• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cup of Excellence

hasimsolmaz

Barista
İsim
Haşim Solmaz
Firma
Baristatus Co.
Daha fazla  
İsim
Haşim Solmaz
Espresso Makinesi
Rocket Appartemento
Değirmen
ARCO
Firma
Baristatus Co.
Ekipmanlar
Eureka, ARCO & Rocket grinder, V60, Dripster ColdBrewer, Hario V60, Kruve Sifter, Acaia Pearl, Timemore Kettle, ROEST roaster
Cup of Excellence konusu son dönemde sıklıkla gündeme geliyor. Baristatus'un Excellence koleksiyonu altında yer verdiğimiz ödüllü kahveler arasında geçtiğimiz dönemlerde Cup of Excellence Ethiopia 2020'de 19. sıradan kazananlar listesine giren bir Gemeda Elias Dube Kurme varyetesi sunma fırsatını yakalamıştık. Yine ülkemizde Tin Coffee tarafından National Winners kategorisinde ödül kazanan El Salvador Gesha ve Pacamara varyeteleri de yakın bir tarihte satışa girdi. Sanıyorum yeşil çekirdek olarak tedarik ettikleri farklı kavurucular da koleksiyonlarına bu harika çekirdekleri dahil ettiler.

Peki nedir bu Cup of Excellence dedik ve kısa bir video derledik, buraya da ekliyorum, merak edenler, konuya ilgi duyanlar izlemek isteyebilirler.

Nedir bu Cup of Excellence?

Cup of Excellence Websitesi

Cup of Excellence Hakkında

Cup of Excellence konusu son dönemde sıklıkla gündeme geliyor. Baristatus'un Excellence koleksiyonu altında yer verdiğimiz ödüllü kahveler arasında geçtiğimiz dönemlerde Cup of Excellence Ethiopia 2020'de 19. sıradan kazananlar listesine giren bir Gemeda Elias Dube Kurme varyetesi sunma fırsatını yakalamıştık. Yine ülkemizde Tin Coffee tarafından National Winners kategorisinde ödül kazanan El Salvador Gesha ve Pacamara varyeteleri de yakın bir tarihte satışa girdi. Sanıyorum yeşil çekirdek olarak tedarik ettikleri farklı kavurucular da koleksiyonlarına bu harika çekirdekleri dahil ettiler.

Peki nedir bu Cup of Excellence dedik ve kısa bir video derledik, buraya da ekliyorum, merak edenler, konuya ilgi duyanlar izlemek isteyebilirler.

Nedir bu Cup of Excellence?

Cup of Excellence Websitesi

Cup of Excellence Hakkında

Emeklerine sağlık Haşim. 🙏 Temiz, güzel, akıcı anlatımınla önemli bir yapıyı ve konuyu tertemiz anlatmışsın. Faydası olacaktır. ☕

Çok bilgilendirici bir video olmuş teşekkürler Haşim bey.

coe1.jpg

1. gelen kahve bu. Geçen senenin birinci olan kahvesinin 1 poundu $53.10'dan satılmış. Bu sene ne olur, Allah bilir.
Var mı bu kahveyi Türkiye'ye getirebilecek biri? :D

Tören birkaç saat önce bitti. Benim için unutulması zor ve son derece öğretici bir deneyim oldu.
Uzun bir video ile hem finallerde neler oldu hem de Guatemala nasıl geçti paylaşmak istiyorum yakın gelecekte. İnşallah fırsat olur.
İlk iki sıradaki kahveler gerçekten inanılmaz büyüleyiciler. Ben bu sabahki son final tadımında gerçekten içtim tadım kaselerini. Süre bitimine yakın oturdum başına kaşıkladım :) Dijital bir sistem üzerinde COE protokolüne göre notluyoruz kahveleri. Tadım notalarında seçenekler tükenince “meyve tabağı” notası ekledim ikinci gelen kahveye (fotoda masa sıra no2), o derece başarılı kahveler. Birinci olan kahve açıldıkça açıldı (fotoda masa sıra no5) Daha açılmaz dedim iyice açıldı, hep açıldı. Bohça mübarek. Soğudukça daha kompleks tatlar oluştu, notalar çeşitlendi zenginleşti. Ben kendim için not almıştım ilk üçe girerler mi diye,bir ve ikinci oldular :) ama barizdi bu, jüriye falan gerek yok, o derece! Sırası ile 91.75, 91.33 ve 90.13 skorla 90+ oldukları içinCOE kuralları gereği “Presidental Lot” oldular ve 1A-1B gibi iki satırda ihale edilecekler. İhale 19 Temmuzda!

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    86.8 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Haşim Bey ihaleyi size ucuza verirler belki. O kadar tadım yapmışsınız. :)

Tören birkaç saat önce bitti. Benim için unutulması zor ve son derece öğretici bir deneyim oldu.
Uzun bir video ile hem finallerde neler oldu hem de Guatemala nasıl geçti paylaşmak istiyorum yakın gelecekte. İnşallah fırsat olur.
İlk iki sıradaki kahveler gerçekten inanılmaz büyüleyiciler. Ben bu sabahki son final tadımında gerçekten içtim tadım kaselerini. Süre bitimine yakın oturdum başına kaşıkladım :) Dijital bir sistem üzerinde COE protokolüne göre notluyoruz kahveleri. Tadım notalarında seçenekler tükenince “meyve tabağı” notası ekledim ikinci gelen kahveye (fotoda masa sıra no2), o derece başarılı kahveler. Birinci olan kahve açıldıkça açıldı (fotoda masa sıra no5) Daha açılmaz dedim iyice açıldı, hep açıldı. Bohça mübarek. Soğudukça daha kompleks tatlar oluştu, notalar çeşitlendi zenginleşti. Ben kendim için not almıştım ilk üçe girerler mi diye,bir ve ikinci oldular :) ama barizdi bu, jüriye falan gerek yok, o derece! Sırası ile 91.75, 91.33 ve 90.13 skorla 90+ oldukları içinCOE kuralları gereği “Presidental Lot” oldular ve 1A-1B gibi iki satırda ihale edilecekler. İhale 19 Temmuzda!

harika
keşke bizden birileri girse ya :(
o kadar güzel anlatmışsın ki, içim gitti

ağustos ve eylül ayının kahveleri belli olmuş desenize. :)

temmuzda ihale olunca ağustosa yetişir büyük ihtimalle :cool:✌️

Şu bizim Cup of Excellence Guatemala 2022 serüvenini taçlandırabilecek miyiz diye Guatemala 2022 ihalesine girdik ve 19 Temmuz ihale gecesini vlog tadında kaydettik, YouTube'ta da yayımladık. Bakalım beğenecek misiniz? :)

Geri