• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çok acı espresso alıyorum

ahmetbuyuk6

Yeni Üye
İsim
Ahmet Zaid Büyük
Daha fazla  
İsim
Ahmet Zaid Büyük
Herkese merhaba bir ay önce yeni bir espresso serüvenine başladım daha önce kapsüllü makine kullanıyordum. Şu an herhalde elimin yatkın olmamasından mı anlamadım espressolar çok acı çıkıyor ve kimi zaman kremalı çoğunlukla kremasız. Sürekli öğütücünün ayarıyla oynuyorum ama krema sorununu halletsem acılığı hallolmuyor. Sizce bu neyden olabilir? Hassas tartı ile tartım da yapıyorum lelit fred ve Arçelik k3185 ekipmanlarım. Ve cihazdaki her şey fabrika ayarları sizce ondan kaynaklı olabilir mi? Sepet fabrika çıkışı, makine içinde rex C 100 aldım forumdaki bir arkadaştan görüp ama hiç yükseltme yapamadım cihaz bozulmasın diye. Teşekkür ederim

Kullandığınız kahve nedir kaç gramdır ve kaç saniyede kaç ml espresso alıyorsunuz biraz daha detay verirseniz sorun daha iyi anlaşılır

Kullandığınız kahve, kahvenin kavrum tarihi, gramaj ve süre bilgisi nedir?

Öncelikle şehir dışında olduğumdan çok geç yazabildim kusura bakmayın, Kahve olarak şerafettin gümülcinenin espresso çekirdeklerini kullanıyorum ama kavrum tarihini bilmiyorum maalesef
bizim burada çok Yunanistandan getiriyorlar da. Şöyle 20 sn de 42-43 ml alabildim double sepette 16-17 gr kahve için, resimlerini de ekledim ne düşünüyorsunuz acaba? Biraz öğütücünün ayarlarıyla oynadım artık kahvem çok acı değil ama türk kahvesi tadı geliyor. Ve yeni çekirdek kahve aldım bugün caffe milano diye onu henüz deneyemedim. Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-08-05 at 19.12.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-05 at 19.12.01.jpeg
    98.3 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2022-08-05 at 19.11.59.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-05 at 19.11.59.jpeg
    101.4 KB · Görüntüleme: 22
1:2 oranında 20-30 saniye arasını hedefleyin hocam. Bu referans çıktıdan sonra tadına göre kalınlıkla oynarsınız. Ama kahveniz kötüyse elden bir şey gelmez.

Hocamlar bu kahve gerçekten kötü mü bizim burada çok kullanılıyordu, Türk kahvesinde vesaire bir de filtre sepetinin de bu olaya etkisi var mıdır sizce şu aşamada değiştirmeme gerek var mıdır?

Hocamlar bu kahve gerçekten kötü mü bizim burada çok kullanılıyordu, Türk kahvesinde vesaire bir de filtre sepetinin de bu olaya etkisi var mıdır sizce şu aşamada değiştirmeme gerek var mıdır?
İlk önce değiştirmeniz gereken kahve. Forumun bugün içtiğim espresso başlığında tavsiyelere göz atabilirsiniz. İlgili ayın seçilen kavurucusunun sayfasınada bakabilirsiniz.

Herkese çok teşekkür ederim, son olarak bu cihazın buhar çubuğunu değiştirmeyi düşünüyorum da sizce bu ürün uygun mudur cihaza?
Rodipu Espresso Buharlı Boru, Kahve Süt Çubuğunu Temizlemek için Parlak Parlaklık, Yüksek Basınçlı Buhar Borusu, Espresso Makinesi için Yarı Otomatik Kahve Makinesi https://www.amazon.com.tr/dp/B08KSH...i_i_4FX5SN9TBRYEEYXQKWAT?_encoding=UTF8&psc=1
Teşekkür ederim tekrardan

Herkese çok teşekkür ederim, son olarak bu cihazın buhar çubuğunu değiştirmeyi düşünüyorum da sizce bu ürün uygun mudur cihaza?
Rodipu Espresso Buharlı Boru, Kahve Süt Çubuğunu Temizlemek için Parlak Parlaklık, Yüksek Basınçlı Buhar Borusu, Espresso Makinesi için Yarı Otomatik Kahve Makinesi https://www.amazon.com.tr/dp/B08KSH...i_i_4FX5SN9TBRYEEYXQKWAT?_encoding=UTF8&psc=1
Teşekkür ederim tekrardan
Rancilio silvianın buhar çubuğu ile modifiye ediyor genelde herkes. Ona bi bakın isterseniz

Evet evet haklısınız hocam onu gördüm lakin onun sıfırı şu an 1100 lira gibi bir şey ikinci el olarak da bulamadığımdan böyle daha uygun alternatiflere yöneldim
Güncel fiyatını bilmiyordum. Dudak uçuklatıcıymış

Geri