- Konum
- Ankara
Deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Afiyet olsun, çok yakında yeni parti geliyor.Stokların tükenmiş olmasına üzüldüğüm kahve... Ekşimsi kahveler içmekten bıkmıştım, Sipi Falls ferahlattı. Sitedeki tarif ile rahat bir içimi vardı. Gelen kahvelerden memnunum. Hepsi harika kokuyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Haftanın başında gövde düşüktü. Giderek artmaya başladı. V60 için 1:13 1:14 oranlarına inilebilir. Hiç rahatsız etmeyen bir hoş bir asiditesi var.
Bugün bu kahveyi önce cafec th-3 filtre ile demledim. O tatlı gövdeyi yine alacağımı düşünürken su gibi bir kahve oldu. Rengi yerinde, kokusu eh işte ama neredeyse hiçbir tat yok. Dedim filtre bu kadar fark ediyor olamaz. Bir de th-2 filtre ile demledim. Yine aynı. Çok az çözünmüş bir kahve gibi. Sorunun ne olduğunu anlayamadım zira tüm parametrelerim aynıydı.
V60
Timemore 17 klik
18/290 oran
Nestle Uludağ 92 derece
Cafec th2 ve th3
Coffeerem tarifi
Th-3 bitiş 3.15 / Th-2 bitiş 4.00
Ben CMD 20 klik Nestle su abaca filtre 93 derece 18 270 ile baya iyi sonuç aldım hatta alımda en çok hoşuma giden bu oldu
Yukaridaki yoruma katiliyorum geldigi gibi demlemiştim ve govde duşuktu.Ayni şekilde aeropressde 15 cmd ile demledim tim yöntemi ve gövde gibi gövdesi var kahvenin çok sağlam.Normalde gövde ya acılık getirir ya da kahve tırt olur ama bunda asidite de belirgin.Tatlılık cok cok az.
Kahve için tavsiyem:
Aeropress 15 klik tim yontemi
V60: 40 blooming 70-70-70 demleme 3 dakika cvaeri cmd 22 klik
Bunlar en uyi sonuc
Asidite nedir? Belki sen ya da ben yanliş yorumluyor olabiliriz.Ben cafflanoda ogrendim asiditeyi.Bu aylik alimdaki butun cekirdeklerde asdite ortalama ustu.Agzima aldigimda agzimi sulandiriyor hafif ekşi sogudukca da icilemeyecek kadar ekşileşiyor.Belki ben yanlis yoeumluyorum ama tatlilik cok az alıyorum ben.Govde yuksekŞaka gibi. İlk geldiğinde taptatlı ama asiditesi sıfıra yakın bir kahveydi. Sen ise tam tersini söylüyorsun
Edit: Sana bir şey demiyorum çekirdekten şüpheleniyorum aynı parametrelerle bugün başka bi kahve demlediğimde bakıcam sonuca artık.
Asidite nedir? Belki sen ya da ben yanliş yorumluyor olabiliriz.Ben cafflanoda ogrendim asiditeyi.Bu aylik alimdaki butun cekirdeklerde asdite ortalama ustu.Agzima aldigimda agzimi sulandiriyor hafif ekşi sogudukca da icilemeyecek kadar ekşileşiyor.Belki ben yanlis yoeumluyorum ama tatlilik cok az alıyorum ben.Govde yuksek
Kahveden sıkılma dönemin gelmiş amirim, bir süre sütlü çay vb. ile günlerini geçirerek kahve orucu tutabilirsin :'DBüyük ihtimal çekirdekte bir sorun yok. Sorun bende sanırım çünkü şu an gövdesi güçlü asiditesi orta olan incommon - rwanda nyabumera denedim bu da su gibi...
Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante- 20 Click
Su: Modifiye Buzdağı- 120 ppm- 93 derece
Oran: 1/16,6- 18/300
Filtre: 100'lü Japon Hario
Yapılış: 50 ml su ile 40 saniye blooming (suyu döktükten sonra sert spin) , 1.00'a kadar 200 ml'ye tamamlama (suyu döktüten sonra hafif spin), 10 saniye bekleme ve kalan suyu 1.30'a kadar dökme, 10 saniye akışa izin verme ardından hafif spin. 2.45civarı demleme bitti.
Yorum: Kuru kokuda hafif isliydi, pek aroma ayırt edemedim (paketi açar açmaz öğütmüş olmam buna sebep olmuş olabilir). Demleme sonucunda 259 ml çıktı elde ettim. Karafı kokladığımda ise tatlı kırmızı erik ve çikolata kokuları çok netti. Gövdesi nispeten düşük oldu, sanırım döküm adımlarını arttırmam lazım. İlk yudumdan itibaren yine kırmızı erik ve çikolata aromaları hissediliyordu, biraz ılıdıkça vanilyayı da net aldım. Soğudukça kırmızı erik, yeşil erik oldu hafif ekşidi. Baştan sona hiç acı olmayan gayet keyifli bir kahveydi diyebilirim.
Kahveden sıkılma dönemin gelmiş amirim, bir süre sütlü çay vb. ile günlerini geçirerek kahve orucu tutabilirsin :'D