• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

[ÇÖZÜLDÜ] Demleyemiyorum... Çoklu parametreler içeren bir konu.

correlation.zero

Yeni Üye
İsim
Türker
Daha fazla  
İsim
Türker
Demleme Tarifiniz

Kavurucu: 
Çekirdek: 
Demleme Yöntemi: 
Öğütüm
Kahve Miktarı
Su Miktarı:
Toplam Süre
Oran: 
Çekirdeğin Sayfası:

İyi günler, değirmenim bazı kahve çekirdeklerinde normal bi performans gösterirken bazılarında ise gerçekten kötü bir performans gösteriyor, toz ve cold brew kıvamında parçalardan söz ediyorum.
Molent bazı kahvelerde böyle şeyler olabilir derken kavurmahane ise problem değirmendedir diyor.
Bu öğütüm farklılıklarını gözettiğim kahveler Petra'dan aldığım jaguara exotic -homojen bir öğütüm sundu- diima buku sayisa kahvesinde ise çok da homojen olmayan bir sonuçla karşılaştım. Bunlar 15 gün kadar beklemiş kahvelerdi. Şimdi ise elimde Zümrüt Karaca'nın duwancho kahvesi var. Duwancho 3.10 kavrum tarihli bir kahve elimde başka kahve olmadığı için bekleyemeden açtım. Buzdağı su kullanıyorum ve ne kadar döküş stili varsa hepsini deneyerek demledim bu kahveyi, hiçbir demlememde güzel bir sonuç alamadım. Paketi ilk açtığımda demlediğim kahvenin slurrysinden bangır bangır kayısı kokusu geliyordu, şimdi ise o koku da tamamen kayboldu. Kahveyi vakumlu kavanozda saklıyorum.
 
İyi günler, değirmenim bazı kahve çekirdeklerinde normal bi performans gösterirken bazılarında ise gerçekten kötü bir performans gösteriyor, toz ve cold brew kıvamında parçalardan söz ediyorum.
Molent bazı kahvelerde böyle şeyler olabilir derken kavurmahane ise problem değirmendedir diyor.
Bu öğütüm farklılıklarını gözettiğim kahveler Petra'dan aldığım jaguara exotic -homojen bir öğütüm sundu- diima buku sayisa kahvesinde ise çok da homojen olmayan bir sonuçla karşılaştım. Bunlar 15 gün kadar beklemiş kahvelerdi. Şimdi ise elimde Zümrüt Karaca'nın duwancho kahvesi var. Duwancho 3.10 kavrum tarihli bir kahve elimde başka kahve olmadığı için bekleyemeden açtım. Buzdağı su kullanıyorum ve ne kadar döküş stili varsa hepsini deneyerek demledim bu kahveyi, hiçbir demlememde güzel bir sonuç alamadım. Paketi ilk açtığımda demlediğim kahvenin slurrysinden bangır bangır kayısı kokusu geliyordu, şimdi ise o koku da tamamen kayboldu. Kahveyi vakumlu kavanozda saklıyorum.
Güzel bir sonuç alamadım lafınızı açabilirseniz daha net cevaplar çıkar, çok bitter tatlar mı aldınız ya da daha yesilliğe yakin çiğ tatlar mı?
 
Güzel bir sonuç alamadım lafınızı açabilirseniz daha net cevaplar çıkar, çok bitter tatlar mı aldınız ya da daha yesilliğe yakin çiğ tatlar mı?
Bitter tatlar, demleme hangi tekniği kullanırsam kullanayım çok uzun sürüyor. Blooming + tek seferde döksem bile 3.15 en az sürede bitti. Kahve 16 gr su sıcaklığı 93-95 derece. V60 öğütüm aralığında hepsini denedim. Slurry demleme sonrasında tamamen çamur ve büyük parçalardan oluşuyor
 
Bitter tatlar, demleme hangi tekniği kullanırsam kullanayım çok uzun sürüyor. Blooming + tek seferde döksem bile 3.15 en az sürede bitti. Kahve 16 gr su sıcaklığı 93-95 derece. V60 öğütüm aralığında hepsini denedim. Slurry demleme sonrasında tamamen çamur ve büyük parçalardan oluşuyor
Bu dediğinizden sanki sorun değirmende gibi algıladım. Tutarlı bir öğütüm olmayınca böyle bir sonuç çıkabilir. Aslında molent kullanıcıları pek bu sorunları yaşamıyor, acaba sizin değirmende mi bir sorun var?
 
