• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante X25 Trailmaster

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliduman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi plastik + nitro blade burrs normalde çok ilgimi çekecek bir ikili ama kullanan kişilerin his olarak "ucuz" olduğuna dair paylaştığı şeyler biraz hevesimi kırıyor. Genel olarak temizlemesi ve klik ayarı da bir parça daha zor diyorlar. Çıkardığı ses bile bi tatsız. Hele ahşap c40'den buna geçmek daha zor olsa gerek.

Son düzenleme:
Başlığı takipteyim, normal bir c40 ile arasındaki kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum :)

İyi plastik + nitro blade burrs normalde çok ilgimi çekecek bir ikili ama kullanan kişilerin his olarak "ucuz" olduğuna dair paylaştığı şeyler biraz hevesimi kırıyor. Genel olarak temizlemesi ve klik ayarı da bir parça daha zor diyorlar. Çıkardığı ses bile bi tatsız. Hele ahşap c40'den buna geçmek daha zor olsa gerek, daha çok yorum görmeden almayı düşünmüyorum ben.
C3'ü upgrade etmek için iyi bir fırsat gibi gözükmüştü gözüme ancak biraz daha bütçe ayırmaya çalışıp normal C40'a geçmeyi düşünmeye başladım. Benim dikkatimi çeken bir nokta da sanki normal C40'a göre click ayarlamanın daha zor olabileceği. Kullananlar bilgi verebilirse sevinirim :)

Ekli dosyalar

• x25.PNG
    x25.PNG
    370.5 KB · Görüntüleme: 274
Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Bazı nesnel bilgiler. Trailmaster'ı ilk olarak Eylül 2022 Ankara Kahve Festivali ve ardından Ekim 2022 İstanbul Kahve Festivali'nde tanıtıp sattık. Bu iki etkinlik için toplam 36 adet Trailmaster geldi. Dolayısıyla bir vakittir bu öğütücülerimiz dolaşımda. O dönem henüz dünyaya açılmadığı için online satış hakkımız yoktu. Türkiye'yi bu şekilde ilk yapmak gurur vericiydi de. Dünyada da ilk kez yine Tin Coffee Exclusive pazarı olan İtalya'da satıldı. Orada da 90 adet Trailmaster sunabildik global etkinlik satışı olarak. İlk online satışa ise şimdi başladık.

- Trailmaster Nitro Blade Set kullanır, C40 ile aynı öğütme performansını bekleyebilirsiniz.

- Gövdeyi denemeden önce biz de polimer için düşüncelerdeydik. Çok fazla geliştirme yapıldı süreç boyunca. Nihai ürünümüzde gövde mat, seramik hissiyatında. Çok hafif ve çok sağlam bir malzeme. Havacılık ve ağır friksiyon altında çalışan otomotiv parçalarında da kullanılan cinsten bir tekno polimer. Uçaklardaki hafif ve sağlam polimer malzemeler aklınıza gelsin. Web sitemizde daha detaylıca açıklamaya gayret ettim.

- Gövde malzemesi farklı olduğu için ses C40'a göre farklıdır, C40'ta daha tok gelir ses.

- Çok daha hafif olduğu için öğütme momentumu ve hissi çok farklı. Objektif bir yorumla, Trailmaster çok daha kolay öğütüyor hissettiriyor. Sol ele düşen ağırlık ciddi şekilde azaldığı için oluyor bu. Kullanım açısından işi pratikleştiren güzel bir değişim hissedecektir deneyenler.

- Klik ayarı gövdenin daha fazla içindedir. Dış mekan kullanımı tasarlandığı için su ve toz geçirmezlik adına bu gerekli. Ayar yaparken parmaklarınız daha fazla içeridedir yani. Gözünüz korkmasın. Herhangi ince fırçayla temizlik C40 ile aynıdır, ek bir külfet ya da adım yoktur. Alt kısım ve üst kısım kapalıyken sudan - çamurdan - tozdan korkmanıza gerek tok.

Trailmaster'ı Kim Almalı?

Ahşap zarafeti bekleyen arkadaşlar almamalı. Ahşap modellerimiz cidden çok özel, Trailmaster'ın bunların ötesine geçebilmesi imkansız, ancak...

Kendine has seramik-vari bir estetiği var. Üzerindeki poligonal tasarımı biz çok beğeniyoruz. Öznel bir durum neticede.

