• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold drip ekipmanını kendin yap projesi

orneken

Üye
Merhaba kahve severler. Havalar ısınmaya başlıyor, farklı alternatifler arıyoruz. Ben de cold drip konusuna kafa yormak istedim. Piyasada küçük boyutlu ev için uygun oaln ürünler var. Tüm parçaları plastik olan var, hazneleri cam olup musluğu plastik ya da cam olan var. Laboratuar malzemelerinde tıkanmalar oluyor diye almak istemiyorum. Araştırırken instructables sitesinde şöyle birproje gördüm. Yazıyı yazan kişi kuleyi de yapmış. Ben dripster tarzı birşey istiyorum, yer kaplamasın. Musluk olarak iğne vana kullanıyor çünkü çok daha kontrollü akış sağlıyormuş. Sayfada 1/8 yazıyor ama n11 de 1/4 ölçüsünde buldum. Sorun şu ki malzemelerden anlamıyorum. Arada kullandığı çift ağızlı parça , boşluğu tutan parça, kavanozun dibinde kanal parça, hiçbirinin isimlerini bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa , benim gibi ilgilenenlere yardımı dokunacaktır sipariş verirken.

FEKZJEVJGCJATBL.LARGE.jpg

Soldan 2. parçanın içerisi dişli mi anlayamadım.Soldan 3. parça kalınlığına göre m8 tüp m6 tüp gibi arattığınızda çıkıyor ama hepsi aliexpress maalesef.Ondan sonrakiler pul ve conta en sondaki de somun ama bunları internetten sipariş vermek zor oluyor sanırım gidip bakmak daha rahat.Bir de vananın boyutu değiştiğinde diğer parçalar da değişmiyor mu?

Soldan ikinci spacer yani sadece boşluğu dolduruyor, pula dayanması için. İçi dişli değil. Alcağım vananın bağlantı ölçüsü 1/4 , ona göre almaya çalışacağım. Burada gidip hırdavatçıya ne diyeceğim onu bilmiyorum. İsimleri bilsem hepsi bulunabilecek şeyler aslında.

Soldaki 3 ü hariç zaten isimleri net söylediğim gibi her hırdavatçıda vardır zaten.Eğer soldakiler hırdavatçıda varsa ve gidecekseniz zaten gösterdiğinizde verecektir.

Bugün gördüm aramızdan birinin mi siparişi acaba? Güzel görünüyor, ben beğendim.
37D082B3-ED76-4C52-A703-927A485FFF2F.png

Bugün gördüm aramızdan birinin mi siparişi acaba? Güzel görünüyor, ben beğendim.
Ekli dosyayı görüntüle 2837
Güzelmiş hacmi çok kuçuk ama sabahlari koyup 2-3 saat sonra 300 ml içmek için alinabilir.Fiyati nedir acaba sordunuz mu?Özellikle sormadım ben fiyat.Eğer talep olursa belki forum için toplu alım vs olabilir veya indirim tanimlamak isterler.

Son düzenleme:
Güzelmiş hacmi çok kuçuk ama sabahlari koyup 2-3 saat sonra 300 ml içmek için alinabilir.Fiyati nedir acaba sordunuz mu?Özellikle sormadım ben fiyat.Eğer talep olursa belki forum için toplu alım vs olabilir veya indirim tanimlamak isterler.
@cagrierdogan arkadaşımız sormuş 180₺ demişler.

Selamlar. Hurdavatçıya gidin, bir adet en küçüğünden iğne vana alın. Toplu olmasın. O iğne vananın bir tarafı dişi diş olsun. O dişi dişe göre küçük bir parça gijon (saplama da denir) alın. İşte 3-4cm yeter sanırım. Eğer yok derse diş boyu uzun civata da olur diyin. Sonra bir tornacıya gidip eğer gijon aldıysanız onu, civata aldıysanız sadece dişleri kalacak şekilde kestirip ortasını deldirin. Delik çapını n önemi yok. Ortalama işte göz kararı güzel dursun, dirayetli dursun yeterli. O gijon ya da civataya göre 2 pul, 2 conta 1 de somun alın. Somun prinç malzemeden olsun çünkü suyun içinde kalacak. Eğer yoksa yine bir tornacıda yaptırabilirsiniz.

Tüm malzemeleri güzelce yıkamadan kullanmayın. Gijon ya da civata galvanize kaplı olursa güzel olur. Hatta prinç olsa daha da güzel olur. Spacer dediğiniz parçaya ihtiyaç olabilir. O sebeple pulu biraz fazla alıp ayar yapabilirsiniz.

