• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Ahşap Yüzey Zedelenmesi

emredogan

Yeni Üye
İsim
Emre Doğan
Daha fazla  
İsim
Emre Doğan
Merhabalar, Comandante C40 MK3 değirmenimin ahşap yüzeyinin bir bölümü yanında taşıdığım cam bardağın kırılması ve değirmenin kılıfını delerek yüzeye batması sonucu zedelenmiş. Fonksiyonel etkisi yok tabi ancak bu tarz durumlar canımı fazlasıyla sıkıyor. Kırmızı ve beyaz ahşap kapama macunu aldım, tonu yakalayıp kapatmayı deneyebilirim diye düşünüyorum ama sormadan yanlış bir şey yapmaktan korktuyorum. Tamir imkanı/yöntemi konusunda fikrinizi almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Screenshot_20230104_093951_Gallery.jpg

Bileklikle birlikte kullanıyorsunuz, biraz yukarı kaydırıp onunla kapatın. Hasar yatay düzlemde olduğu için muhtemelen hiç görünmeyecektir. Öncesinde varsa balm vs ile ahşap bakım yapabilirsiniz.

Merhabalar, Comandante C40 MK3 değirmenimin ahşap yüzeyinin bir bölümü yanında taşıdığım cam bardağın kırılması ve değirmenin kılıfını delerek yüzeye batması sonucu zedelenmiş. Fonksiyonel etkisi yok tabi ancak bu tarz durumlar canımı fazlasıyla sıkıyor. Kırmızı ve beyaz ahşap kapama macunu aldım, tonu yakalayıp kapatmayı deneyebilirim diye düşünüyorum ama sormadan yanlış bir şey yapmaktan korktuyorum. Tamir imkanı/yöntemi konusunda fikrinizi almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 23772
O müthiş zedelenme sizi değirmene daha çok bağlayacaktır. Keşke daha önce zedeleseydim diyeceksiniz. Değirmeninize daha bağlı hissedeceksiniz. Müthiş harika olağanüstü zedelenme sayesinde değirmeni yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.

:sneaky:

Macunun rengi tutsa bile yeri belli olur . belki ince zımpara ile (600 kum civarı) darbe izleri yumuşatılabilir ama şahsen önermem .
Elinizde ahşap bakım balmı yada bakım için kullandığınız bir yağ var ise onunla üzerinden geçip orayı nazarlık bırakmak en iyisi olur .

Katkılarınız için hepinize teşekkür ederim. 😄

Durum ile ilgili teknik destek almak için support@comandante-grinder.com adresine mail atmıştım. Gelen cevabın ilgili kısmını burada paylaşıyorum.

"There is definitely something you can do, it is important to firstly emphasise on the thickness.. or rather ’thinness’ of the real wood veneer, so it is important to handle the situation with care.
You can very very carefully smooth out the harsher splintery etched with an incredibly fine sanding paper. I can’t quite determine from the picture how deep the ‘cuts’ are, so you might not be able to get rid of them completely as this might take off too much material. Once you have softened the damage I would suggest to treat it with some of our Wood Care Balm or a high quality beeswax.

I would really stretch the point to not take too much material off and to keep the sanding to the effected area :D but I think you#ll get a beautiful result."

Teknik ekibin yönlendirmesiyle sünger zımpara ile dikey yönde hafifçe zımparaladım ve Comandante Wood Care Balm ürününü uyguladım. Sonucu paylaşıyorum. Renk biraz açıldı haliyle ama zamanla kapanacaktır. Bence fena olmadı. Hala çıtır hasarlı, hala kendimi son derece bağlanmış hissediyorum ama artık gözüme batmıyor. 😄

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230117_103647_Gallery.jpg
    Screenshot_20230117_103647_Gallery.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 157

Durum ile ilgili teknik destek almak için support@comandante-grinder.com adresine mail atmıştım. Gelen cevabın ilgili kısmını burada paylaşıyorum.

"There is definitely something you can do, it is important to firstly emphasise on the thickness.. or rather ’thinness’ of the real wood veneer, so it is important to handle the situation with care.
You can very very carefully smooth out the harsher splintery etched with an incredibly fine sanding paper. I can’t quite determine from the picture how deep the ‘cuts’ are, so you might not be able to get rid of them completely as this might take off too much material. Once you have softened the damage I would suggest to treat it with some of our Wood Care Balm or a high quality beeswax.

I would really stretch the point to not take too much material off and to keep the sanding to the effected area :D but I think you#ll get a beautiful result."

Teknik ekibin yönlendirmesiyle sünger zımpara ile dikey yönde hafifçe zımparaladım ve Comandante Wood Care Balm ürününü uyguladım. Sonucu paylaşıyorum. Renk biraz açıldı haliyle ama zamanla kapanacaktır. Bence fena olmadı. Hala çıtır hasarlı, hala kendimi son derece bağlanmış hissediyorum ama artık gözüme batmıyor. 😄
American cherry modeline sahibim , basima gelirse ayni durum , aklimda olsun bu yontem 👍 umarim gelmez tabi 🙄😅

Sonucu paylaşıyorum. Renk biraz açıldı haliyle ama zamanla kapanacaktır. Bence fena olmadı. Hala çıtır hasarlı, hala kendimi son derece bağlanmış hissediyorum ama artık gözüme batmıyor. 😄
Hasarlı olduğunu bildiğim halde hasarsız halinden bir fark göremiyorum. Çok iyi olmuş. Sünger zımpara kaç kum?

American cherry modeline sahibim , basima gelirse ayni durum , aklimda olsun bu yontem 👍 umarim gelmez tabi 🙄😅

Umarım gelmez hocam, ama gelse dahi boya sözkonusu olmadığından görece daha az göze batar veya daha kolay halledilebilir diye düşünüyorum. En iyisi tedbir alıp böyle olaylara hiç mahal vermemek tabi. Cam hazneyi polimer hazne ile değiştirdim, hafif ve dayanıklı olması çok güzel. Eski ince kılıf yerine de Comandante Felt Sleeve kullanıyorum artık. :)

computestte zor çıkar bi çıtır hasar :) elinize sağlık gayet güzel olmuş

Hasarlı olduğunu bildiğim halde hasarsız halinden bir fark göremiyorum. Çok iyi olmuş. Sünger zımpara kaç kum?

Aslında belirtmiştim ama sonrasında tavsiye olarak algılanabileceğini düşünerek sildim. Yine de referans olması için yazayım. 220 kum kullandım hocam, elimde daha incesi mevcut değildi. Teknik destekten değer önerisi isteyip daha incesini almayı düşündüm fakat elimdeki 220 kum sünger zımparayı dokulu bir ahşap parçasında denedim ve uygun olacağını düşündüm. Hasara ve uygulamaya göre değişebilmek kaydıyla, güvenli ve kontrollü olması açısından daha ince değerler tercih etmekte fayda var. 220 kum çok ince sayılmaz, lütfen tavsiye olarak algılanmasın, yanlış yönlendirmek istemem.

İyi yürek yemişsin, ben cesaret edemezdim ki benim Sonya kızımda da var bir iki çizik, ama sonuç inanılmaz olmuş cidden.

Geri