• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeex Istanbul 2020

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mimds

Guest
Her ne kadar birçok nitelikli kahveciye göre konuya oldukça ticari yaklaşıldığı söylense de sağda solda okuduklarıma göre bu alandaki bir çok ismin bir araya geleceği, çeşitli seminerlerin ve resmi yarışmaların da program dahilinde olduğu dört günlük bir fuar olacakmış... Ben zamanım elverdiğince her gün biraz katılmak ve takip etmek istiyorum... Katılmayı düşünenler varsa Kahvekulübü olarak orada bir şekilde varlığımızı hissedip hissettirsek mi?

Herkese Merhabalar ,

4 gün boyunca Coffeex fuarında Baristalar Derneği standında olucam.Kahve konusmak isteyen arkadaşları stand a beklerim =)

Her ne kadar birçok nitelikli kahveciye göre konuya oldukça ticari yaklaşıldığı söylense de sağda solda okuduklarıma göre bu alandaki bir çok ismin bir araya geleceği, çeşitli seminerlerin ve resmi yarışmaların da program dahilinde olduğu dört günlük bir fuar olacakmış... Ben zamanım elverdiğince her gün biraz katılmak ve takip etmek istiyorum... Katılmayı düşünenler varsa Kahvekulübü olarak orada bir şekilde varlığımızı hissedip hissettirsek mi?

Merhaba,
Bir aksilik olmaz ise fuar için İstanbul'a gideceğim. En iyi şekilde Kahve Kulübümüzü tesmsil edeceğim.
Gökalp'in yanına uğrayıp foto atarım mutlaka :) @Baristalp

Bu organizasyonum istanbul kahve festivalinden ayrılması çok iyi oldu. Umarım kaliteli ve güzel bir ortam olur. Bu sene yetişmedi ama önümüzdeki sene belki temsili bir stand açma şansımız olur :)

Geçen sene malesef çok kötü bir etkinlikti fakat bu sene daha çok kişi ile anlaşmışlar. Perşembe hariç ben de 3 gün orada olacağım. Bir çok cupping, workshop var. Umarım geçen seneki gibi olmaz.
Geçen sene katılanlar kahve vermemek için direniyorlardı :) Gram olarak satın alacağım suratlar beş karış.

Son düzenleme:
O halde dileyenler için hafta içinde bir nokta belirleyelim... Sanki @Baristalp in bulunacağı stand iyi bir nokta gibi, bir şekilde oradan koordine olalım derim

Arkadaşlar fuarın her günün bir programı var mı? Orneğin hangi workshoplar, hangi gün, saat kaçta, gibi... hiçbir yerde bulamadım da...

Arkadaşlar fuarın her günün bir programı var mı? Orneğin hangi workshoplar, hangi gün, saat kaçta, gibi... hiçbir yerde bulamadım da...
Evet var; hatta ben kendime liste ve program çıkardım saat kaçta nerelere katılabileceğime dair. Coffex'in instagram sayfasında da program açıklandı.
27 şubat :
28 şubat :
29 şubat:
1 mart:

Kahvekulubu olarak birgün belirleyip bir araya gelmeye çalışalım çok güzel olur.

Çok iyi olur bence de, eşimle birlikte cuma,cumartesi ve pazar orada olacağız.

Bu arada belki bilmeyen vardır, listelerde yazmıyor çünkü ; mesaj atıp kayıt isterseniz toperin 1 saat sürecek bir kavurma eğitimi var, kahvenin nasıl kavrulması gerektiği, doğru valf kullanımı, doğru ateş kullanımın nasıl yapılması gerektiği, kavurma sırasında asidite, acılık, ve aroma değerlerinin dengesinin nasıl sağlanabileceği ile ilgili kısa bir eğitim verilecek.
2 Gurup şeklinde ve Her gurup 8-10 kişi olacak.
Saatler: 1. Gurup: 10.00 - 11.00 a.m
2. Gurup: 14.00 - 15.00 pm

Özellikle kavurma süreci ile ilgilenenler için giriş temel düzeyde iyi bir fırsat. Ben 28 şubat 14' de katılacağım.

Cumartesi pazar gelmeyi planlıyorum. Cumartesi 13:00 gibi Pazar 14:00 gibi planlıyorum diğer arkadaşlarda durun nedir?

Bugün fuardaydım... ilk gün ufak tefek aksiliklerle başladı, bir kaç seminer, tadım vs çeşitli nedenlerle yapılamadı... Tabii sonuçta bu bir sektörel fuar, nescafe de var, kurukahveci mehmet efendi de, alet edevat teçhizat da... diğerlerine de şöyle bir göz atmakla birlikte haliyle daha çok nitelikli kahve firmaların standlarının olduğu bölgedeydim, olabildiğince her standa uğradım ve örneğin Coffeenutz'dan Ömer beyle, daha önceden tanıdığım Kamarad'daki arkadaşlarla ve Bartisatalar Derneğinin standında kulübümüzden sevgili @Baristalp ve A Roasting Lab' den genç arkadaşlarla epey sohbet şansı bulduk... Kavurma kulvarına yeni katılmış olmalarına rağmen A Roasting Lab'de tattığım iki Etiyopyalıyı, kavurma profillerini başarılı buldugumu söylemeliyim... Önümüzdeki günlerde fuara gidecek arkadaşlar için, Baristalar Derneğinin standını ve @Baristalp i ziyaret etmenizi tavsiye ederim... Son olarak sevgili @raistlin le de epey sohbet etme fırsatı bulduk... öğütücüler konusunda verdiği kısa ama öz sunum gayet tatminkardı, sayesinde bilmediğim bazı ayrıntıları öğrenmis oldum ve gün böyle sonlandı... arada yarışmalara da göz attım tabii ki... ilk gün izlenimlerimiz böyle efenim!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri