• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

cold brew demlemek için Hario Mizudashi ekipman uygun mudur

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atQ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
daha önceden büyük bir kavanozla demleyip kağıt filtreden geçiriyordum, bu ürünü geçen gün aldım daha demleme fırsatım olmadı ama baya kaliteli ve rahatlık sağlıycak bir ürün
aşağıdaki linkteki fiyatı daha uygun, pokus uygulaması indirip sanal kartıyla alırsanız 50 tl daha indirip 250 tl ye geliyor

1 senedir kullanıyorum gayet memnunum. 80gr kahve alıyor 1litre su alıyor. Eleği tül gibi olduğu için demleme sonunda tekrardan filtre kağıdından falan geçirmiyorum.

Bende de bottle versiyonu var bugün ilk defa denedim. Merak ettim demleme bittikten sonra kağıt filtreden geçirdim. Beklediğimden çok daha fazla tortu çıktı.

Bende de bottle versiyonu var bugün ilk defa denedim. Merak ettim demleme bittikten sonra kağıt filtreden geçirdim. Beklediğimden çok daha fazla tortu çıktı.
Kendi filtresi plastik olduğu için o kadar başarılı değil illaki tozlar geçiyor, demleme bittikten sonra tekrar filtrelemek lazım yoksa acılaşmaya başlıyor. Tek seferde koca şişe bitcekse sorun değil de uzun süreli içmelerde farkediyor.

Kendi filtresi plastik olduğu için o kadar başarılı değil illaki tozlar geçiyor, demleme bittikten sonra tekrar filtrelemek lazım yoksa acılaşmaya başlıyor. Tek seferde koca şişe bitcekse sorun değil de uzun süreli içmelerde farkediyor.
v60 02 filtre kagidinile filtrelemek uygun mudur ?

Selamlar, bu aleti 2 gün önce Hario Turkiye aracalığıyla edinmiiş bulunuyorum.

Atölye için kendilerinden ricada bulunmuştum ve kendileri beni kırmadan 1lt olan versiyonunu gönderdiler.

Aşağıda yaptığım yorumlar tamamıyla kendi öz ve bağımsız yorumlarımdır. Ne kadar inanmak istersiniz bilmem ama bu uyarıyıda söylemeden geçmek istemedim.

Alet hakkında deneyimlerinden bir kaç şey paylaşmak istiyorum.

§ Öncelikle ekipman kalitesi olarak bana güzel hissettiriyor. Sadece üst kapak ve filtre kısmı tam oturacak şekilde yapılmamış sağa sola oynuyor ama demlemeye vs. herhangi bir problem yaratmıyor. Benim gibi takıntılı biri için bu niye direkt oturmuyor, direkt otursa ve sallanmasa dediğim oldu ahaha.

§ Ekipmanı kullanmak ciddi ciddi çok kolay. 80 gram kahveyi filtreye koyuyorum. Daha sonrasında üzerinden yavaş yavaş 1 litre su ekliyorum. Ben 12 saat gibi bir süre oda sıcaklığında demliyorum. Daha sonrasında filtresini çıkartıyor ve 21 saat gibi bir süre buzdolabında bekletiyorum. Filtresi direkt çıktığı için tekrardan süzme gibi işlemlerle vakit kaybetmiyorum. Filtresi yukarıda yazıldığı gibi tül benzeri bir incelikte içerisinden herhangi bir partikül geçeceğine inanmadığım gibi bardakta da henüz karşılaşmadım.

§ Filtresi ters çevirip direkt temizlenebiliyor. Alt kısımlara elimiz ulaşmaz diye filtrenin alt kısmı açılabiliyor ve her iki taraftan temizlik sağlıyor.

§ Bence soğuk kahveyle ilgisi olan arkadaşlar şu linkten bir miktar daha ucuza ulaşabilirler.

Bence bir alete ihtiyaç var mı diye sorulacak olursa, yeni başlayan biri veyahut soğuk kahveyi ayda yılda bir demleyen biri için gerek olduğunu düşünmüyorum. Fakat soğuk kahveyle arası iyi olan birileri için hazırlaması, temizliği vd. gibi kısımların kolay olması sebebiyle tercih edilebilir.

Kahveli günler dilerim.

Geri