Başka markalar, başka teknik özellikler ve başka türlü performanslar için birebir ayar referansları vermek pek kolay değildir, çok doğru da olmaz genellikle. Farklı öğütücü diskleri, malzemesi, geometrisi farklı biçimde öğütme çıktıları ve farklı öğütme performansına sahip aralıklar doğurur. Kimi öğütücüler bi-modal, kimileri uni-modal dağılımda olabilir. Birebir mikron karşılıkları üzerinden teorik olarak gitseniz bile aynı referans ayarda performanslar değişebilir, çoğunlukla da değişecektir zaten.
Burada kullanılabilecek en pratik ve verimli yöntem söz konusu kahvenin gerektirdiği öğütme biçimini detaylıca tanımlandırmak olabilir. Söz gelimi, elimdeki öğütücü X markadır ve şu ayarda kullanıyorum. Şu ayardan kasıt o öğütücünün ilgili demleme için kullanılan ayar skalasının neresinde bulunduğunuzdur. Comandante pour over ayar skalası kabaca 20 ve 30 klik arasıdır. Gardelli Mzungu'dan örnekleyecek olursak, biz çoğunlukla 20-21 klikte öğütüyoruz. Yani pour over referansının en ince kalan tarafında. Bunun sebebi hem öğütücünün yüksek performansı, düşük toz üretimi hem de kahvenin stabil oluşu. Dolayısıyla ince öğütmekten ve istenmeyen tatlarla karşılaşmaktan çekinmiyoruz. Fakat bu ince referansı bir başka marka için verirseniz ve öğütücü bu ince öğütme kısmında başarılı değilse arzu edilen sonucu yakalayamama ihtimaliniz çok yüksek olur. Yine de temel bir referans olarak kahvenin ince bir pour over öğütümü gerektirdiği bilgisini vermek faydalıdır. Bu noktadan sonrasında elinizdeki ekipmanın özelliklerini de belirterek daha detaylıca bir referans sağlamış olursunuz. Karşıdaki kullanıcı elinde çok yüksek performanslı bir öğütücü olmasa bile en azından çok kalın öğütmemesi gerektiğini bilir, sonrası ise biraz kendi ekipmanını tanımasına, deneme yanılmasına ve tekniğine bağlıdır!
