• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

COVID-19 Yayılımı ve Kahve Dükkanları Riskleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahvetrip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısıtlamalar esnetildi ve ben artık;

• Kafelere gidiyorum ve eskisi gibi vakit geçiriyorum.

• Kafelere seyrek de olsa gidiyorum ama süreyi az tutuyorum.

• Kafelere gidiyorum ama sadece take-away alıyorum.

• Kafelere hala gitmiyorum.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

kahvetrip

Barista
Bildiğiniz üzere, kısıtlamalar gevşetildi ve kafeler/restoranlar %50 kapasiteyle açıldı. Peki bir kafede kapalı alanda mesafeli masalarda maskesiz bir şekilde oturmak kendimizi korumak için yeterli mi? Bu modellemeye göre asla değil: https://english.elpais.com/society/...he-coronavirus-is-spread-through-the-air.html

%50 kapasiteyle çalışan bir bar/restoran modellemesine göre; 15 müşteri 3 çalışan var ve etkin bir havalandırma yok.

1.jpg

4 saatin sonunda 14 yeni vaka oluyor.

2.jpg

Herkesin kesintisiz maske takması durumunda bile 8 kişi enfekte oluyor:

3.jpg

Sadece iyi bir havalandırma varsa ve süre 2 saate inerse risk ciddi şekilde düşüyor. Bu durumda sadece 1 yeni hasta oluyor.

4.jpg

Konunun uzmanı değilim ama anladığım kadarıyla etkin bir havalandırma çok ama çok önemli. Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre havada asılı kalan ve giderek yoğunlaşan aerosoller zaman geçtikçe ciddi şekilde yoğunlaşıyor ve bulaşı artırıyor. Kafelerin açıldığı bugünlerde dikkatli olmakta fayda var. Kahve dükkanlarının standart bar/restorandan daha küçük olduğu düşünülürse risk ciddi. Bu hafta sonu gözlemim maalesef kafelerin %50'ye dikkat etmediği, haddinden fazla kalabalık olduğu ve havalandırmanın zayıf olduğu yönünde.

Son düzenleme:
Açık alanı varsa, 15 dakikayı geçmeyecek şekilde oturulabilir. Gerçi insan kafeye arkadaşlarıyla sosyalleşmek için gider, şu ortam sosyalleşmek için pek müsait de sayılmaz.
Kafeye gidip oturmuyorum; "kardeş bana oradan bir espresso çekiver; ayakta içicem." diyorum; ekşi acı espressoyu iki üç fırtta hüpletip buruşuk bir yüzle hayırlı işler dileyip mekandan ayrılıyorum. :)

%50 kapasiteyle hizmet verilmesi teoride bir önlem olarak verilse de bunun kontrolü ve sürdürülebilirliği imkansız bence. Pandemi başlangıcından beri dışardan hiçbir şey yiyip içmiyoruz. Salgının başlangıcından 6-7 ay sonra ilk kez dışarıdan yemek siparişi vermiştik ki onu da fırına koyup ısıtabileceğimiz ürünlerden seçmiştik.

Belki biz fazla paranoya yapıyoruz ama şu an tam olarak hangi yollarla bulaştığı konusunda bile açık noktalar varken ve risk bu kadar büyükken kalkıp kafeye gidip rahat rahat oturarak kahve içmem ve birşeyler yemem imkansız :(

Mekan sahipleri ve çalışanlar adına üzücü olsa da risk devam ediyor maalesef.

HES kodu olmadan içeri ve dışarı kimse alınmıyor. Genede pozitif olupta HES kodu temiz olan insanlar vardır. Ama bulaştırıcılıkları tartışılır. Sağlık durumundan şüphelendiğimiz kişileri ve sokaktan maskesiz gelenleri almıyoruz. Aldığımız tek 1 yıldıza lütfen bakınız :)

3 personel olarak hala covid geçirmedik. 15-20 müdavimimizin covid geçirdiğinizi ve iyileştiğini biliyoruz.

Bildiğiniz üzere, kısıtlamalar gevşetildi ve kafeler/restoranlar %50 kapasiteyle açıldı. Peki bir kafede kapalı alanda mesafeli masalarda maskesiz bir şekilde oturmak kendimizi korumak için yeterli mi? Bu modellemeye göre asla değil: https://english.elpais.com/society/...he-coronavirus-is-spread-through-the-air.html

%50 kapasiteyle çalışan bir bar/restoran modellemesine göre; 15 müşteri 3 çalışan var ve etkin bir havalandırma yok.

Ekli dosyayı görüntüle 9784

4 saatin sonunda 14 yeni vaka oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 9785

Herkesin kesintisiz maske takması durumunda bile 8 kişi enfekte oluyor:

Ekli dosyayı görüntüle 9786

Sadece iyi bir havalandırma varsa ve süre 2 saate inerse risk ciddi şekilde düşüyor. Bu durumda sadece 1 yeni hasta oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 9787

Konunun uzmanı değilim ama anladığım kadarıyla etkin bir havalandırma çok ama çok önemli. Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre havada asılı kalan ve giderek yoğunlaşan aerosoller zaman geçtikçe ciddi şekilde yoğunlaşıyor ve bulaşı artırıyor. Kafelerin açıldığı bugünlerde dikkatli olmakta fayda var. Kahve dükkanlarının standart bar/restorandan daha küçük olduğu düşünülürse risk ciddi. Bu hafta sonu gözlemim maalesef kafelerin %50'ye dikkat etmediği, haddinden fazla kalabalık olduğu ve havalandırmanın zayıf olduğu yönünde.

