• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coldbrew tarifleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AtifK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AtifK

Barista
İsim
Atıf
Daha fazla  
İsim
Atıf
Malum yaz yaklaşıyor arkadaşlar.
Espresso latte cappucino tabiki güzel ama ben şahsen cold brew delisiyim. Forumda tarif ve konu bulamadım ben açmak istedim.

Hangi ekipmanlarla hangi çekirdekle nasıl demlersiniz merak ediyorum denemek istiyorum. Hem detaylı da bir rehber olur

japaness cold brew içinde reçetesi olan varsa sevinirim

Teşekkürler 🙏

Son zamanlarda fazlaca gördüğüm tarçınla, çilekle, portakalla demlemeler yapılıyor. Bana içine koydukları ürünler biraz abartı ve sosyal medya için içerikten öteye gidemeyecek gibi gelmiş olsa da kuru meyveler, tarçın vs ile denedim ve başarılı bir sonuç alamadım. Var mı böyle farklı ürün ekleyerek bir deneme yapıp başarılı olan?

Son zamanlarda fazlaca gördüğüm tarçınla, çilekle, portakalla demlemeler yapılıyor. Bana içine koydukları ürünler biraz abartı ve sosyal medya için içerikten öteye gidemeyecek gibi gelmiş olsa da kuru meyveler, tarçın vs ile denedim ve başarılı bir sonuç alamadım. Var mı böyle farklı ürün ekleyerek bir deneme yapıp başarılı olan?
Bana boş yalan dolan gibi geliyor hocam

yasemin çiçeğini 5-6 dakika 75-80 derecede 250 gram suyla demliyoruz, demleme sonrası her şeyiyle kavanoza aktarıyoruz üzerine oda sıcaklığında su ekliyoruz.
orta ayarlarda öğüttüğümüz kahvemizi çay filtresine doldurup kavanoza koyuyor su eksik kaldıysa tamamlıyoruz. kahve gramajı vb size kalmış, damak tadınıza göre uyarlarsınız. 24 saat civarı oda sıcaklığında hemhal oluyorlar. sonra çay filtresini çıkarıp bir daha kağıt filtreden geçiriyoruz. anında buz ekleyip ya da dolapta soğuttuktan sonra içiyoruz efendim.

nitelikli kahvede yasemin kokusunu sevenlere önerimdir, afiyet olsun.

1x16 yöntemiyle yapıyorum. 2 çeşit demleme yöntemi kullanıyorum.

1- İlk başta ekipman olmadığından dolayı V60 öğütme boyutuyla öğütüp 1x16 ölçüyle büyük bir şişeye kahveyi üstüne de soğuk veya normal sıcaklıktaki suyu döküyorum. Bekleme süresi 24 saat. Ardından V60 ile süzüyorum.
2-Hario Cold Brew şişesiyle yapıyorum böylelikle büyük süzme işlemi geride kalıyor. Aynı şekilde 24 saat bekledikten sonra, temiz bir içim olması adına V60 ile süzüyorum.

Bu iki çeşit demleme zaman kaybı olabiliyor, en son belki şunu deneyebilirim, koca bir kavanoza kahveyi öğüttükten sonra bir şeyin içine sıkıştırıp kavanoza atabiliriz böylelikle direkt temiz bir içim elde edilebilir.

İşlemler bittikten sonra 3-4 tane buz ile birlikte içiyorum. Ekstra su koymuyorum. Fakat bir miktar su koyulabilir.

Geri