• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

COVİD-19 Gölgesinde Kahve Festivalleri...

PepukKahve

İyi Bilinen Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Herkese merhaba,
Pandemi maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. Uzmanlar mevsim geçişi nedeni ile Sonbahar aylarında COVİD-19 virüsünde yeniden bir yükseliş beklendiğini rapor ediyor. Bildiğiniz gibi bu aylarda Türkiye'nin pek çok noktasında Kahve Festivalleri düzenleniyor. Sanırım Sağlık Bakanlığı ve Valiliklerin belirlediği sağlık kuralları çerçevesinde ziyaretçi sayısı azaltılarak ve özel önlemler ile festivaller düzenlenecek. Bu konuda sizlerin yorumları nelerdir?
Ben bu sene festivallere katılmayı düşünmüyorum.
Özellikle forumda çok değerli doktorlarımız ve pandemi hastanelerinde çalışan hemşire arkadaşlarımız var.
Onların yorumlarını da çok merak ediyorum.
-
-
-

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
İlgili firmanın ig hesabına da yazdım. Çarşamba günü birlikte ameliyata girdiğimiz arkadaşım covid + çıktı dün hastaneye yattı bugün bende test yaptırıcam. Sosyal mesafe kontrolünün imkansız olduğu bir ortamda ve hastalık bu kadar yaygınken eğlence amaçlı bir organizasyon düzenlemenin komitenin cebinden başka kime faydası var? İnsanlar ağızlarını burunlarını açmadan o kahveleri nasıl içecekler? Standlarda duran emektarları nasıl koruyacaksınız? SCA bile dünya yarışmasını iptal etmişken nedir bu para hırsı?

Lorenzen

İyi Bilinen Üye
İlgili firmanın ig hesabına da yazdım. Çarşamba günü birlikte ameliyata girdiğimiz arkadaşım covid + çıktı dün hastaneye yattı bugün bende test yaptırıcam. Sosyal mesafe kontrolünün imkansız olduğu bir ortamda ve hastalık bu kadar yaygınken eğlence amaçlı bir organizasyon düzenlemenin komitenin cebinden başka kime faydası var? İnsanlar ağızlarını burunlarını açmadan o kahveleri nasıl içecekler? Standlarda duran emektarları nasıl koruyacaksınız? SCA bile dünya yarışmasını iptal etmişken nedir bu para hırsı?
hocam umarım testiniz negatif sonuçlanır. iyi haberlerinizi bekliyoruz.

PepukKahve

İyi Bilinen Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan

Hocam çok geçmiş olsun :( Umarım testiniz negatif sonuçlanır. Bayram öncesi durumu gözlemleyelim, karar veririm diyordum. Bayram sonrası fikrim kesinleşti.

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Bu kadar insanı, kontrolsüz bir ortamda, farklı farklı aktivite ve panel içine sokmak çok büyük risk. Ne önlem alırsanız alın, fuar ortamları şu dönemde hiç güvenli değil.

Festival programına baktığınızda her akşam konserler de mevcut.

SCA gibi kuruluşların da bu konuda söz sahibi olmasını bekliyorum. En azından kendi üyeleri üstünde, bu tarz konularda yetkileri olursa, ortak karar alınıp, hareket edebilirler. Söylemek yapmaktan kolay tabi ki, ama en azından bir çözüm üretmek lazım.

Son düzenleme:

erturk

İyi Bilinen Üye
İsim
m erturk
Daha fazla  
İsim
m erturk
açıkçası insanların iç içe oldukları bu tarz aktiviteleri ben çok doğru bulmuyorum. virüsler en sık damlacık yolu ile bulaşıyor ve tadımların yapıldığı sürekli temasların olduğu ortamlar viral yayılım için uygun ortamlar. son dönemde hastalık epey fazla kişiye yayılmış durumda, asemptomatik bireylerin çok fazla olduğu bir dönemdeyiz ve bu kişilerin bulaştırıcılığı da malum. pandemi hastanesinde çalışmıyorum ancak bazı işlemlerimi bir pandemi hastanesinde uyguluyorum. son dönemde yoğun bakım hastalarının epey arttığını söylüyor hastanedekiler.

hakanie

İyi Bilinen Üye
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Arkadaşınıza geçmiş olsun 🙏 umarım size ve diğer ekip arkadaşlarınıza bulaşmamıştır. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
İyi dilekte bulunan herkese çok teşekkür ederim.

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Geçmiş olsun umarım Testiniz Negatif çıkar.

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Kalita Wave 185, Aeropress, Fellow Stagg EKG
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Cok gecmiş olsun umarım - sonuclanır...

