• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

COVID-19 Sonrası Sizce Kahve Sektörünü ve Ev Baristalarını Neler Bekliyor?

PepukKahve

Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Selamlar,
Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri'ne katılan her konuğumuza sorduğumuz bu soruya sizlerin de cevaplarını merak ediyorum.
Tüm dünyayı sallayan, alışkanlıklarımızı değiştiren COVID-19 sonrası Kahve Sektörünü ve bizleri sizce neler bekliyor?

Benim fikrim şöyle;

Kahve Sektörü
Temel gıda maddeleri ve vergilerde yaşanan artışlar sonrası talebin düşeceğinden; nitelikli kahve sektöründe ciddi bir daralma olacağını, butik kahve kavuruculuğunun tehlikeye düşeceğini ve nitelikli kahve çekirdek çeşitliliğinin azalacağını düşünüyorum. Bir çok firmanın güçlerini birleştireceği de beklentilerim arasında.

Ev Baristaları
Peş peşe gelen zamlar sonrası alım gücümüz ciddi bir şekilde azaldı. Eskisi kadar rahat bir şekilde kaliteli kahveye ulaşamayacağız. Kur etkisi ile yurt dışından kahve ve ekipman almak artık çok zor hale gelecek. Artık temel ekipmanları aldıktan sonra farklı yardımcı ekipmanlara değil, daha kaliteli kahvelere para harcayacağız.

Kahve ile ilgili tüm makine, ekipman ve yardımcı ürünün yurtdışı ve Türkiye fiyatlarını görünce vallahi içim sızlıyor. Türkiye’de kahve hobisi çok lükse kaçıyor ne yazık ki güncel kurlar nedeniyle.

Türkiye'de Covid 19 sonrası hayata kafe müşterilerinin gözünden bakacak olursak, bayat kahvelere hazır olmalarını öneriyorum. Bunu dememin sebebi hali hazırda kahve stoğu çeken ve stokları elinde kalan kafeler. Hali hazırda bir çok dükkan kepenklerini borç içinde açacakları için eldekiyle yetinmek zorunda kalacaklar. Bu kahveler bir şekilde tüketilecek. İki taraf için de zor bir süreç olacak.

Endüstri büyük yara alıcak bence, bayat kahve,bakımsız makineler,korku içinde gelicek misafirler. Hayat normale dönse bile bir süre günlük rutin dezenfektan işlemlerine devam etmeleri gerek kahve dükkanlarının yoksa misafir akışı kesinlikle düşüşe geçicek ve personel ilişkileri zaten turn overı fazla yüksek olan bir sektörüz ve bu olaylar başlayınca çoğu firma maaş vermemek için personel çıkardı işten ve azı aynı mekanlara geri dönücek. Benim en büyük korkum kahve dükkanlarının yan gelir kaynakları olan pasta grupları, derin dondurucularda beklemekte olan ürünler,zaten firmalardan gelirken ki sktleri 1aydı ve 1ayı geçkin süredir kepenkler inik, burak beyin belirttiği gibi borç ile açılacak olan dükkanların bu ürünleri rafa koyacaklarına eminim, ürün geliştirmeleri durma noktasında olucak, bu sefer farklı olmak durumundalar sonuçta corona geçip gitse bile etkileri sürücek, personellerine kesinlikle hijyen eğitimi aldırmalarını tavsiye ederim eğer kahve dükkanı olan firmalar bu metni okursa, personellerini memnun etme dönemi çünkü bu süreçte dükkanları ciddi anlamda pazarlaması gereken ekip, kuşku oluşturmama ve dezenfektana devamlılık. Bir yerden para harcanmaya devam edicek çoğu mülk sahibi senin işler şimdi açılır diyip kira/aidat artışları yaşatıcak, çıkarcı bir toplumuz bunu inkar edemeyiz. Yeni dükkan açıcak olan arkadaşlar daha şansız durumda olucak çünkü mülk sahipleri fazla insan popülaritesi olan iş yerlerine kiralamıcak korku bunun sebebi ama yapılabilcek birşey yok bu konuda. Müşteri hususları ve tartışmaları çok meydana gelicek. Fazla kalabalık bir dükkan bulamıcak kimse bir süre çünkü takip mesafelerini hala korumak için çalışıcaklar ama diğer sektörler için bunu tam olarak diyemem hizmet sektörünün kötü huyu diyelim. Son olarak kahve dükkanları tatlı değil tuzluya yönlenmeleri gerekicek kıyak bir avakado menü gibi (Petra,Manifesto,Federal vb dükkanlarda olduğu gibi) çünkü kahve konusunda eksi yöne ilerliycekler eksi yönü toparlamak için alternatife ihtiyaçları var. Belki çay menüsü yaratabilirler biraz karışım, biraz klasik ama ekstra ürün yelpazesine açılmaları gerekicek.

