• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Uganda Sipi Falls Organic – Washed | KK Eylül ayı alımı

Stokların tükenmiş olmasına üzüldüğüm kahve... Ekşimsi kahveler içmekten bıkmıştım, Sipi Falls ferahlattı. Sitedeki tarif ile rahat bir içimi vardı. Gelen kahvelerden memnunum. Hepsi harika kokuyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Gevelemeye gerek yok hoş içimli bir kahve , soğudukça tatlılaşıyor , aftertaste'i ise tuzlu meltem ;)

Aylık alımda aldıklarım içerisinde en çok beğendiğim sanırım bu kahve oldu.
Cmd 20 klik 4 döküş 18/270 93 derece

Sitede 92-93 derece su önerilmiş, kavrumun açıklığından bu sıcaklığın yetersiz geleceğini düşündüm ama deneyince güzel oldu. Sitede yazan tarife benzer olarak 93-92 derece su ile 4 döküş 1 hafif dairesel sallama ile 3dk bitti 14gr'lık demleme. Yine de 95 dereceyi zorlayacağım bakalım ne çıkacak

Bugün bu kahveyi önce cafec th-3 filtre ile demledim. O tatlı gövdeyi yine alacağımı düşünürken su gibi bir kahve oldu. Rengi yerinde, kokusu eh işte ama neredeyse hiçbir tat yok. Dedim filtre bu kadar fark ediyor olamaz. Bir de th-2 filtre ile demledim. Yine aynı. Çok az çözünmüş bir kahve gibi. Sorunun ne olduğunu anlayamadım zira tüm parametrelerim aynıydı.

V60
Timemore 17 klik
18/290 oran
Nestle Uludağ 92 derece
Cafec th2 ve th3
Coffeerem tarifi
Th-3 bitiş 3.15 / Th-2 bitiş 4.00

Haftanın başında gövde düşüktü. Giderek artmaya başladı. V60 için 1:13 1:14 oranlarına inilebilir. Hiç rahatsız etmeyen bir hoş bir asiditesi var.

Bu yorumu okuyunca bu kahvede nasıl 13 14 orana inilebilir demiştim. Gövdenin giderek artmaya başladığını söylemiş, benimki ise azaldı. Çekirdekte bir sorun mu var diye düşünüyorum. Birkaç saat sonra başka bir kahve deneyeceğim.

Bugün bu kahveyi önce cafec th-3 filtre ile demledim. O tatlı gövdeyi yine alacağımı düşünürken su gibi bir kahve oldu. Rengi yerinde, kokusu eh işte ama neredeyse hiçbir tat yok. Dedim filtre bu kadar fark ediyor olamaz. Bir de th-2 filtre ile demledim. Yine aynı. Çok az çözünmüş bir kahve gibi. Sorunun ne olduğunu anlayamadım zira tüm parametrelerim aynıydı.

V60
Timemore 17 klik
18/290 oran
Nestle Uludağ 92 derece
Cafec th2 ve th3
Coffeerem tarifi
Th-3 bitiş 3.15 / Th-2 bitiş 4.00

Ben CMD 20 klik Nestle su abaca filtre 93 derece 18 270 ile baya iyi sonuç aldım hatta alımda en çok hoşuma giden bu oldu

Yukaridaki yoruma katiliyorum geldigi gibi demlemiştim ve govde duşuktu.Ayni şekilde aeropressde 15 cmd ile demledim tim yöntemi ve gövde gibi gövdesi var kahvenin çok sağlam.Normalde gövde ya acılık getirir ya da kahve tırt olur ama bunda asidite de belirgin.Tatlılık cok cok az.
Kahve için tavsiyem:
Aeropress 15 klik tim yontemi
V60: 40 blooming 70-70-70 demleme 3 dakika cvaeri cmd 22 klik
Bunlar en uyi sonuc

Yukaridaki yoruma katiliyorum geldigi gibi demlemiştim ve govde duşuktu.Ayni şekilde aeropressde 15 cmd ile demledim tim yöntemi ve gövde gibi gövdesi var kahvenin çok sağlam.Normalde gövde ya acılık getirir ya da kahve tırt olur ama bunda asidite de belirgin.Tatlılık cok cok az.
Kahve için tavsiyem:
Aeropress 15 klik tim yontemi
V60: 40 blooming 70-70-70 demleme 3 dakika cvaeri cmd 22 klik
Bunlar en uyi sonuc

Şaka gibi. İlk geldiğinde taptatlı ama asiditesi sıfıra yakın bir kahveydi. Sen ise tam tersini söylüyorsun :D

Edit: Sana bir şey demiyorum çekirdekten şüpheleniyorum aynı parametrelerle bugün başka bi kahve demlediğimde bakıcam sonuca artık.

