lelit bianca
- fiyatı biraz daha pahalı olan (ama vergilerle vs belki eşit olan) la marzocco linea mini
- belki başka başka firmaların ürünleri de vardır ama ben bilmiyorum mlsf..

TR'de decent'a sahip olan tek kişi, calibre coffee sahibi Okan Turfanda..

İsim biraz kötü bu arada ya. Google'da aramayı zorlaştırıyor..

Yıllar yıllar önce şöyle de reklam varmış.. 999 dolara satmaya çalışıyormuş Amerika'da eyalet eyalet gezip.. Neredeeeen nereye John Efendi..
Bu da onun konusu, nerd'ler "ah kafam olaydı da denize sıfır bataklıkları ucuzdan alsaydım şimdi kurutur betonlar satardım" sitemlerinde bulunuyor..

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• AD834F78-512C-4495-8557-BE3002F3E54E.jpeg
    AD834F78-512C-4495-8557-BE3002F3E54E.jpeg
    82.6 KB · Görüntüleme: 84
@coffeebeansantalya adam iddialı konuşmuş:

En yüksek çözünmeyi Tricolate'ta yakaladığını söylemişti. Acaba onu mu taklit etti de böyle bir sonuç yakalayabildi? Fikri olan? Mesela @OkanT ?

Geçen seneden bir gönderisi:

Sanirim bu son donemde cikan Filter 2.0 dedigi metod, henuz denemedim malesef, her hafta yeni bir teknik, metod icat ediyorlar, decent la sonu yok pek, bi noktadan sonra herseyi deneyeyim derseniz kahve mahve dayanmiyor, 250gr kahve aliyoruz, acaba bolemi yapsam daha iyi olur sunumu denesem daha iyi olur diyene kadar bir bakmissin paket bitmis :)
Birde malum Rao, ne yapsa bir miktar abartiyor pazarlama amacli.
Onun disinda decent ta pourover basket ile cok guzel demleme yapiliyor, hatta kendi adima benim manuel yaptigimdan daha iyi sonuc aliyorum.
Genel olarak Decent dusunen olursa vakit ayirmak, hobi olarak gorenler icin siddetle tavsiye ederim, pisman olmazsiniz. Daha basit ben sabah hizlica kahvemi iceyim is bitsin diyen biri icin cok alengirli. Son donemde John un gayreti daha tecrubesiz, amator kullanicilarada satanilmek adina daha cok hata kaldiran, basit profiller olusturmak, fakat henuz o noktada oldugunu dusunmuyorum.

Geri