Bu güzel fikirmiş. Eğer böyle bir düşünce olursa bende katılırım

forumda post yapmıştım ama burası ile de alakalı olduğundan bir cross link vermekte fayda var.
sistemin büyüklüğünden yana sıkıntısı olamayanlar için kimya lab malzemeleri ile 250tl'ye oluşturulabiliyor.

chem-jpg.2823

forumda post yapmıştım ama burası ile de alakalı olduğundan bir cross link vermekte fayda var.
sistemin büyüklüğünden yana sıkıntısı olamayanlar için kimya lab malzemeleri ile 250tl'ye oluşturulabiliyor.

chem-jpg.2823
250 iyiymiş bunlar genelde 500 civarini buluyor diye biliyordum.Ama benim goruşum şu yönde: standı projeden çikartip asili duran serum şişesi yerine kahvenin bulundugu kabin uzerine oturan bir sistem olmaz mi? Sanki bu sistem gereksiz yer kapliyor gibi hissediyorum.Ayrica maliyetin buyuk kismini stand oluşturuyor.Karafa da ihtiyaç yok.şu kahvenin olduğu kısım+uzerine oturan vanali cam sistem yeterlidir.Bu konuda bilginiz var mi acaba?

Ay

chem-jpg.2823
fiyat olarak aslında çok değil ama gerçekten büyük. Bunu eve aldığında hanım ile kavga etmeside var 😂😂

chem-jpg.2823
Ayırma hunisini sitede bulamadim.180 tl civarında fiyatı var.Siz nasil o kadar ucuza aldiniz? Ayrıca stand yerine iki yandan uzanan ağaç-tahtadandan bir tutucu yapilabilir.İki yandan yukari uzanip birlesecek ve ortasinda delik olacak.Ayirma hunisi onun içine geçer.

@uralavci Merhaba. Ben n11 üzerinden iğne vana aldım. Sağlam bir malzeme geldi ama hem ağır hem de hacmi büyük. Bu hazır kitlerdekilerin birkaç katı. Hırdavatçıdan alın demişsiniz de ne tür yerlere bakmak gerek ?

Ayırma hunisini sitede bulamadim.180 tl civarında fiyatı var.Siz nasil o kadar ucuza aldiniz? Ayrıca stand yerine iki yandan uzanan ağaç-tahtadandan bir tutucu yapilabilir.İki yandan yukari uzanip birlesecek ve ortasinda delik olacak.Ayirma hunisi onun içine geçer.
ilgili konuda tam listeyi de paylaşmıştım. dediğiniz gibi stand maliyetin yarısını oluşturuyor ahşap stand ile daha makul boyutlara düşürülebilir. bu haliyle kaba endüstriyel bir görüntü veriyor. ahşap bunu da bir çok mutfak için daha makul kılabilir. (ki ben bunu seviyorum. eşim de kabul etti yerini bulunca sistem. tabanı siyaha boyayacağım...)

blabmarket_com__tu-rkiye_nin_en_gu-venilir_online_laboratuvar_u-ru-nleri_alis-veris-_mag-azasi-3-png.2800

Ekli dosyayı görüntüle 2837
Ben de takip ediyprum sahlabı, Ebat, kaç gr kahve aldığını, sordum, bunun için henüz üretim aşaması denemeler olduğunu bitince detaylı paylaşım yapacaklarını söylediler bana.
cam demlikleri var kuğu boyun, 80₺ idi en son,güzel bi ürün. Eğer ebatlar Ve fiyat güzel olursasoguk dripper için de güzel olabilir,hanımla yer tartışması yapmamak için blab siparişimi askıya almıştım ben de 😂

Ben de takip ediyprum sahlabı, Ebat, kaç gr kahve aldığını, sordum, bunun için henüz üretim aşaması denemeler olduğunu bitince detaylı paylaşım yapacaklarını söylediler bana.
cam demlikleri var kuğu boyun, 80₺ idi en son,güzel bi ürün. Eğer ebatlar Ve fiyat güzel olursasoguk dripper için de güzel olabilir,hanımla yer tartışması yapmamak için blab siparişimi askıya almıştım ben de 😂
Dripster muadilinin fiyatını belirlemişler, neye göre bilemedim tabi

795D4871-14BC-471A-A625-FF6023BE03C8.png

Geri