• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Complexx coffee

Corvo

Üye
Değişik çeşitte oldukça güzel kahveleri olan yeni bir kavurucu, etiyopya chelchele'yi tavsiye ederim.
 
Öncelikle herkese Merhaba. Trendyolun kampanyasından yararlanarak complexx coffee firmasından denemek amacıyla ilk defa Etiyopa- Chelchele satın aldım ve bugün ulaştı elime. Kahve öğütümünde ilk defa beni bu kadar zorlayan bir çekirdekle karşı karşıyayım. Molent g50 değirmen ile normalde çok hızlı öğütüm yapmama rağmen(37Click) 1.5 2 dk yakın 15 gr kahveyi öğüttüm. Çekirdekleri daha sonra incelediğimde biraz garip geldi renk olarak açık ve daha koyu renkte çekirdek gözlemledim. Bu konuda çok tecrübem yok o yüzden sizinde düşüncelerini almak isterim.
 

Ekli dosyalar

  • tempImagejVqTik-min.jpg
    tempImagejVqTik-min.jpg
    163.5 KB · Görüntüleme: 143
Merhabalar. Ben de Etiyopya Chelchele satın aldım trendyoldan, 2 demleme yaptım şimdilik ve gerçekten çok zorladı öğütürken. Molent g50 38 klikte öğütmeye çalışırken değirmeni bir yere sabitleme gereği duydum. Şimdilik aromalarını pek alamadım. Belki de demleme kalitemdendir. V60'ta 12 gr 3 dk. toplam süreyle demledim. Onun dışında dengeli güzel bir asidite ve tatlı bir bitişi olduğunu söyleyebililrim.
 
Son düzenleme:
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Kahve değil sanki taş. Hatta bi ara 'acaba içinde taş mı var' diye korkmadım da değil. Hayatımda gördüğüm en sert çekirdekler. Süre olarak 20 25 saniye sürüyor 15 gr ama kolay bir 25 saniye değil :D
 
Naçizane tavsiyem; kullandığınız kahve miktarını yükseltin. Deneyimlemek adına Orkun Üstel tarifiyle başlayabilirsiniz.Elinizdeki filtre kağıdı nedir bilmiyorum ama standart hario filtresi için konuşacak olursak: 15/240/ cmd:23 klik (ince-orta ayar ortaya daha yakın) 94’ su
blooming dahil 60 ar gram olarak su dökün. her bir döküş arasında 20-25 sn bekleyin (duruma göre) .blooming süresini 30 sn. olarak baz alın.Sonra değişik tariflerle deneyimleyebilirsiniz.
 
Burtukana aldığımda denemem için yanına koymuşlardı benim değirmeni de zorlamıştı o çekirdek, değirmenime güvenmediğim için yarıda bırakmıştım öğütmeyi :D Burtukana ve kolombiya çekirdeklerinde öyle bir problem yaşamadım, indirimdeyken tekrar o çekirdekleri tercih ettim hatta.
 
Son düzenleme:
Kahvenin öğütümü nasıl bilmiyorum (çünkü şu an smoothie makinemde öğütüp elekten geçiriyorum yeni değirmenim henüz gelmediği için😅) ama kahve nektarin suyu gibi gayet güzel. Arkadan hafif nugamsı tatlar da aldım :)
 
Kahve içimi gayet güzel nektarın tadını bende aldım o konuda mutluyum fakat ciddi anlamda bir zorlanmasının nedenini anlamak istiyorum sadece :D
 
Kahve içimi gayet güzel nektarın tadını bende aldım o konuda mutluyum fakat ciddi anlamda bir zorlanmasının nedenini anlamak istiyorum sadece :D
Fotoğraftan gözüken biraz az kavrulduğu ve bu sebeple olabilir. Tabii ışık da yanıltıyor olabilir :)
 
Sadece 1 kere demleyebildim öğütürken bana da sert geldi. Denemek için geldiği gün içtim fakat reçete çıkartamadım.Kokusu, tadı güzel gibi geldi fakat size de önerim evde varsa elekten geçirmeniz. Üzerinde chaff denilen kabukları bu sayede atabilirsiniz.
 
Ben bugün french press le complexx den Colombia narino demledim. Çekerken bana da sert geldi. Tad olarak üzerine çok özenmeden yapsam da hafif limonumsu bir tad aldım kendi adıma başarılı olduğunu söyleyebilirim. Üstelik Trendyol dan indirime denk gelip 39 TL ye aldığımı düşününce çok çok şanslı sayılabilirim. İyi çekirdek ve düzgün kavrum gerçekten kendini farkettiriyor
 
Bu neymiş böyle ya. Değirmenin kolunu çeviremiyorum. Filtre de tıkandı. Tam bir baş belası bu çekirdekler. Taşla ezip suya atıp süzüp öyle içilir ancak yoksa değirmene yazık.
 
Chelchelesi mide bulandırıcı derecede tatlı :D. İçine şeker atılmış kahve gerçekten midemi bulandırıyor bu çekirdek de sanki içine şeker atmışım gibi tatlı, ilginç.
 
Baya bi zorladım kendimi hatta değirmende bi kaç kere çekme gafletinde bulundum. Değirmenin kolunun yamulduğunu görünce döktüm çekirdeği bi köşede duruyor. Hiç ama hiç önermem. Belki hatalı kavrum olabilir fakat çok fazla tutarsız kavrumların ve defectlerinin çok olduğu bi çekirdek deneyimim oldu. Firma trendyol hesabını kapatmış bu arada ne diyeyim tuhaf...

Sertlik için çekirdeklere bi kaç damla su ile ıslatıp bi kaç gün bekletin biraz yumuşuyorlar fakat değer mi ...
 
İki kez burtukanaa aldım öğütümde problem yaşamadım açık kavrum keyifli fincanlar verdi. Denemek için kolombiya da almıştım yanında söylenildiği gibi çok sert çekirdekler, değirmene zarar vermemek için uğraşmadım çöpe gittiler güya indirimden almıştık 84 liraya içmiş olduk burtukanayı :rolleyes::sneaky: :ROFLMAO:

Trendyol hesapları kapalı değil bu arada yanlış bakmış olabilirsiniz.
 
Burtukanaa ben de almıştım, gayet güzeldi, demlediğim çoğu kahveyi sevmeyen annem ve kardeşim bile sevmişti, az önce de Narino’yu öğüttüm Comandante’de gerçekten aşırı zorladı, değirmene zarar verme ihtimali varsa atalım çöpe, hiç uğraşmaya gerek yok.
 
Arkadaşlar comandante vs. çelik burr setine sahip bir değirmenin burr ya da aksamlarına sert bir kahve çekirdeği zarar veremez. Seramik için belki durum farklı olur ama paslanmaz çelikten bahsediyoruz.
 
Arkadaşlar comandante vs. çelik burr setine sahip bir değirmenin burr ya da aksamlarına sert bir kahve çekirdeği zarar veremez. Seramik için belki durum farklı olur ama paslanmaz çelikten bahsediyoruz.
Evet comandante için sıkıntı olmaz. Sıkıntı burrda da değil zaten benim C2 'nin iç aksam plastik olduğundan kalibrasyonu bozabilir diye uğraşmadım açıkcası.
 
Kahve Fabrikası'nın inga aponte'sini çok beğendiğim için chelchele'nin yanına 1 paket de ondan almıştım ancak chelchele'nin aksine hiç beğenmedim. Şerif Başaran bu çekirdeğin zor kavrulduğundan bahsetmişt, ne demek istediğini şimdi anladım. Underdeveloped (odunsu) bir koku ve aroma var kahvede. Tadım notlarıyla hiç alakası yok. Bazı çekirdekler ise kömürleşmiş resmen.
 
Geri
Üst