• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante ile K-Pro Click Öğütme Ayarlarını Eşitlemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arkin

Barista
İsim
arkin
Daha fazla  
İsim
arkin
günaydın herkese

umarım güzel bir hafta sonu olur

1Zpresso k-pro almıştım. Çeşitli kahveler ve çeşitli demleme yöntemleri ile deniyorum . Memnun kaldıklarım var kalmadıklarım var . Şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum . Genelde bütün tarifler comandante c40 için veriliyor. Standarttı o belirliyor .

örneğin
"V60: 12-14 clicks give me 3 minutes brew time with James Hoffman method vs 22-32 recommended"

comandante ile kpro click ayarlarını eşitlemek mümkünmü? örneğin comandante 22-23 click k-pro da nereye denk gelmekte ?

bir hesaplaması veya bir tablosu varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1-2 gündür arıyorum ama belki de doğru kelimelerle arama yapmadım ondan bulamıyorum.

teşekkürler

not: bana gelen kitapcıkta 5-7 aralığı aero-press için uygun diyor. Yapmaya çalıştığım bendeki bir kahvenin uygun demleme yöntemi ile click sayısını bulabilirsem sıcaklık veya zaman gibi diğer değişkenlerle oynama ve en iyi sonuca ulaşma şansım olacak

Son düzenleme:
günaydın herkese

umarım güzel bir hafta sonu olur

1Zpresso k-pro almıştım. Çeşitli kahveler ve çeşitli demleme yöntemleri ile deniyorum . Memnun kaldıklarım var kalmadıklarım var . Şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum . Genelde bütün tarifler comandante c40 için veriliyor. Standarttı o belirliyor .

örneğin
"V60: 12-14 clicks give me 3 minutes brew time with James Hoffman method vs 22-32 recommended"

comandante ile kpro click ayarlarını eşitlemek mümkünmü? örneğin comandante 22-23 click k-pro da nereye denk gelmekte ?

bir hesaplaması veya bir tablosu varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1-2 gündür arıyorum ama belki de doğru kelimelerle arama yapmadım ondan bulamıyorum.

teşekkürler

not: bana gelen kitapcıkta 5-7 aralığı aero-press için uygun diyor. Yapmaya çalıştığım bendeki bir kahvenin uygun demleme yöntemi ile click sayısını bulabilirsem sıcaklık veya zaman gibi diğer değişkenlerle oynama ve en iyi sonuca ulaşma şansım olacak
V60 özelinde demleme süresi üzerinden denklik yakalayabilirsiniz. Örneğin cmd c40 ile 20 klik öğütülen kahve, 2 dk civarı demleniyorsa bu süreyi kpro özelinde optimize ederek bulabilirsiniz. Özetle rakamlara takılmamanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
ilginç bir durum var ortada birşey mi atlıyorum bilemedim

diyork8.5i 25-27 cmd aeropress için

okuduklarımdan /3 k-pro olması gerek 26 desek 8.7 ediyor

kitapcıkta 5-7 diyor

gerçekten ilginç

ilginç bir durum var ortada birşey mi atlıyorum bilemedim

diyork8.5i 25-27 cmd europress için

okuduklarımdan /3 k-pro olması gerek 26 desek 8.7 ediyor

kitapcıkta 5-7 diyor

gerçekten ilginç

Tariften tarife, kahveden kahveye değişir öğütüm kalınlığı. O yüzden önceki mesajımda belirttiğim gibi rakamlara takılmayın.

Ankarada Old School Roastery sahibi Barış bey sağolsun benim için bir iki deneme öğütümü yaptı. Commandantede 21-22 klik Kproda 7 ye denk geliyor. Kproda 6,5, commandantede18 e denk geliyor diye buldu kabaca. V60 demlemelerinde kpro için 5,5 dan aşağı inme 7 den yukarı çıkma demişti bana. Çok yardımsever bir insan yolunuz ankaraya düşerse mutlaka uğrayın. Kavurmalarını da çok beğendiğimi söylemem lazım. Tavsiye edilir.

Farklı Comandante'lerdeki aynı klik sayısı bile farklı sonuç verebilirken üstelik aynı şekilde K-pro'lar arasında bile aynı klikte öğütüm farklı iken başkasının Comandate referansını elinizdeki K-Pro'ya uyarlamanızın mümkün olmadığını düşünüyorum. Klik sayılarına çok takılmayın öğütüm kalınlığına ve demleme sürelerine aşina olmaya çalışın zamanla başkalarının klik önermesinin bir anlamı kalmıyor. Farklı kahvelerle çalışırken tamamen kendi referansınızı oluşturun en sağlıklı yol bu.

Comandante ile eşitleme arzusunu anlamak benim açımdan güç. Kahveden kahveye değirmenden değirmene hatta demlemeden demlemeye değişen bir serüven zaten bu öğütüm ayarlaması. Çok takılmayın bence. Yada hep standart kullanmak istiyorsanız değirmene de gerek yok neredeyse.

Geri