• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Rwanda Musasa Nkara – Washed | KK Eylül ayı alımı

Bu kahveyi v60 ve aeropress de demledim
Aeropress inverted kalın öğütüm metodu ile daha çok hoşuma giden kahve oldu
 
Bu kahveyle bugüne kadar 4 demleme yaptım hepsi birbirinden güzel oldu yanlız 1 tanesi hepsinden daha asidik başlayıp çok tatlı bitti. Tarif şu;
*cmd 15 klik
*buzdağı 80ppm 92° su
*15/250 oran
*30gr 30sn blooming sonrası tek döküş. Döküş şekli spiral yanlız hızlı ve etkili şekilde
*3.32dk demleme süresi
Bu şekilde kahve çok asidik başlayıp soğudukça tatlanan, bitișiyle hayran bırakan şekilde oldu. Yani ağız tadıma uygun gayet hoş bir hal aldı. Farklı bir demleme kullanmama gerek kalmadan bu kahveyi demlemeyi halletmiş oldum.
 
Son düzenleme:
Bu kahveyle bugüne kadar 4 demleme yaptım hepsi birbirinden güzel oldu yanlız 1 tanesi hepsinden daha asidik başlayıp çok tatlı bitti. Tarif şu;
*cmd 15 klik
*buzdağı 80ppm 92° su
*15/250 oran
*30gr 30sn blooming sonrası tek döküş. Döküş şekli spiral yanlız hızlı ve etkili şekilde
*3.32dk demleme süresi
Bu şekilde kahve çok asidik başlayıp soğudukça tatlanan, bitișiyle hayran bırakan şekilde oldu. Yani ağız tadıma uygun gayet hoş bir hal aldı. Farklı bir demleme kullanmama gerek kalmadan bu kahveyi demlemeyi halletmiş oldum.
CMD 15 klik çok çok ince değil mi?
 
@Ali Aytaç yarin deneyecegim.
@elbatin neye gore kime gore :) 2-3 ay once v60 ogutum boyutu diye bir sey yok demiştim.Bakın 15 de de 30 da da demlenenilir dokus ve teknige gore

Bazı yerlerde birtakım tarifler veriyorlar mesela. Tarifte öğütme boyutu olarak verilen değer şu: "V60'ta öğüttüğünüzden daha ince öğütün." Dediğin gibi ben belki 24 te öğütüyorum belki 15'te. Tarife bak.
 
Bu kahveyle bugüne kadar 4 demleme yaptım hepsi birbirinden güzel oldu yanlız 1 tanesi hepsinden daha asidik başlayıp çok tatlı bitti. Tarif şu;
*cmd 15 klik
*buzdağı 80ppm 92° su
*15/250 oran
*30gr 30sn blooming sonrası tek döküş. Döküş şekli spiral yanlız hızlı ve etkili şekilde
*3.32dk demleme süresi
Bu şekilde kahve çok asidik başlayıp soğudukça tatlanan, bitișiyle hayran bırakan şekilde oldu. Yani ağız tadıma uygun gayet hoş bir hal aldı. Farklı bir demleme kullanmama gerek kalmadan bu kahveyi demlemeyi halletmiş oldum.
oldukça dusuk govdeli cok fazla asidik başladı.Sogudukça tatlilik geliyor evet.Ama gövde baya sulu oldu.
Fincan sonu editi: Sogudukça acayip bir meyve tatliligi vurdu. @Ali Aytaç Ben 15 gr su fazladan kacirdim onun da etkisi var.Bir dahakine daha duzgyn yapip biraz daha yavas dokecegim.Tarif birebir uyuyor tebrikler.
 
CMD 15 klik çok çok ince değil mi?
Genel görüşe göre ince. Başka kahveyle bu inceliğe hiç inmedim ama @hakanie sürekli korkmayın ince öğütün dedikçe gaza geldim 😄 başka çekirdekle bu incelikte ve böyle agresif döküş te acılık olabilirdi belki fakat bunda zerre acılık yok bilakis tatlılık ve asidite var. Rem projekti daha da ince öğüteceğim 😂😂
 
oldukça dusuk govdeli cok fazla asidik başladı.Sogudukça tatlilik geliyor evet.Ama gövde baya sulu oldu.
Fincan sonu editi: Sogudukça acayip bir meyve tatliligi vurdu. @Ali Aytaç Ben 15 gr su fazladan kacirdim onun da etkisi var.Bir dahakine daha duzgyn yapip biraz daha yavas dokecegim.Tarif birebir uyuyor tebrikler.
Gövde çok sulu olmuyor. Daha agresif dök. Agresif dediğim suyun debisini fazla arttirmadan hızlı spiral hareket kullan. Döküş bittiğinde kahve yatağındaki su çekilene kadar kendi ataletiyle dönmeye devam etsin.
 