Video çekmeniz mümkün mü? Öğütümünüzden son ana kadar bir videoyla görebilsek daha kolay tespit edebiliriz. Filtre çeşidi, kahve çeşidi, değirmeniniz, suyu döküş biçiminiz, swirl vs müdahaleniz gibi pek çok şey etkiler.

Örnek vermek gerekirse, geçen gün demlemem çok anlamsız bir şekilde tıkandı. Öğütüm çok ince değildi, filtre ve dripper da tıkanmaya müsait bir yapıda değil. Comandante değirmen, orea dripper, kalita filtre. Bu ekipmanlarla bu kadar yavaş demleme yapmamıştım hiç.

Sonradan fark ettim ki değirmenin kolunu aşırı hızlı döndürmüştüm öğütürken. Bir alakası olabilir mi diye internette aratınca comandantenin hızlı öğütümde parça geometrisinin değişmesi ve daha çok toz üretilmesi gibi sebeplerden dolayı görece yavaş ve değirmeni dik tutarak öğütmeyi tavsiye ettiğini gördüm. Sadece bu değişkeni düzeltince aynı kahve 4 klik daha incede bile tıkanmadı hiç.

Bu olayda basit bir denk gelme mevzusu da olmuş olabilir tabii, genel geçer bir bilgi gibi sunmuyorum ama en ufak bir değişkenin bile dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Hepsini topluca görmeden ne desek tahmin oluyor.
 
Bitter tatlar, demleme hangi tekniği kullanırsam kullanayım çok uzun sürüyor. Blooming + tek seferde döksem bile 3.15 en az sürede bitti. Kahve 16 gr su sıcaklığı 93-95 derece. V60 öğütüm aralığında hepsini denedim. Slurry demleme sonrasında tamamen çamur ve büyük parçalardan oluşuyor
Bu dediğinizden sanki sorun değirmende gibi algıladım. Tutarlı bir öğütüm olmayınca böyle bir sonuç çıkabilir. Aslında molent kullanıcıları pek bu sorunları yaşamıyor, acaba sizin değirmende mi bir sorun var?
Bence de değirmende sorun, bir gönderin baksınlar isterseniz, çok toz üretince çamurlaşma yapıyor
 
Video çekmeniz mümkün mü? Öğütümünüzden son ana kadar bir videoyla görebilsek daha kolay tespit edebiliriz. Filtre çeşidi, kahve çeşidi, değirmeniniz, suyu döküş biçiminiz, swirl vs müdahaleniz gibi pek çok şey etkiler.

Örnek vermek gerekirse, geçen gün demlemem çok anlamsız bir şekilde tıkandı. Öğütüm çok ince değildi, filtre ve dripper da tıkanmaya müsait bir yapıda değil. Comandante değirmen, orea dripper, kalita filtre. Bu ekipmanlarla bu kadar yavaş demleme yapmamıştım hiç.

Sonradan fark ettim ki değirmenin kolunu aşırı hızlı döndürmüştüm öğütürken. Bir alakası olabilir mi diye internette aratınca comandantenin hızlı öğütümde parça geometrisinin değişmesi ve daha çok toz üretilmesi gibi sebeplerden dolayı görece yavaş ve değirmeni dik tutarak öğütmeyi tavsiye ettiğini gördüm. Sadece bu değişkeni düzeltince aynı kahve 4 klik daha incede bile tıkanmadı hiç.

Bu olayda basit bir denk gelme mevzusu da olmuş olabilir tabii, genel geçer bir bilgi gibi sunmuyorum ama en ufak bir değişkenin bile dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Hepsini topluca görmeden ne desek tahmin oluyor.
Sonradan dediğinizi denedim optimal hızda ve dik tuttum sonuç değişmedi. Şimdi A Roasting Lab'deyim, öğütüm değirmen kaynaklı, burr yamuk duruyormuş.
 
Bitter tatlar, demleme hangi tekniği kullanırsam kullanayım çok uzun sürüyor. Blooming + tek seferde döksem bile 3.15 en az sürede bitti. Kahve 16 gr su sıcaklığı 93-95 derece. V60 öğütüm aralığında hepsini denedim. Slurry demleme sonrasında tamamen çamur ve büyük parçalardan oluşuyor
Zümrüt karaca baristası ince öğütüm yaprak demliyor. Time more önerilen 18-22 klik iken 16 klikte demliyor ve bloom sonrası tek döküş. Aöa z karava kahveleri pmni olduğu için fazla kavrulmuş geldi bana. Omni kavruma da karşıyım mantıklı gelmiyor
 
Geri
Üst