• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Decaf Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ogu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ogu

Yeni Üye
İsim
Oğuz
Daha fazla  
İsim
Oğuz
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Rumelihisarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Etiler
Merhabalar, forumda decaf kahve ile ilgili neredeyse hiç konuşulmadığını fark ettim. Bu başlık altında deneyip sevdiğiniz kahveleri yazar mısınız?

Ben sanalbaharat decaf colombiayı denemiştim ama hiç sevmedim. Hep acı, yanık bir tat geliyor. Espresso, aeropress, v60 hiçbir şekilde güzel bir sonuç alamadım.

Decaf kahve aslında kahvenin kafeinini ayrıştırırken bir çok aromasını götüren bir işlem.

Bunun için temel iki yöntem çeşidi var. Direk ve dolaylı yöntemler. Her ikisinde de kimyasal olan yönetimler var; ancak bir tanesinde o da dolaylı yöntem, Swisswater, sadece su ile yapılıyor. Bu yöntem en sağlıklısı olmakla birlikte iddia edildiği üzere en az aroma kaybına yol açan yöntem.

Swisswater dışında en zararsızı CO2 ile ayrıştırma yöntemi. Bu da nispeten zararsız bir yöntem ama bu yöntemle bir çok içtiğim kahve yavan ve aromasızdı.

Bir çok kavurucu bu yavan ve aromasız kahveyi kavurma derecesini arttırarak kapatıyor. Buda filtre kahvede acı tatların bol olduğu bir kahve ortaya çıkarıyor. Espressoda gidiyor ama yine nitelikli bir espresso içmiyorsunuz.

Espresso için alacağınız kafeinsiz kahveler sütle gider ama filtre için alacaklarınız sizi üzecektir. Sebebi ise koyu kavrulan kahvelerde çok sorun olmasa da, açık kavrum kahvelerde kavrumdan 10 gün sonra ciddi değişik bir koku ortaya çıkıyor. Keşke çıkmasa ama o inanılmaz çirkin bir koku.

Mümkünse varyete bazlı daha düşük kafeinli kahveleri tercih edebilirsiniz. Kafeinsiz kahveye çok bulaşmamak maddi açıdan sizi koruyacaktır.

Selamlar,

Legal olarak alınabilir tek amin kafeinken, böyle birşeye gerek var mı cidden bilemiyorum.

1592148830241.png

evet bende gun icerisinde cok fazla kahve tuketiyorum..o nedenle decaf kahve almak istiyorum yine en kolay starbucks lardan bulunuyor oysa izmir firmasindan harika birnurun getirtmistim tekrar bulmak kismet olmadi.

Merhaba ben de decaf kahve arıyorum hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?

Geri