• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cunill Tranquilo 2

İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Merhabalar, yaklaşık 1 yıldır kullandığım Cunill Tranquilo 2 hakkında araştıranlar varsa diye görüşlerimi yazmak istedim.

Öncelikle herhangi bir el değirmeni almak istemedim. Sebebi de sadece espresso içtiğim ve üç yıl el değirmeni kullanıp kol kaslarımı yeteri kadar geliştirdiğim için tuşa basıp arkama yaslanmak istedim.

60 mm çelik dişlileri, kötü bir tipi, çirkin bir doseri ve uzun boyu var. Herhangi bir öğütücüden daha sesli değil. Hatta ortalamanın bir tık altında olabilir ses seviyesi. Çalışırken ölçtüm dibinde 76 DB ses yapıyor. Motorunun gücünü (270 w) düşününce gayet makul denebilir. Motor gücü demişken, termik rölesi de var, yani motor ısınırsa duruyor. Fakat evde kullancaksanız muhtemelen bu durumla karşılaşmazsınız. 55 kademeyle öğütme yapılabiliyor. Büyük öğütümleri denemedim; ama espresso-türk kahvesi arasında denediklerimde öğütümden memnun kaldım. Bir çekirdekte istediğim ayarı bulunca değiştirmeden devam edebildim. Tabi çekirdek yaşlandıkça değiştirmek gerekti doğası gereği. Ayrıca üst üste öğütümlerde de bir tutarsızlıkla karşılaşmadım. Adım geçişlerini ben yeterli buldum. Stepless mod yapanlara da denk geldim; ama ben şimdiye kadar ihtiyaç duymadım. Ben makineyi aldığımda 1.400 TL idi. O zamanlar Rancilio Rocky 2.000 TL'ydi. Açıkçası %50 fazla ödemek istemedim. Eureka'lar da aynı şekilde daha pahalıydı. Bu arada cihazın ağırlığı 10 kg, dişlileri de kıyaslanabileceği herhangi bir makineden çok daha büyük; örnek olarak rocky 50 mm. Ağırlığı, motor gücü, dişli boyutu ile evde uzun yıllar kullanılabilir bir cihaz. Nasıl desem katır gibi.

Olumsuz tarafları ise:

-Malzeme fazlaca plastik. Çalışırken doser üzerindeki kapak titriyor.
-Hopper-Hazne fazla büyük.
-Doseri çirkin. Ama gene de doser olan versiyonunu tavsiye ederim. Çünkü ağız kısmında kahve kalıyor. Öğütüm bitince doser kapağını açıp kalan kahveyi dosere alıp, bir saniye daha çalıştırınca kayıpsız öğütüm alınabiliyor. 20 gram kahvede eğer ağızda kalanı almazsanız 1-2 gram kadar kalıyor. Eğer doser olmasaydı o kahveyi almak zor olurdu, bir sonraki shotta da taze olmayan kahve olurdu.
-Ayar yapılan tuş biraz kütük gibi, bir de herhangi bir gösterge yok. Ben kendim kağıt bant yapıştırıp numara verdim.
-Görüntüsünü sanırım söylememe gerek yok :)
 
öncelikle burr set 60 değil 59 mm :D hopper ve doserdan başka kaybedecek neyin var kır zincirlerini proleterya ;) bu ikisinden kurtulunca ev kullanımı için gayet kullanışlı oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • cunill.jpg
    cunill.jpg
    73.3 KB · Görüntüleme: 65
@deniz metal doser gayet güzel; ama hopperi sevemedim. Alınmaca gücenmece yok :D
 
yok estağfurullah niye güceneyim :) ceado sd olsa beğenirdiniz ama ;) ev kullanımı için salça kavanozu gibi o koca hopper da bana cazip gelmiyor. single dose için dragonfly'dan (doser onun hediyesi zaten sağolsun kendisine bir kez daha teşekkür ederim) kopya çeke çeke böyle bir mod yaptım. o körük fonksiyonel içerde kalan kahveyi tahliye ediyor.
 
Aslında körük için ben de sizden kopya çekebilirim :) Bu arada ayar mekanizması nerede?
 
Son düzenleme:
Aslında benim de şöyle bir manyetik kilitle ayar mekanizmasını kilitleme hedefim var; ama bakalım.
 
Geri
Üst