• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Sumatra Orang Utan G1 – Semi Washed | KK Eylül ayı alımı

Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante- 20 Click
Su: Modifiye Buzdağı- 120 ppm- 93 derece
Oran: 1/16,6- 18/300
Filtre: 100'lü Japon Hario
Yapılış: 55 ml su ile 40 saniye blooming (suyu döktükten sonra sert spin) , 1.10'a kadar kalan suyun yarısını dökme (suyu döktüten sonra hafif spin), 10 saniye bekleme ve kalan suyu 1.40'a kadar dökme, 10 saniye akışa izin verme ardından hafif spin. 2.40 civarı demleme bitti.
Yorum: Kuru kokuda çiçeksi ve isliydi, ayrıca esmer şeker hissiyatı verdi. Sıcak tadımda topraksı aromaların yanında üzüm aroması aldım, soğudukça topraksılıık kaybolup daha tatlı ve meyvemsi oldu. Ilık yudumlarda beyaz üzüm, karamel/şeker ve sarı meyveler (özellikle kayısı) aromaları hissettim. Aftertaste kuvvetli ve tatlıydı. Beklediğimden daha güzel çıktı. O yüzden diğerlerini denemek için sabırsızlanıyorum :D.
 
V60
Timemore 17 klik
Nestle Uludağ 91 derece
18/290
Cafec th-1
Tarif: Coffeerem uganda tarifi

Bu filtreyi ilk kullanışım. Bana oldukça hızlı geldi. Hedef 3.00 idi fakat 3.05'te kaldırdım kahve yatağında su bitmişti artık. Çıktı ise 240 ml oldu.

Bu sefer acı tat almadım fakat ilginç bir kahveydi. Asidite orta diyebilirim. Biraz odunsu tat da aldım. Bana çok hitap etmedi ne yazık ki. Ama yine de içerim. Değişik bi kahve. Ha bir de th-3 ile deneyeceğim daha sonra.
 
v60
Nestle uludağa
Tarif: 40 ml 30 sn bloom.
170 e kadar sprial bir şekilde döküş 30 sn bekledem
240 a kadar da sprial bir şekilde döküm gerçekleştirdim.
bu demlemem de çikolata aroması bas bas bağırdı gerçekten sumatra da ekşi bir tat karşıladı beni.Bana çok hitap etti @hakanie elinize sağlık abi
 
Bazı çekirdeklerin aromalarını French presste daha iyi alabildiğimi fark ettiğimden beri özellikle ilk defa deneyeceğim çekirdekleri önce french press ile sonra V60 ile hazırlıyorum. Her ikisi için de sitedeki talimatları birebir izledim.

Yöntem: French Press
Değirmen: Timemore C2 - 27 klik
Su: Nestle Uludağ, 94 derece
Oran: 1:16

Yöntem: V60
Değirmen: Timemore C2 - 17 klik
Su: Nestle Uludağ, 94 derece
Filtre: Hario 40'lı filtre
Oran: 1:15

Yorumum: Her iki yöntemle de benim için içimi keyifli sayılabilecek, gövdeli ama asiditesi ortalama bir kahve olduğunu düşünüyorum. Tat olarak iki demleme yöntemi arasında bu kahveyi kesinlikle bu yöntemle demlemeliyim dedirten bir fark algılamadım. Biraz bekleyince ve tabi başka reçetelerle daha farklı sonuçlarla karşılaşacağımı düşünüyorum. Başlangıçta şeftali-kayısı karışımı bir aroması vardı. Bitişe yakın daha buruk bir tat verdi. Kötü bir fincan asla değildi. Sumatra kahvelerini tercih etmeyen biri olarak beklediğimin üzerindeydi. Birkaç hafta bekletip tekrar deneyeceğim.
 
Yöntem: V60
Değirmen: Timemore 18klik
Su: Buzdağı 94 derece
Filtre: Hario 40'lı filtre
Oran: 1:15,5
32 gr kahve /505ml su

ilk başta dil buruşturucu ciddi asidik bir tatla karşıladı, yüksek bir gövdeyle beraber. Tatlı ekşi isli erik tadı soğudukça hafiften çikolata aromalarına döndü ama asidite hiç azalmadı.
Değişik bir profile sahip. Herkese hitap eder mi bilemem ama ben sevdim.
 
Yöntem: V60
Öğütüm: Tm c2 17 klik
Su: Erikli Uludağ
Oran: 1:16, 240 su
Filtre: 40lı Hario
50 gr su ile bloom, 30. saniyeden itibaren kalan suyu 3 parça haline 20şer saniye arayla döktüm. Sonda hafif bir spin. 2:40 bitiş.