Şaka gibi. İlk geldiğinde taptatlı ama asiditesi sıfıra yakın bir kahveydi. Sen ise tam tersini söylüyorsun :D

Edit: Sana bir şey demiyorum çekirdekten şüpheleniyorum aynı parametrelerle bugün başka bi kahve demlediğimde bakıcam sonuca artık.
Asidite nedir? Belki sen ya da ben yanliş yorumluyor olabiliriz.Ben cafflanoda ogrendim asiditeyi.Bu aylik alimdaki butun cekirdeklerde asdite ortalama ustu.Agzima aldigimda agzimi sulandiriyor hafif ekşi sogudukca da icilemeyecek kadar ekşileşiyor.Belki ben yanlis yoeumluyorum ama tatlilik cok az alıyorum ben.Govde yuksek

Asidite nedir? Belki sen ya da ben yanliş yorumluyor olabiliriz.Ben cafflanoda ogrendim asiditeyi.Bu aylik alimdaki butun cekirdeklerde asdite ortalama ustu.Agzima aldigimda agzimi sulandiriyor hafif ekşi sogudukca da icilemeyecek kadar ekşileşiyor.Belki ben yanlis yoeumluyorum ama tatlilik cok az alıyorum ben.Govde yuksek

Sıfır ekşilikti. Soğuduğunda bile ancak belki bir yudumda minik bir asidite belirtisi almış olabilirim kahvenin geneline tatlılık hakimdi.

Büyük ihtimal çekirdekte bir sorun yok. Sorun bende sanırım çünkü şu an gövdesi güçlü asiditesi orta olan incommon - rwanda nyabumera denedim bu da su gibi...

Büyük ihtimal çekirdekte bir sorun yok. Sorun bende sanırım çünkü şu an gövdesi güçlü asiditesi orta olan incommon - rwanda nyabumera denedim bu da su gibi...
Kahveden sıkılma dönemin gelmiş amirim, bir süre sütlü çay vb. ile günlerini geçirerek kahve orucu tutabilirsin :'D

Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante- 20 Click
Su: Modifiye Buzdağı- 120 ppm- 93 derece
Oran: 1/16,6- 18/300
Filtre: 100'lü Japon Hario
Yapılış: 50 ml su ile 40 saniye blooming (suyu döktükten sonra sert spin) , 1.00'a kadar 200 ml'ye tamamlama (suyu döktüten sonra hafif spin), 10 saniye bekleme ve kalan suyu 1.30'a kadar dökme, 10 saniye akışa izin verme ardından hafif spin. 2.45civarı demleme bitti.
Yorum: Kuru kokuda hafif isliydi, pek aroma ayırt edemedim (paketi açar açmaz öğütmüş olmam buna sebep olmuş olabilir). Demleme sonucunda 259 ml çıktı elde ettim. Karafı kokladığımda ise tatlı kırmızı erik ve çikolata kokuları çok netti. Gövdesi nispeten düşük oldu, sanırım döküm adımlarını arttırmam lazım. İlk yudumdan itibaren yine kırmızı erik ve çikolata aromaları hissediliyordu, biraz ılıdıkça vanilyayı da net aldım. Soğudukça kırmızı erik, yeşil erik oldu hafif ekşidi :). Baştan sona hiç acı olmayan gayet keyifli bir kahveydi diyebilirim.

Kahveden sıkılma dönemin gelmiş amirim, bir süre sütlü çay vb. ile günlerini geçirerek kahve orucu tutabilirsin :'D

Dostum bazen kahveden sıkıldığımı hissediyorum o zamanlar günde 1 kupa kahve ancak yapıyorum fakat şu an hiç sıkılmış gibi değilim. Daha dün 500 gram kahve sipariş ettim hatta. Suyumu değiştirip tekrar deneyeceğim ama o da olmazsa başka neyi değiştirebilirim bilmiyorum.

Az önce aeropress ile demledim bu kahveyi
CMD 22 klik Nestle su 81 derece
20 gr/ 230 ml
70 ml bloom 10 saniye içinde dök 15 saniye çalkala 15 saniye bekle 160 ml dök 230 tamamla 30 saniye bekle kapağı yerleştir 15 saniye daha bekle 1.30 da ters çevir 20 saniye içinde presle toplam 1.50
Tam aeropress yakışan gövdeli aromatik bir kahve oldu

Geri