• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çok kişi için V60 Demleme

miyankizu

Üye
İsim
Seyhun
Daha fazla  
İsim
Seyhun
Espresso Makinesi
Quickmill Emilia
Değirmen
Eureka Speciliata, Timemore Sculptor 64 , 1zpresso E-Pro , 1zpresso X-pro
Ekipmanlar
V60, Sage SDC450 , Clever
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Bu konuyu uzun zamandır merak ediyordum ancak dün başıma geldi ve hazırlıksız yakalandım. 4 kişilik demleme yaparken süre çok uzadı 8 dk yi buldu. Kahve gramajı çok olduğu için bir noktadan sonra tıkanmalar yaşadım. Benim ilk aklıma gelen kahve boyutunu artırıp kasuya metodunu kullanarak süreyi kısaltma yönünde oldu. Iki kisilikten fazla demlemeler için öneriniz nedir arkadaşlar ?

Kaç gram kahve kullandınız? 4 kişilik demlemelerde, öğütüm kalınlığı arttırıp, 4-5dk arasını hedeflemeniz lazım. 40-50 gram ile demleme yapanlar biliyorum.

Kendim en fazla 36 gram ile demleme yaptım. 4:20 gibi bir sürede demleme bitmişti.

Diğer çözüm ise 2 kere demleme yapmak :)

Yorumunuz için teşekkür ederim. Toplamda 50 gram kahve kullandım. Ortada hatalı ogutum olduğu belliydi ama 50 gram kahveden sonra geri dönmek istemedim :confused::) en nihayetinde hatamin bedeli kötü bir kahve oldu

Yorumunuz için teşekkür ederim. Toplamda 50 gram kahve kullandım. Ortada hatalı ogutum olduğu belliydi ama 50 gram kahveden sonra geri dönmek istemedim :confused::) en nihayetinde hatamin bedeli kötü bir kahve oldu

Çok kişilik demleyince mecburen kalınlığı arttırmak gerekiyor. Yoksa filtre bir yerden sonra tıkanıyor. En garantisi üşenmezseniz 2 kere demlemek :) Ben öyle yapıyorum :)

ayrı ayrı iki defa demleme olabilir yada iki kişilikten fazla demleme için chemex olabilir yeni ekipman almak gerekecek ama bence tek seferde çok demleme için gerekli.

40 gr demledim en fazla, cmd26 ile çektiğim kahveci 35 ile çekmiştim, demleme süresi 4e yakın oluyor, miktar çok olunca kasuya metodu kullanmak imkansız gibi oluyor, mecburen sabit hızda bir döküş yapıyorum blooming den sonra

Bugüne kadar en fazla 35 gr demleme yaptım. Kenya çekirdekleri diğer çekirdeklere nazaran daha fazla toz ürettiği için yüksek gramajlı demlemelerde Kenya kullanmaktan kaçınılmalı. Bunun yanında öğütüm kalınlığını arttırmak gerekli. Son olarak bloom sonrası tek seferde düşük debiyle demlemeyi deneyebilirsiniz. Tüm bu verilerden bağımsız olarak şahsi görüşüm, yüksek gramajlı demlemeler için V60 demleyip çekirdekten tam performans almak neredeyse imkansız.

Hep problem yaşıyorum çoklu demlemelerde bu nedenle Blue Bottle coffee dripper e geçiş yapacağım Kalita185 in tasarım topolojisine benzer yapıda çok daha hızlı akış sağladığı belirtiliyor

En iyisi Moccamaster edinmek galiba! 😄
Çok sık yüksek dozlara çıkılıyorsa hiç uğraşmayacaksın koyacaksın makine filtresine :)
Bonavita immersion dripperda yüksek dozlar için uygun aslında (y)
Bonavita-Immersion-Dripper-and-Kettle-5.jpg

30gr dan fazla manuel demleme methodlarını (v60,kalita vs.) kullanmıyorum açıkcası ben , çok sağlıklı olmuyor tad açısından

Beem Pour Over makinem var çoklu demlemelerde çok işime yarıyor, her ne kadar otomatik bir makine de olsa manuel demlemeye çok yakın olduğu için yine öğütümü kalınlaştırmak gerekiyor kahve gramajı yüksekse

30gr dan fazla manuel demleme methodlarını (v60,kalita vs.) kullanmıyorum açıkcası ben , çok sağlıklı olmuyor tad açısından

Beem Pour Over makinem var çoklu demlemelerde çok işime yarıyor, her ne kadar otomatik bir makine de olsa manuel demlemeye çok yakın olduğu için yine öğütümü kalınlaştırmak gerekiyor kahve gramajı yüksekse
Bu ekipmanı hiç bilmiyordum, oldukça ilginçmiş...

Hario V60 02 ile 800 ml demlerken öğütümü kalınlaştırmak işe yarıyor görünse de aromalarda fark edilir azalma oluyor. Origami bu konuda da Hario'ya göre daha başarılı. Origami ile birlikte bir de LilyDrip kullanılırsa sonucun daha da iyi olacağını düşünüyorum. Origami ve LilyDrip'i birlikte kullanmayı henüz denememekle birlikte deneyenlere güvenim tam👍

Konuyu açtığıma sevindim çünkü güzel fikirler çıktı gerçekten (y)

Her gün iki kişilik 30/32 gr çekirdekle demleme yapıyorum.

Plastik hario V60 ve starbucks dripper mevcut. (Artı cmd)

Hario ile demleme pratik ancak seramik olanda daha lezzetli sonuç alıyorum.

K.G.R. Kalita 185 önermişti.

Güral porselen şansını kaçırdığım için orjinal kalita 185 seçeneği dışında geriye birde origami dripper kalıyor.

30 ve üzeri gramaj için kalita ve origami yi kıyaslayabilen oldu mu?

Herkese keyifli sohbet ve kahveler...

Geri