Selamlar Onur @kahvetrip

Konu paylaşımını instagramda da gördüm,konu hususa yaklaşımın ve hassasiyetin için yürekten teşekkürler.

Çok güzel konu açmışsınız. Paylaşım için teşekkürler.

Malesef yasakların kalktığı ilk günden yoldan geçerken tüm hafta boyunca gözlemlediğim tüm kahve dükkanlarının çoğu %50 kuralına uymuyordu. Kısa sürede yeni yasaklar zorunlu gelecektir sanırım. Hem işim gereği hem de artık farklı kahve dükkanı görme arzusundan haftada bir kaç kez de olsa farklı kahve dükkanlarına gidiyorum şu an ben. 🙄

Çin'e yatırım yapın arkadaşlar. Orda çok şey serbest. 2 milyarlik ülke kurtuldu, dünyayla alay ediyor. Biz hala HES ,maske vs diyoruz. Ancak ve ancak ülkelerin iflasına yol açacak bu süreci kabul etmiyorum. Hayat normale döndükçe bu pandemi bitecek.

Çin'e yatırım yapın arkadaşlar. Orda çok şey serbest. 2 milyarlik ülke kurtuldu, dünyayla alay ediyor. Biz hala HES ,maske vs diyoruz. Ancak ve ancak ülkelerin iflasına yol açacak bu süreci kabul etmiyorum. Hayat normale döndükçe bu pandemi bitecek.
Bu kadar çok insan ölmüşken bu çok yanlış bir yaklaşım bence. Bizim gibi rakamlara rağmen açılmadılar, rakamlara güvenerek açıldılar. Tam kapanma gerçekleştirdiler, 1 vakada bile tüm şehre test yaptılar.

Selamlar @Colove

Konu husunda @moretimeforcoffee nin aşağıdaki yorumuna katılıyorum,çin tam kapanmaya gitti ve rakamlara güvenerek açıldı.Ülkemizde 2020 yılı mart sonu nisan başı itibari ile bir aylık bir kapanmaya gitmiş olsaydı bizde yenebilirdik.Ancak olmadı diyede tedbirlerimizi elden bırakıp sanki hiç bir şey yokmuş gibi 2019 yılını yaşıyormuşuz gibi davranmamalıyız.

Konuyu açan arkadaşımız konu husunda gerçekten güzel bir paylaşım yaptı bence buna odaklanarak çıkarabileceğimiz dersleri konuşmalıyız.

benim yşadığım şehirde yüzde elli kuralına uyan yer görmedim (hem kafe hem lokanta), hes kodu soran da yok (sadece avm girerken soruyor, kiiden bir kişiyede kalabalıktan sormuyor).
o yüzden çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
sosyalleşmeyi özledik ama nasıl eskisi gibi olacağız bilmiyorum

Hayat normale döndükçe bu pandemi bitecek.
Buna gerçekten inanıyor musunuz? Durum gerçekten böyleyse bilim insanları bu zamana kadar boşuna uğraştı, boşuna bu kadar sağlık çalışanı darp edildi, hastalandı, evinden ailesinden uzak kaldı, hayatını kaybetti.

Örneğini verdiğiniz Çin, tam kapanmaya giden ülkelerden, bizdeyse Cmt - Pazar yasaklarına bile uyulmadı ve düzgün bir şekilde denetlenmedi bile.

benim yşadığım şehirde yüzde elli kuralına uyan yer görmedim (hem kafe hem lokanta), hes kodu soran da yok (sadece avm girerken soruyor, kiiden bir kişiyede kalabalıktan sormuyor).
o yüzden çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
sosyalleşmeyi özledik ama nasıl eskisi gibi olacağız bilmiyorum

Selamlar,

İki hafta önce sağlık nedenleri ile İzmir'den istanbul'a sokağa çıkma yasağının olduğu pazar günü 550-600 km yol gittim bir tek allahın kulu yahu gardaş sen nereye gidiyorsun diye çevirip sormadı bile.Evet zaruriyetim var ve iznim var yolculuk için fakat olmayan bir kişide hemde sokağa çıkma yasağının olmadığı gün dilediği yere gidebilir istediği gibi hareket edebilir.

Böyle uygulamalar/uygulamasızlıklar olduğu sürece bu sürecin nasıl biteceği hususunda bende çok umutsuzluğa düşüyorum.

Sonra diyorum ki iyi ki kahve var 😀

Yoksa fünceten oynatırdık keçileri 😀

Verilere bakarsak Kore'de de vaka yok.
Başka ülkeleri vs. boşverip kendimize bakmamız lazım.
Herkes kendini kontrol etse bir çok şeyimiz kendiliğinden düzelecek ama herkes bir kontrol mekanizmasına ihtiyaç duyuyor.
Mekanlar açıldı hoop aktık mekanlara, adam kendisi de esnaf ama gittiği yerde umrunda değil, herkesle sarmaş dolaş. Yeniden bir kısıtlama olsa kendisi de zarar görecek ama bunu akıl etmiyor.
eve yakın kahveci olsa gider ayaküstü espresso mu atar gelirim, yoksa oturmak falan şu zaman da çok ihtiyaç değil.
gideceğim bi yer olursa da açık alanı olmalı, aksi takdirde şu an dışarıda oturup bişeyler yemeği kendi açımdan doğru bulmuyorum.

biz tam kapanma yapmadık ama tuhaf görünen hafta sonu yasakları bile tam uygulama yapılmamasına rağmen hastaneleri rahatlattı .

Geri