• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew ne kadar süre dayanır ?

sercanerol

Yeni Üye
İsim
Sercan Erol
Daha fazla  
İsim
Sercan Erol
Değirmen
Molent G50
Ekipmanlar
V60 - French Press - Filtre Kahve Makinası
Selamlar,
Cold Brew yaptığınız zaman ne kadar sürede tüketiyorsunuz ? Yaptığımız içecek ne kadar süre içerisinde bozulmaya başlar?

haftalık falan tek seferde yapayım diye bir düşüncem vardı.

Şayet tortu olmazsa 5-6 gün buzdolabında bozulmadan kalabilir. Geçen sene medium kavrulmuş xxx bir kahveyle yaptığım 1 litrelik cold brew'den takip ettiğim kadarıyla 10'uncu günde bozulma anca başlamıştı.
Genelde 2-3 günde bitiriyorum. Ancak bazen bozulma aşamalarını görmek için ekstra bir şişe ayırdığım da oluyor kenara.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Sanırım aklımdaki fikir suya düştü :) 1 haftalık falan tek seferde yapayım diye bir düşüncem vardı.
Yapabilirsiniz hocam ben hep öyle yapıyorum. 10, 13, 17, 21, 36 saat demleme yapıyorum. Sürenin ne önemi var derseniz, öğütüm boyutu ve demleme süresi arasında bir ilişki var ama şu kesin şöyledir diye bir tarif yok maalesef kendiniz, kendi zevkinize göre ayarınızı zamanla buluyorsunuz. Yazdığım süreler, benim hoşuma gittiği için öyleler herhangi derin bir anlamı yok 🙂

Tülbentle, metal filtreyle süzdüğüm zamanlar var o zaman kahvedeki mikro partiküller demlenmeye devam ediyor. Birkaç günde acılaşma oluyor. Kağıt filtreyle süzdüğünüz sürece uzun süre dayanır, buzdolabında 2 hafta bile dayanabilir ama bence ideal içim süresi 9 gün. Gözlemime göre 10-14 günden sonra ekşimeye başlıyor, 15+ fermente gibi tatlar veriyor. Açıkçası o bayat tadı seven insanlar da tanıyorum 😂

Selamlar,
Cold Brew yaptığınız zaman ne kadar sürede tüketiyorsunuz ? Yaptığımız içecek ne kadar süre içerisinde bozulmaya başlar?
İyi süzerseniz rahatlıkla 1 hafta tüketebilirsiniz.

Konsantre şekilde saklayın ve sadece içeceğiniz zaman sulandırın ya da ilaveleri katın.

Aromalar bir kaç gün sonra azalmaya başlasa da 1 hafta sorunsuz içebilirsiniz.

Bir de hazırlarken kullandığınız ekipmanlar olabildiğince steril ve temiz olsun :)

İyi süzerseniz rahatlıkla 1 hafta tüketebilirsiniz.

Konsantre şekilde saklayın ve sadece içeceğiniz zaman sulandırın ya da ilaveleri katın.

Aromalar bir kaç gün sonra azalmaya başlasa da 1 hafta sorunsuz içebilirsiniz.

Bir de hazırlarken kullandığınız ekipmanlar olabildiğince steril ve temiz olsun :)
Ben iyi süzüyorum ama akşamına acılaşıyor.Ya ben çok hassasım ya da beceremiyorum.Ama herhangi bir kahvenin soguk demleme olsa bile beklemesine karşıyım.Ne kadar süzersen süz toz yine kalacak ve acılaştıracak

Ben iyi süzüyorum ama akşamına acılaşıyor.Ya ben çok hassasım ya da beceremiyorum.Ama herhangi bir kahvenin soguk demleme olsa bile beklemesine karşıyım.Ne kadar süzersen süz toz yine kalacak ve acılaştıracak
Genelde 4-5 gün içinde tüketiyorum. Şu ana kadar ciddi bir acılaşma sorunu yaşamadım. Bazı kahveler uygun olmayabiliyor ya da demleme süresini kısaltmak gerekebiliyor. Bu tarz kahvelerde tozları eleyip, demlemeye katmıyorum. Daha temiz bir kahve çıkıyor ortaya.

Bu arada ben metal filtre içinde kavanozda bekletiyorum. Ardından ilk önce kumaş filtreden sonra kağıt filtreden geçiriyorum.

Genelde 4-5 gün içinde tüketiyorum. Şu ana kadar ciddi bir acılaşma sorunu yaşamadım. Bazı kahveler uygun olmayabiliyor ya da demleme süresini kısaltmak gerekebiliyor. Bu tarz kahvelerde tozları eleyip, demlemeye katmıyorum. Daha temiz bir kahve çıkıyor ortaya.

Bu arada ben metal filtre içinde kavanozda bekletiyorum. Ardından ilk önce kumaş filtreden sonra kağıt filtreden geçiriyorum.

Dinlendirme işlemi bittikten sonra 2 kez v60 kağıt filtreden geçirdim. Çok temiz bir içim oldu hiç toz gelmedi.

1 hafta dayaniyor fakat siz bu sureyi gormeden tuketmis oluyorsunuz zaten

Oksidasyon oluyor bekleyince ne yapılırsa yapılsın, eleyip de çift filtreli de denedim toz açısından, bence oksidasyon daha çok rahatsız ediyor bu tip demlemelerde. Sonuç olarak bekledikçe tadı bozuluyor ama kişisel tercih meselesi

ben denemelerimde 3 gun demlemeye bıraktıgım oldu, v60 filtresinden geciriyorum demleme bittikten sonra 1 1.5 hafta dayanmıstı hava almadıgında sure olarak su videoyada 8:30 baslayan kısımda 22 yıllık kahve iciyor adam saraplasmıs artık

Selamlar,
Uzun süre kalsın istiyorsan buz poşetlerine doldurup dipfrize atabilirsin. İtediğin zaman çıkarır içersin

Geri