• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Daha yeniyim

İsim
Enes
Daha fazla  
İsim
Enes
Ben kahve içmeye daha yeni yeni başlayan biriyim şu zamana kadar galiba kalitesi kahveler tükettim çünkü bir kahve içtiğimde zevk almıyorum Çamur gibi geliyor bana ama mesela herhangi bir çay içerken ne güzel çay bir bardak daha içeyim diyorum
Yani ben kahve içerken üstünde yazan tadım notlarını alabileceğimi düşünerekten satın alıyorum bu zamana kadar bu olmadı sizden 1 2 kahve markası aldım onları deneyeceğim almadan önce şunu sormak istedim kahvemi içerken mesela çikolata tadım notu var direkt kahvemi yudumlarken çikolata tadını gerçekten hissedebiliyor muyum yani hiç deneyimleyemediğim için merak edip soruyorum

Demlemenizin ve damağınızın gelişmesi lazım. Ondan sonra insanların neye vişne neye kakao neye portakal dediğini anlayabiliyorsunuz. Bu konuda 1 yılı doldurmamış biri olarak söyleyebilirim ki tüm tadım notlarını alamıyorum. 3-4 tane yazıyorsa 1-2 tanesi bariz olabiliyor. Barizden kastım herhangi biri direkt bu şeftali demez ekşi der. Şeftali diyebilmek için zaman ve emek lazım.

Ben biraz daha şöyle yaklaşıyorum, bana ne hissettiriyor? Mesela çikolata biraz daha gövdesini, tatlılığını anlatmak için kullanılabilir. Limon, bergamot, yasemin, bunlar daha gövdesiz ve asiditeye işaret ediyor, meyveler daha tatlılığı ve dengeli içime işaret ediyor gibi. Açıkçası kendinizi ne olduğunu tam olarak bulmaya zorlamadan, size neyi hissettiriyor? Çileğin o hafif 'ekşimsiliği' (asidite bu aslında) mi? Yaban mersinini andıran bir tatlılık mı, yoksa mango, kurabiye gibi daha yakan, ağız dolduran bir tatlılık mı? Nasıl bir asidite var, limon gibi nispeten daha aromatik ve keskinimsi mi, lime gibi direkt ve belirgin mi, siyah çay gibi hafif burukluk mu var. Paketin üstünde yazanlar, tam olarak 'tat' değil, mesela kendinizi bu konuda farklı malzemelerden yapılan bir kruvasan yiyormuş gibi değil de, tatlandırıcılı bir ürün tüketiyormuş gibi belki düşünebilirsiniz.

Ama bunu en iyi şöyle anlarsınız, nitelikli kahve satışı olan bir yere gidin, ve eğer müsaitlerse baristaya durumu anlatıp bir V60 isteyin, kibarca size süreci ve neyin neden olduğunu anlatabilir. İçerken de sorarsınız, ve bu konuyu çok çok daha iyi anlamanızı ve çözümlemenizi sağlar.

Ben kahve içmeye daha yeni yeni başlayan biriyim şu zamana kadar galiba kalitesi kahveler tükettim çünkü bir kahve içtiğimde zevk almıyorum Çamur gibi geliyor bana ama mesela herhangi bir çay içerken ne güzel çay bir bardak daha içeyim diyorum
Yani ben kahve içerken üstünde yazan tadım notlarını alabileceğimi düşünerekten satın alıyorum bu zamana kadar bu olmadı sizden 1 2 kahve markası aldım onları deneyeceğim almadan önce şunu sormak istedim kahvemi içerken mesela çikolata tadım notu var direkt kahvemi yudumlarken çikolata tadını gerçekten hissedebiliyor muyum yani hiç deneyimleyemediğim için merak edip soruyorum
Tadım notlarını almak için kahveyi demleme yöntemide önemli. Hangi yöntemle kahveyi demleyeceksiniz acaba?

Öncelikle her kahvede yazan notaya güvenmemek gerektiği belirteyim, satış için veya kavuran da anlamadığı için saçma sapan notalar olabiliyor. Fakat aynı zamanda yakın zamanda yaptığımız Kawa alımı kahveleri gibi bazı kahvelerde de tadım noktalarına herkes katılıyor. Bunu geçersek, evet tadım notası alınabilen bir şey fakat deneyim gerektiriyor ve karşılaştırma gerektiriyor. En ideal karşılaştırma yolu bence cupping, aynı zamanda tadım becerinizi de en çok geliştirecek şeylerden biri. Forumda tavsiye edilen kahvelere bakın, toplu alımlara katılın, insanların yazdığı şeylerle karşılaştırın kendi yorumlarınızı cupping yapın, bariz bir gelişim olacaktır tadım becerinizde. Aşağıya da evde nasıl yapabilceğiniz ile ilgili bir video bırakıyorum:)

Selamlar @Enes Aktaş

Konu husunda demleme yöntemin şu manada bence de çol önemli ki;hangi demleme yöntemini kullanıyorsan o yönteme göre forumumuzda bulabileceğin gerçekten çok güzel yorumlar var.

Eğer başlığın altına demleme yöntemini ve demlerken kullandığın parametreleri[kahve öğütüm derecen,su sıcaklığı,kahvenin kavurucusu ve kahvenin adı vb] yazarsan eğer forumumuzdaki arkadaşlarımız daha güzel kahveler içebilmen için sana destek olacaktır.

@Enes Aktaş Selamlar,

Konu yönteme dair youtube'de kahvemasası kanalında forumumuz üyelerinden @PepukKahve İsmail abinin kıymetli yorumları ile hazırladığı video yu aşağıda dikkatine sunarım.Ayrıyetten demleme yaparken kullandığın parametreleri paylaşman halinde eğer daha iyi bir demleme için düzeltilmesi gereken bir parametre varsa forumumuzdan arkadaşlarımız elinden geleni yapacaktır

Geri