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Benim Görüşüm şu Kahve gibi bir içecek festivalinden bahsediyoruz bu Mermer yada başka birşeyin festivali değil insanların Maskeler olmadan tadım yapabileceği çok kontrolsüz bir ortam oluşacaktır damlacık yayılımı riski belki yemekten bile daha yüksek olabilir çünkü tadım yaparken o notaları yakalamak için höpürdetme vb şeyler yapıldığını düşünürsek.

Ceren Aksu

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy, Fellow Stagg Ekg, Origami Dripper, Delter Press, V60 Kasuya Dripper, V60 Dripper, Aeropress

Çok geçmiş olsun, umarım negatif çıkar sonuçlar 🙏🏼

Leon

İyi Bilinen Üye
İsim
Leon
Daha fazla  
İsim
Leon
Daha geçen dikkatli olun diye yazmıştım hay Allah umarım hiçbirşey yoktur, sonuçta maskelisiniz, bir diyabetli birey olarak o kadar korkuyorum ki bu hastalıktan anlatamam, gerçekten bu zamanda bir festival yapmak basitçe saçmalık da değil bildiğin bilerek insana zarar vermek.

huspus

Aktif Üye
İsim
Hüseyin
Daha fazla  
İsim
Hüseyin
Espresso Makinesi
Breville 860
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60
Çok geçmiş olsun, umarım negatif çıkar sonuçlar...

tolilow

İyi Bilinen Üye
İsim
Tolga
Daha fazla  
İsim
Tolga
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Konchero Kettle, Hario V60, Timemore Crystal Eye, Aeropress
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Muğla
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Fethiye

Bidoz Kafein

İyi Bilinen Üye
İsim
Serdar
Daha fazla  
İsim
Serdar
Değirmen
Molent G50
Ekipmanlar
Moccamaster HB 741, Hario V60 Glass 02, Kalita Wave, Tchibo Kettle, Cafflano Kompresso,
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Facebook
bidoz.kafein.5
Twitter
BidozK
@NoDRaC hocam öncelikle geçmiş olsun, umarım sonucunuz negatif gelsin.

Şu dönemde insanları bir araya getirmek, hatta enfekte sayılarının çok fazla olduğu büyük şehirlerde bunu yapmak, bir de üzerine tadım vs gibi maske çıkarmayı zorunlu kılan etkinlikleri gerçekleştirmek gerçekten akıl karı değil.

Festival gerçekleşirse artık Covidinizi espresso mu alırsınız Pour over mi diye sormalar başlarlar:sneaky:.

Festivaller yapılsa bile bilinçli tüketiciler olarak katılınmazsa bir nebze mesaj da verilmiş olur, farklı farklı şehirlerde yapılacak sonraki etkinliklerin yapılmaması sağlanabilir.

Tahmini tarihlere bakıldığında en önce 17 eylül 2020 İstanbul en önce gözüküyor.

kavebit

İyi Bilinen Üye
İsim
Mehmet
Daha fazla  
İsim
Mehmet
Espresso Makinesi
Cafelat Robot
Değirmen
Comandante, Timemore Slim
Ekipmanlar
Cafelat Robot, V60, Kalita, Chemex, Origami, Torch Mountain Dripper, Aeropress, Delter, Soy, Kompresso..
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Altındağ
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Çankaya
İnsan sağlığı dışında hiçbir şeyin önemi yok.
Geçmiş olsun @NoDRaC Güzel haberlerinizi bekliyoruz

kahveanalisti

İyi Bilinen Üye
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Geçmiş olsun @NoDRaC En kısa zamanda negatif sonuç haberini duymak dileğiyle.🙏

delisibellikahvenin

Aktif Üye
İsim
Tansel
Daha fazla  
İsim
Tansel
Espresso Makinesi
Wacaco Nanopresso, Mokapot
Değirmen
Hario MiniMill
Ekipmanlar
V60, Kalita Wave, Origami Dripper, Filterconne, Minipresso, Mokapot
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
ÇANKAYA
Öncelikle @NoDRaC geçmiş olsun, umarım (-) çıkar sonucunuz.
Diğer bir husus ise konunun kendisi. Ben de bu süre içerisinde festival yapılmasını doğru karşılamıyorum, riskli buluyorum. Çünkü ana festivaller nüfus ve vakanın yoğun olduğu illerde yapılıyor. Bu da yayılım ve artış oranını büyük ölçüde etkileyecektir.
Bu nedenle, öncüsü olduğum konu olan E-Kahve Festivali gibi uygulamaların yapılması gerektiği kanısındayım. :)
İzlemek isterseniz iki festival linkini de buraya bırakayım.

İlk Festival

2. Festival

Son olarak da, sizce bir 3.festival daha gelmeli mi? Kimleri görmek istersiniz olursa?

Sağlıklı günler :)