• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Topaklanma

abdullahsehid

Yeni Üye
İsim
Abdullah Şehid Huca
Daha fazla  
İsim
Abdullah Şehid Huca
Merhabalar, 16-18 klikte aeropres için yaptığım öğütümlerde bıçak etrafında topaklanma oluyor. Normal bir durum mudur yoksa önereceğiniz bir çözümü var mıdır? Çay kaşığını hafif ıslatarak çekirdekleri nemlendiriyorum. 28-30 klikte bu uygulama belirgin fayda sağlamasına rağmen 16-18 klikte pek de efektif olmadı.

Topaklanmadan kastınız statik mi olması? Öğütülmüş kahvenin fazlası ile değirmene yapışması mı?

Bunu neden ve ne zaman yapıyorsunuz.
Öğütümden sonra cam haznenin duvarlarına ince toz şeklinde kahve çok yapışıyordu. Hatta comandantenin öğütüm tutarlılığından emin olamamıştım, yapılması gereken bir kalibrasyon filan mı var diye araştırmaya başlamıştım. Çekirdekleri tarttıktan sonra çay kaşığının tersini hafif ıslatarak karıştırmanın genel olarak değirmenlerde işe yaradığına dair forumda bir kaç yazı denk geldi. Onu yapmaya başladığımdan beri aeropress için çok olmasa da mocamaster için yaptığım öğütümlerde kahve yapışması sorunum kalmadı.

Öğütümden sonra cam haznenin duvarlarına ince toz şeklinde kahve çok yapışıyordu. Hatta comandantenin öğütüm tutarlılığından emin olamamıştım, yapılması gereken bir kalibrasyon filan mı var diye araştırmaya başlamıştım. Çekirdekleri tarttıktan sonra çay kaşığının tersini hafif ıslatarak karıştırmanın genel olarak değirmenlerde işe yaradığına dair forumda bir kaç yazı denk geldi. Onu yapmaya başladığımdan beri aeropress için çok olmasa da mocamaster için yaptığım öğütümlerde kahve yapışması sorunum kalmadı.
topaklanma bence o sudan kaynaklanıyor. tozdan kurtulmak için daha kolay yollar var.
öğütüm bitince 1 2 kez çalkalayıp bu iki maddeden birini yapsanız sorun kalmaz.
1) değirmenin 1 kez yanına 2 kez altına şaplak atın tozlar düşsün.
2) değirmeni yan çevirin bi elle sapından tutun diğer elle de gövdesini döndürün. (bu kısmı bana eğlenceli geldiği için 3 5 tur çeviriyorum ve genelde hiç toz olmuyor.)

Ayrıca değirmen içine azda olsa sürekli su almanız performansını düşürebilir uzun vadede.

topaklanma bence o sudan kaynaklanıyor. tozdan kurtulmak için daha kolay yollar var.
öğütüm bitince 1 2 kez çalkalayıp bu iki maddeden birini yapsanız sorun kalmaz.
1) değirmenin 1 kez yanına 2 kez altına şaplak atın tozlar düşsün.
2) değirmeni yan çevirin bi elle sapından tutun diğer elle de gövdesini döndürün. (bu kısmı bana eğlenceli geldiği için 3 5 tur çeviriyorum ve genelde hiç toz olmuyor.)

Ayrıca değirmen içine azda olsa sürekli su almanız performansını düşürebilir uzun vadede.
Suyu topaklanmayı çözmek için denemiştim yani topak sudan önce de vardı.
1) değirmenin hazne cidarına yapışan toz bu şekilde dökülüyor, benim derdim bıçağın etrafında kalan ve hazneye dökülmediği için tarttığımdan daha az kahve ile demleme yapmama sebep olan topaklanma
2) bunu deneyeceğim

Çay kaşığıyla yaptığınız işlem mantıklı aslında, bu statiği azaltmak için çok kullanılan bir yöntem.
Küçük bir spreyle az miktarda su da sıkabilirsiniz çekirdeklere, aynı görevi görecektir.

Hem elektrikli hem el değirmenleri için kullanılıyor, zararlı olduğunu da duymadım hiç.
Comandante özelinde de @raistlin bir zararı olmadığını belirtmişti daha önce, hatalıysam beni düzeltebilir :)

Az miktarda statik normaldir, bence çok kafanıza takacak bir durum değil.
Çekirdekten çekirdeğe ve kavrum profiline göre de çok değişen bir konu.
Her çekirdekte mi yaşıyorsunuz siz bunu?

Geri