• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeevine /Temmuz kahveleri demleme reçeteleri (İmbachi-kamwangi-Anferara)

melih ismail

Barista
İlk reçete benden gelsin :)

Kahve :
Kolombiya Carlos İmbachi
Kavurucu : Doubleshot
İşleme Metodu : washed
Su : Peak water 4.ayar 75 ppm (94 Derece)
Öğütüm : CMD 20 klik
Oran : 1-16
Demleme Aracı: Hario switch (hibrit metod)

tek demleme yaptım potansiyeli yüksek bir çekirdek .sıcaklığı yüksek tutmak lazım fazla ince de öğütmeden 21-22 clik daha ideal olacaktır.
Şimdi tadım yaptım.

Kolombiya kahvesinde tadım notu olarak Limonotu görünce şaşırmıştım ama gerçekten mevcut.

Etiyopya kahvesi de aromatik ve gayet keyifli. orman meyveleri suyu gibi.

Kenya da asiditesi çok keyifli... asidite sevmeyeni memnun etmeyebilir çünkü kuşburnu, greyfurt tarzı mayhoşluk baskın.

Bu ayki kahveleri daha V60 demlemedim ama güzel kahvelere benziyorlar.

İlk gözlemim Kenya ve Kolombiya kahvelerinin açık kavrum olduğu yönünde. Sıcak su kullanılabilir.

hocam az önce içtim, orta/ince öğütüm 16/250 buzdağı su 94derece 50-150-250 döküş. 02:40 bitiş. tatlı, kırmızı meyve muazzam. baya keyif aldım açıkçası, kamwangi’den memnun kalmamıştım bu iyi geldi diyebilirim :)

Kahve : Kenya Kamwangi AA Mikrolot

Kavurucu : bailies coffee
İşleme Metodu : washed
Su : Peak water 4.ayar 85 ppm (94 Derece)
Öğütüm : CMD 46 redklik
Oran : 1-15 (20:300)
Demleme Aracı: Kalita 185
60 bloom+2 eşit döküş
Bitiş 2.45 Afiyet olsun :D

Love'ın Etiyopyasını dün akşam bu şekilde demledim ve çok keyifliydi. Kolay çözünen bir çekirden ve açık kavrum değil (bence). Temas süresini ve ajitasyonu azaltmak için şöyle demledim.

1:16, 15 gram kahve için, toplam 240 gram su, 91-92C
50 gram ön demleme 35 sn, ardından 2 eşit döküş. Tek döküş bile yapabilirsiniz.
Bitiş 2:20 yi pek geçirmeyin derim.

deneyen olursa sonucu merak ediyorum. Bu şekilde orman meyveleri tatları ve kokuları baskın, tatlı ve güzel bir kahve çıktı ortaya.

Imbachi ve Kamwangi'yi çok beğendim, Love'ın kahvesi bi' tık daha standarda yakın geldi. Geçen ay Sloane kahvesi de aralarında daha düze yakın olandı.

Imbachi:

13:200
Kalita 155
Nestle Su, 90 derece
50*4 (30'ar saniye arayla)
CMD 26 click
~2:30 bitiş.
hocam selam, tam tersi bir şekilde etiyopya’ya bayıldım, diğer ikisini ne yaptım ettim bir türlü sevilecek bir fincana dönüştüremedim. epey hayal kırıklığı oldu benim için, hatta hiç kahve içesim olmadığı halde az önce bu iletiyi görünce bir deneyeyim yine dedim, olmadı beğenmedim bu iki kahveyi. etiyopya hoş ama bence.

hocam selam, tam tersi bir şekilde etiyopya’ya bayıldım, diğer ikisini ne yaptım ettim bir türlü sevilecek bir fincana dönüştüremedim. epey hayal kırıklığı oldu benim için, hatta hiç kahve içesim olmadığı halde az önce bu iletiyi görünce bir deneyeyim yine dedim, olmadı beğenmedim bu iki kahveyi. etiyopya hoş ama bence.
Aklıma iki ihtimal geliyor: Asidite hayranı değilsiniz ya da suyunuz çözmüyor :)

Asidite sevmeyen biri için Kenya eziyet olur, Kolombiya kahvesinde de nispeten limonumsu tatlar var.

Bu sebepten olabilir mi? Ben Kenya yı beğendim ama çok yüksek parlak asiditesi var.

ya asidite seviyorum aslında, belki çözmüyor olabilir ama 3 farklı su kullandım buzdağı, elmacık, uludağ premium olmak üzere. yani aldığım hiçbir bardağı beğenmedim özellikle kamwangi çok çok kötü geldi, imbachi de 4-5/10 diyebilirim. cleancup başlığına da yazdım hakikaten cleancup kahvelerini bırakıp bunları demleyesim gelmiyor. nestle su ile deneyeceğim @Leylifer in önerisi üzerine bulabilsem ama henüz bulamadım bakalım :( üzülüyorum böyle hayal kırıklıklarında

Geri