- Nitro Blade performansına daha uygun bir fiyatla ulaşmak isteyenler
- Sürekli seyahat edenler, ev-iş arasında öğütücü taşıyanlar
- Doğada aşırı soğukta, ıslak ya da çok tozlu - çamurlu ortamda kullananlar
- Çantama direkt atayım, gamsız kedersiz kullanayım niyetinde olanlar
- Çok özenli kullanımla uğraşmayıp, çizik kırık gibi şeylere hiç kafa yormadan kullanmak isteyenler. Telefonu kılıfsız kullanan cesurlar. :)
- Hafiflik ve daha ince gövde yapısı arayanlar
- Birincil öğütücüsü Comandante olsa bile ikincil bir öğütücü olarak da Comandante düşünenler..

Liste uzayabilir, bir çırpıda bu şekilde.

Herkese Sevgiler.

Rakiplerinin pekçok yenilik yaptığı, rekabetin arttığı sırada herkes markana yakışır güncel bir model beklerken hiçbir yenilik getirmeyip aksine hem tasarım hem de kullanış açısından geriye giden ara bir model olduğunu düşünüyorum. Sürekli kamp kullanımı dışında satın almak mantıksız geliyor bana.

Bazı markalarda bu tutulma -basiret bağlanması- oluyor, Nokia'nın akıllı telefon piyasasına ısrarla geçmemesi sonucu silinip gitmesi gibi. Sony'nin yeni çıkardığı telefonlarına, o zamanki rakiplerinin yaptığı gibi heyecan verici özellikler koymayıp; benim adım Sony diyerek belirli bir tasarım anlayışının üzerinde sürekli durması sonucu Xiaomi, oppo gibi telefonda 3-5 yıllık geçmişi olan firmalara yenilmesine o kadar benzetiyorum ki comandanteyi anlatamam.

C3'ü upgrade etmek için iyi bir fırsat gibi gözükmüştü gözüme ancak biraz daha bütçe ayırmaya çalışıp normal C40'a geçmeyi düşünmeye başladım. Benim dikkatimi çeken bir nokta da sanki normal C40'a göre click ayarlamanın daha zor olabileceği. Kullananlar bilgi verebilirse sevinirim :)

Aynı durum ve düşüncedeyim. Klik mekanizmasının derin olmasını fiyatına bakarak göz ardı edebilirim. C3 de ufak bir diş fırçası kullanıyorum erişemediği yer yok hadi onu da hallettik. Kullanılan materyal çok kalitelidir, tamam. Aklıma takılan şey alt haznenin gövdeye tık diye tutunmasını sağlayan çentik zamanla alt haznede veya gövdede yalama olabilir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230302_122654_com.vanced.android.youtube_edit_478928940864941.jpg
    Screenshot_20230302_122654_com.vanced.android.youtube_edit_478928940864941.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 244
Bende bu düşüncedeyim ya zaten çıkarken o amaçla çıktı kamp, orman, su. Ninety Plus hikayelerindeki gibi derede hoplayıp zıplayıp demleme yapmıyorsam almam :cool:
Outdoor faliyetleri icin gercekten cok cok iyi bir urun olmus , direkt bir sekilde outdoora yonelik cikarilmis , sadece Tr sartlarinda ekstra olarak alip kamp esyalarinin yanina koymak ne yazik ki bizim icin luks kaciyor 🙃

Benimki ulaştı ve ilk denememi yaptım.

1- Ayar mekanizmasına ulaşmak Togay beyin dediği gibi hiç zor değilmiş, tutuşunuzu ufak değişince halloluyor.
2- Statik sorunu var, RDT kullanımı önemli olacak.
3- 25-27 gram arası alabiliyor diyorlardı hazne için ama farklı kahvelerde fullediğimde 32-33 grama ulaşıyor.
4- Plastiği hiç de dandik hissi vermedi bana, sağlam hissettiriyor.
5- Çok rahat yahu, oldukça kolay kavranıyor. 15 klikte 15 gram öğüttüm ve c40 mk3'e nazaran daha az kuvvet uygulamam gerektiğini hissettim. Küçük elliler mutlaka düşünsün.
6- Sesi videodakiler kadar kötü duyulmuyor gerçek hayatta. Videolarda çok high-pitched bir ses geliyordu 😄
7- Kol için bir şey neden düşünülmemiş anlayamadım pek. Bir kılıfa geçtikten sonra lastikle bile gövdeye yandan tutturulabilse çok iyi olurmuş. Değirmen üstten de kapanınca kendi halinde çok kompakt oluyor ancak kolun ayrı bir şekilde öylece durması tuhaf hissettiriyor.