Tatlı, baya tatlı bir kahve. İlk yudumda tatlılığı bastıran bir asidite vardı. Soğudukça kayboldu ve şeftalimsi bir tatlılık bıraktı. After taste kuvvetli uzun sürüyor.
 
Demledigin fincanlardaki genel karakter su sekilde.

Dusuk asiditeli, meyvemsiden ziyade cikolatamsi tatlilik olan orta govdeli bir kahve. Karakter olarak Guney Amerika kahvelerine benzettim.

Afrika kahvelerinde gormeye alisik oldugumuz kompleks tatlar yok ama gunun her saati icilebilecek, ozellikle kahvaltida tercih edebilecegim bir kahve.

Kahvede asidite ariyorsaniz, sizi memnun etmeyebilir. Turk Kahvesi olarak da tercih edebilirsiniz.

Bitiste Sumatra yoresine ait hafif topraksilik var, ama bu demleme yontemi veya suyu degistirerek biraz bastirilabilir.

Tesekkurler @hakanie
 
Yöntem: V60-02
Öğütüm: Comandante- 20 Click
Su: Nestle Damacana
Oran: 15 gr - 280 gr 1:18.6
Filtre: 100'lü Japon Hario Ters çevrilmiş
Yapılış: 30ml çiçekleme 30sn - Sonrasında tek döküş, 250ml. 1:30 da döküş bitiş. Toplam demleme bitimi 2:35

İlk yudum: çekirdeksiz izmir üzümü, alttan tüysüz şeftali
Sonrası: çikolata, karamel yada akçaağaç şurubu.
Gövde orta uzunlukta, fakat her şey bittikten sonra damakta uzun topraksı tad kalıyor.

Açıkçası benim bir Sumatradan beklentim toprak notaları, tütün ve odunsu tadlar. Bu kahve de toprak her şey bittikten sonra geliyor. :) Hoşuma gitmedi değil, farklı ve güzel. Sıcak ve soğuk hali arasında fark yok. Sıcakken neyse soğukken de aynı.
 
Yöntem: Delterpress
Öğütüm: CMD 18 klik
Su: Hayat Su
Oran: 1:16.6 , 200 ml su

40 gr su ile bloom, 30. saniyeden itibaren kalan suyu tek parça halinde pressledim. pressi oldukça yavaş yaptım, süre tutmadım.

Sonuç: bu alımda içtiğim en iyi kahve. oldukça tatlı, neredeyse niğde gazozu, üzümlü gazoz ya da şekerli sakızlar gibi başlıyor. yuttuktan sonra topraksı tatlar geliyor. ben normalde pek fazla sumatra sevmem ama belki delter'dan belki çekirdekten bu demleme çok hoşuma gitti.
 
Arkadaşlar bu çekirdeği Türk kahvesi olarak demlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Damak tatları bir değildir ama ben içtiğim en güzel Türk kahvesini bu çekirdekle içiyorum şu anda.
Cmd 7 klik
Buzdağı 85ppm
14gr çekirdek
190ml su
70° su ile başlangıç
2dk demleme süresi
Kahve değil tam kıvamında kahveli meyve suyu. Her yudumda gülümseme sebebi :))
 
Hario 40lı ile yakalayamadığım lezzeti cafec th1 ile aldım, tercih edebileceğim bir kahve oldu, kahve için hakan beye, filtreler için togay beye teşekkürler.
 
Yöntem: V60
Öğütüm: Molent G50 37 klik
Su: Modifiye Nestle Uludağ - 65 ppm- 95 derece
Oran: 1/16,6- 14/240
Filtre: 100'lü Japon Hario bol poşet
Yapılış: 50ml su ile 35 saniye blooming+ sert spin , geri kalan su 1.20 kadar döküş. Demleme bitiş 2.60sn
Yorum: Başlangıçta kokuda çiçeksi siyah çay kokusu. Tadımda Şeftaliyi bariz bir şekilde tattım diyebilirim. soğudukça daha tatlı bir hal aldı. Daha önceki demlememde toprak tadına yakın tatlar almıştım fakat bu sefer o tadı almadım diyebilirim. Beklentimin üzerinde bir kahve çıktı gerçekten.
 
Bu kahve kesinlikle Türk kahvesine çok yakışıyor. V60 ile iki üç farklı şekilde denedim ekşimsi asidite vardı. TK da ise ilk yudum hafif ekşi gibi gelse de sonra çok tatlı ve çikolata aromalı bi tat alıyorum.
 
Geri
Üst