• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante Temizliği ve Orijinal Fırçaları

MuratAttila

Barista
İsim
Murat Attila
İki yıldır kullandığım Comandante’min temizliğini yumuşak başlıklı diş fırçası ve yumuşak kıllı makyaj fırçaları kullanarak yaptım. Yakın zamanda Comandante’nin No.1 (uzun olan) ve No.4 (küçük olan) fırçalarını edindim. Bu iki fırçanın kullanım alanları ve kıl tiplerinin özellikleri nelerdir? No. 4 biraz daha yumuşak. İki fırça da burrlerin detaylı temizliği için iç rahatlığıyla kullanılabilir mi? Sizlerin ve özellikle de Togay Bey’in görüşlerini duyabilir miyim? @raistlin

Ekli dosyalar

• CF8E9E07-DCAB-4ECA-9D51-AB2BE6120E6C.jpeg
    CF8E9E07-DCAB-4ECA-9D51-AB2BE6120E6C.jpeg
    130.8 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
@MuratBlues

Selamlar Murat Bey,

No4 fırça doğrudan Comandante temizlik fırçasıdır. Daha yumuşak kıl yapısı ve ahşap çerçeve öğütücüyü sökmeden hızlı temizlik yaparken öğütücünüze zarar vermeden temizlik yapmanızı sağlar. No1 olan Barista Fırça diye geçer. Yapısı gereği genel ihtiyaçlar için kullanılabileceği gibi(Bar / tezgah süpürme vs) sökme işleminden sonra Comandante iç temizlikte de kullanılabilir pekala. Bir de bunun Max Barista versiyonu var, dev gibi bir şey. O tamamen tezgah amaçlı ama upuzun kılları var, ben Comandante için bile kullanıyorum :) Temiz distribütör, temiz çevre. :D

@MuratBlues

Selamlar Murat Bey,

No4 fırça doğrudan Comandante temizlik fırçasıdır. Daha yumuşak kıl yapısı ve ahşap çerçeve öğütücüyü sökmeden hızlı temizlik yaparken öğütücünüze zarar vermeden temizlik yapmanızı sağlar. No1 olan Barista Fırça diye geçer. Yapısı gereği genel ihtiyaçlar için kullanılabileceği gibi(Bar / tezgah süpürme vs) sökme işleminden sonra Comandante iç temizlikte de kullanılabilir pekala. Bir de bunun Max Barista versiyonu var, dev gibi bir şey. O tamamen tezgah amaçlı ama upuzun kılları var, ben Comandante için bile kullanıyorum :) Temiz distribütör, temiz çevre. :D
Çok teşekkür ederim 🤗

No.1 13cm Maxi 16cm sanırım değil mi?

Comandante için bende de No.4 kullanıyorum ama sadece tezgah üstü için No.1 benzeri ürün düşünüyordum.
Gönül ister Max Barista alalım ama onun da fiyat ortada. Aklımda aşağıdaki seçenekler var.

@MuratBlues

Selamlar Murat Bey,

Togay Bey, No.1 ile iç temizlik yaparken fırçanın ahşap kısmı bıçaklara sürtüyor ara sıra. Bıçaklara bir zararı olur mu? Tabii dikkat edip teması engellemek lazım ama ister istemez bu oluyor.

Togay Bey, No.1 ile iç temizlik yaparken fırçanın ahşap kısmı bıçaklara sürtüyor ara sıra. Bıçaklara bir zararı olur mu? Tabii dikkat edip teması engellemek lazım ama ister istemez bu oluyor.
Taş bile kayda değer zarar veremiyor, fırçanın ahşabından hiçbir şey olmaz :) Tel fırçalar olmadığı sürece standart fırçalar kesici setlerden sadece toz alır zaten. Fırçaları kullanırken dikkat edilecek husus metal parçalara sahip fırçaları özenli kullanıp gövdeleri çizmesine mani olmak sadece. Hassasiyet güzel, ama içiniz rahat olsun. Güzelce temizlemekten çekinmeyin. Zaman zaman tel fırçalar bile kesici setler üzerinde faydalıdır. Bilhassa karbon çelik üzerinde. Bazen aşındırmak da fayda verir yani. Nitro Blade böyle detaylarla sizi yormaz ama, uzun uzun yıllar gam keder vermeden hizmet eder :)

Bebe diş fırçası candır.

Geri