Bir şeyler fark ettikçe güncellerim artık.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-06 at 13.21.24.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-06 at 13.21.24.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 180
Benimki ulaştı ve ilk denememi yaptım.

1- Ayar mekanizmasına ulaşmak Togay beyin dediği gibi hiç zor değilmiş, tutuşunuzu ufak değişince halloluyor.
2- Statik sorunu var, RDT kullanımı önemli olacak.
3- 25-27 gram arası alabiliyor diyorlardı hazne için ama farklı kahvelerde fullediğimde 32-33 grama ulaşıyor.
4- Plastiği hiç de dandik hissi vermedi bana, sağlam hissettiriyor.
5- Çok rahat yahu, oldukça kolay kavranıyor. 15 klikte 15 gram öğüttüm ve c40 mk3'e nazaran daha az kuvvet uygulamam gerektiğini hissettim. Küçük elliler mutlaka düşünsün.
6- Sesi videodakiler kadar kötü duyulmuyor gerçek hayatta. Videolarda çok high-pitched bir ses geliyordu 😄
7- Kol için bir şey neden düşünülmemiş anlayamadım pek. Bir kılıfa geçtikten sonra lastikle bile gövdeye yandan tutturulabilse çok iyi olurmuş. Değirmen üstten de kapanınca kendi halinde çok kompakt oluyor ancak kolun ayrı bir şekilde öylece durması tuhaf hissettiriyor.

Bir şeyler fark ettikçe güncellerim artık.

Hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Bazı tavsiyeler:

2- İç aksam tamamen dayanıklı, güvenle RDT kullanabilirsiniz. Bilhassa Nitro Blade tuzlu deniz suyuna karşı bile yüksek paslanma direncine sahiptir. :)

5- Hafifliğin mükemmel faydaları, hem ergonomi hem momentum.

6- Siz onu bir de doğada duyun! :)

Hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Bazı tavsiyeler:

2- İç aksam tamamen dayanıklı, güvenle RDT kullanabilirsiniz. Bilhassa Nitro Blade tuzlu deniz suyuna karşı bile yüksek paslanma direncine sahiptir. :)

5- Hafifliğin mükemmel faydaları, hem ergonomi hem momentum.

6- Siz onu bir de doğada duyun! :)

Teşekkür ederim 🙏

Benim de çok merak ettiğim bir değirmen olması sebebiyle C 40'a kardeş olarak aldım. Bir kaç hususu ben de yazmak isterim. Plastik yapısını daha yumuşak zannediyordum (ürüne sahip olanlar için açıklama; su geçirmezlik sağlanan kapağın yapısı gibi bir his, ürüne sahip olmayanlar için açıklama; kabukta bir kaç milimetrelik kalınlıkta yumuşak kısım -tırnakla iz bırakıp 5-10 saniye sonra eski halini alabilen türden-, altında daha sert bir kısım var sanıyordum)

İlk kullanımda hafifliği ve kolay kavraması gayet iyi hissettirdi gerçekten. Rahatsız eden kısmı ise, elde tutarken kabartmalı comandante yazısının köşeleri biraz keskin geldi, belki daha yumuşak hatlarla bitiş sağlanabilirmiş.

C 40'taki büyük topuzu takınca kullanım daha da kolaylaştı sanki. Kompaktlığını bir tık esnetmek isterken yer problemi yaşamayacaklara büyük topuz tavsiye edebilirim şimdilik. Elbette çok karşılaştırma görselleri var ancak, ben de forum hafızası için uygun ve yakın bir zamanda bir kaç görsel eklemek istiyorum.

Merhaba!

Bugün sizlere kahve dünyasının önde gelen markalarından biri olan Comandante'nin X25 Trailmaster Dune modelinden bahsettiğimiz blog yazımızı paylaşmak için buradayım.

Trailmaster’ın dış mekan aktivitelerindeki kahve öğütme deneyiminizi farklı bir seviyeye taşıdığı aşikar. Yazı, Comandante'nin X25 Trailmaster Dune modelinin teknik özelliklerine ve tasarımına dair kısa/öz bilgiler içeriyor.

Elbette blog yazısına özel olarak tanımladığımız, sınırlı sayıda kullanılabilecek ufak bir indirim kodu da bulunuyor.😍

Tüm sorularınız için iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

Görüşmek üzere.

Geri