Kahve Sektörü açısından daha ufak ve butik yerler yine devam edecek diye düşünüyorum. Maliyetleri az olan daha az kişilerle çalışan yerlerin normale dönmeleri kolay olacak ve özellikle sabit kira maliyetleri az olan kafelerden bahsediyorum. Take away daha yükselebilir kişiler oturup bişeyler içmek istemeyecek onun yerine yaz aylarında alıp yürüyelim modunda geçecek çok insan olacak en azından kendi adıma öyle yaparım. fakat büyük zincirler ve orta büyüklükteki çok çalışanları büyük oturma alanlarına sahip yerleri zor günler beklediği aşikar.

Ev baristaları ekipmanlar yine bi %10 zammı yedi zaten. Hem üretimin tekrar ne zaman geri döneceği net değil malzeme sıkıntısı da olabilir hemde kurdaki yükselme zor bir dönem bizleri bekliyor. ev Espresso kullanıcıları ve meraklılarının maliyetleri 1 tık daha yükselecek mecburen ekipmandan dolayı fakat filtre kahve sevenlerin temel tüketim kalemi kahve fiyatlarındaki artış kabul edilebilir olacağını düşünüyorum. TAbi artık yurtdışı kahve siparişi verirken 2-3 hatta 4-5 kere düşünmek gerekecek.

Kavurma kısmında kahve sektöründe profesyonel olarak ilerleyen arkadaşlar yavaş yavaş bu sektörün bu kesimine doğru yöneleceğini ve ilerlemek isteyeceklerini öngörüyorum. Buna benzer bir kriz tekrar olur mu bilinmez ama en garanti ve stabil sektör olduğunu ispatladı bu süreçte. Ayrıca ev baristalarının da artacağını eminim çünkü artık dışarda kahve içmek daha el yakan bir duruma gelecek :) demleme kahveler 20 tl civarındayken şuan kafeler açılsa 25 tl den aşağı satılmaz gibi geliyor...

Kahve Sektörü açısından daha ufak ve butik yerler yine devam edecek diye düşünüyorum. Maliyetleri az olan daha az kişilerle çalışan yerlerin normale dönmeleri kolay olacak ve özellikle sabit kira maliyetleri az olan kafelerden bahsediyorum. Take away daha yükselebilir kişiler oturup bişeyler içmek istemeyecek onun yerine yaz aylarında alıp yürüyelim modunda geçecek çok insan olacak en azından kendi adıma öyle yaparım. fakat büyük zincirler ve orta büyüklükteki çok çalışanları büyük oturma alanlarına sahip yerleri zor günler beklediği aşikar.

Ev baristaları ekipmanlar yine bi %10 zammı yedi zaten. Hem üretimin tekrar ne zaman geri döneceği net değil malzeme sıkıntısı da olabilir hemde kurdaki yükselme zor bir dönem bizleri bekliyor. ev Espresso kullanıcıları ve meraklılarının maliyetleri 1 tık daha yükselecek mecburen ekipmandan dolayı fakat filtre kahve sevenlerin temel tüketim kalemi kahve fiyatlarındaki artış kabul edilebilir olacağını düşünüyorum. TAbi artık yurtdışı kahve siparişi verirken 2-3 hatta 4-5 kere düşünmek gerekecek.

Kavurma kısmında kahve sektöründe profesyonel olarak ilerleyen arkadaşlar yavaş yavaş bu sektörün bu kesimine doğru yöneleceğini ve ilerlemek isteyeceklerini öngörüyorum. Buna benzer bir kriz tekrar olur mu bilinmez ama en garanti ve stabil sektör olduğunu ispatladı bu süreçte. Ayrıca ev baristalarının da artacağını eminim çünkü artık dışarda kahve içmek daha el yakan bir duruma gelecek :) demleme kahveler 20 tl civarındayken şuan kafeler açılsa 25 tl den aşağı satılmaz gibi geliyor...

Hocam çok güzel yazmışsınız da 20 liraya neresi satıyor demleme kahveyi benim bu zamana kadar gördüğüm en pahalı demleme kahve 15-18 bandında ilerliyor :D

Hocam çok güzel yazmışsınız da 20 liraya neresi satıyor demleme kahveyi benim bu zamana kadar gördüğüm en pahalı demleme kahve 15-18 bandında ilerliyor :D
üç beş bakma be usta. ha 18 ha 20 tl bende 18 hatırlıyorum sanırım. :)

Geri