• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

COVID-19, Koronavirüs, Kahve Tadımı ve SCA

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Sca nitelikli kahve topluluğu korona virüs salgınları nedeni ile kahve tadım protokolünde birkaç değişikliğe gitmiş. Herkesin kaşığı ile tatmak yerine kaşığı ile kendi bardaklarına alıp sonrasında kendi bardaklarından tada bakmalarını önermiş. Kaşık sadece demleme kabından kendi bardağınıza transfer amacı ile kullanılıyor.

Ekran Resmi 2020-03-13 15.55.59.png

Yerinde bir karar. Aslında düşününce standart protokol Korona riski olmasa bile çok sağlıklı değildi sanki.
Katılıyorum özellikle barista yarışmalarında bir jüri üyesinin tek tek diğer jüri üyelerinin içtiği bardaklardan tadım yapması bana çok garip geldi.

Katılıyorum özellikle barista yarışmalarında bir jüri üyesinin tek tek diğer jüri üyelerinin içtiği bardaklardan tadım yapması bana çok garip geldi.

Bu konu bizleri (sık sık hakemlik yapanları) çok düşündürüyor yıllardır. Covid19 öncesi de Hepatit B, HSV ve CMV gibi tükürükle, vücut sıvısı ile bulaşabilen hastalıklardan tek kaçınma "önerisi" farklı bir açıdan bardaktan yudum alın (Kulpun Saat 3 yönünü gösterdiğini var sayarsak tadım hakemi Saat 6 ve Saat 9 yönlerinden yudum alması önerilir, Ana Jüri üyesinin ise Saat 12 kısmından yudum alması). Ancak bu yöntem tükürüğü engellemiyor malesef.

Aynı şekilde örneğin hakemlik yaparken bir kaç barista'nın terinin fincana damladığını görüyoruz. Parmakların bir kaçı ile fincan kenarlarını, hatta fincan içine dokunduğunu da görebiliyoruz.

Covid 19 ile birlikte bu protokollerin de tekrar gözden geçirilmesini yakındır. Hatta cafelerin gelişi güzel Cupping Seansları düzenlemesini engelleyecek bir iki öneri de gelmesi gerekiyor. Bir çok yer Cupping yaparken 20 kişiye 2 fincandan, 2-3 adet Cupping kaşığı ile yudum aldırtıyor, tek "sterilize" yöntemi ise sıcak suya 2 saniye bandırmak oluyor.

Bize gelen yeni bildiriler oldukça, bu başlık altında güncellemeler yaparım.

Ş.B.

Bu konu bizleri (sık sık hakemlik yapanları) çok düşündürüyor yıllardır. Covid19 öncesi de Hepatit B, HSV ve CMV gibi tükürükle, vücut sıvısı ile bulaşabilen hastalıklardan tek kaçınma "önerisi" farklı bir açıdan bardaktan yudum alın (Kulpun Saat 3 yönünü gösterdiğini var sayarsak tadım hakemi Saat 6 ve Saat 9 yönlerinden yudum alması önerilir, Ana Jüri üyesinin ise Saat 12 kısmından yudum alması). Ancak bu yöntem tükürüğü engellemiyor malesef.

Aynı şekilde örneğin hakemlik yaparken bir kaç barista'nın terinin fincana damladığını görüyoruz. Parmakların bir kaçı ile fincan kenarlarını, hatta fincan içine dokunduğunu da görebiliyoruz.

Covid 19 ile birlikte bu protokollerin de tekrar gözden geçirilmesini yakındır. Hatta cafelerin gelişi güzel Cupping Seansları düzenlemesini engelleyecek bir iki öneri de gelmesi gerekiyor. Bir çok yer Cupping yaparken 20 kişiye 2 fincandan, 2-3 adet Cupping kaşığı ile yudum aldırtıyor, tek "sterilize" yöntemi ise sıcak suya 2 saniye bandırmak oluyor.

Bize gelen yeni bildiriler oldukça, bu başlık altında güncellemeler yaparım.

Ş.B.
Teşekkürler Şerif Hocam takipte olacağız.

Geri