Genel görüşe göre ince. Başka kahveyle bu inceliğe hiç inmedim ama @hakanie sürekli korkmayın ince öğütün dedikçe gaza geldim 😄 başka çekirdekle bu incelikte ve böyle agresif döküş te acılık olabilirdi belki fakat bunda zerre acılık yok bilakis tatlılık ve asidite var. Rem projekti daha da ince öğüteceğim 😂😂
Ah ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala:) Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım:) Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?
 
Ah ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala:) Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım:) Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?
Timemore için 12 çok ince olabilir :) 15-16 denersen daha iyi olacaktır. Kettle'a suyu fazla koymayı unutma :)
 
Ah ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala:) Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım:) Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?
Ben kenarlara da döküyorum sonlara doğru. Oralarda kalan kahveler de su çekilirken demlemeye katılmalı. İlk başlarda değil ama! Sonlara doğru filtreye baya yaklaşıp bunu sağlıyorum. Kendimce güzel sistem oturttum demleme işinde. Notalar falan da hiç umrumda değil. Hiçbir şeye takılmadan tek kriterim kahve hoşuma gidiyor mu gitmiyor mu? Buna bakıyorum. Canım Nutella isterse yada armut isterse marketten alır yerim. Kahvede bunları aramıyorum artık. He bu notalar bana geliyor mu? Bazen evet bazen hayır. Fakat kesinlikle benim kafayı taktığım yada üstüne düştüğüm bir konu değil.
 
Normalde hep 1:15 oranıyla kahve demleyen biriyim. Musasa'yı da bu şekilde üç dört kere demledim. Pakette yazılan tatlara yakın fincanlar çıkardım. Forumda bir arkadaş ekim ayı anket kısmında At Origin'in yeni tarfiler paylaştığını söylemişti ben de hemen merak edip sordum. @kahuna 'nın anlattığına göre bu yöntemin mantığı kahve yatağının sıcaklığını mümkün olduğunca sabit tutmak;
Oran 1:20
V60
300 g su Erikli
15 g Musasa
30 gr suyu 15 saniyede döküp kalan suyu dök
kalan suyu dökmeye 20. saniyede başla 1:10 civarında döküşü tamamla.
Çıkardığım diğer fincanlara göre daha kavruk daha eğlenceli ve daha yoğun bir kahve deneyimi yaşadım diyebilirim. Künyesinde yazan tadım notalarını almakta zorlansam da iyice kavrulmuş esmer şeker kıvamında bir fincan karşıladı beni. Soğudukça da tatlı küçük siyah üzüm tadı da buna eşlik ettti. Keyifli, eğlenceli bir fincandı.
 
2 gün ağzı açık kalan poşette hava alarak bekleyen 15 gr kahvemi bugün demledim.
TM 20 click
Oran 1:15
V60
93 derece
Brita su

40 sn blooming
1:40'a kadar yavaş yavaş tek seferde döküm

Daha önce içtiğim kahvelerden farklı olarak odunsu bir koku ve tat vardı. Ama gerçekten çok yoğun bir tattı. Tadım noktalarında zarif asidite denilen şeyin artırılmış versiyonu gibi geldi. ☺️ 2 gün hava almasına yordum ama bu halini beğenmedim. Normalde beğendiğim bir kahve çünkü. Ancak Favorim hala "la gallineta" 👍
 
2 gün ağzı açık kalan poşette hava alarak bekleyen 15 gr kahvemi bugün demledim.
TM 20 click
Oran 1:15
V60
93 derece
Brita su

40 sn blooming
1:40'a kadar yavaş yavaş tek seferde döküm

Daha önce içtiğim kahvelerden farklı olarak odunsu bir koku ve tat vardı. Ama gerçekten çok yoğun bir tattı. Tadım noktalarında zarif asidite denilen şeyin artırılmış versiyonu gibi geldi. ☺️ 2 gün hava almasına yordum ama bu halini beğenmedim. Normalde beğendiğim bir kahve çünkü. Ancak Favorim hala "la gallineta" 👍
Merhaba,

Öğütümü TM için 17-18 klik civarında yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Brita'yı direkt şebeke suyu ile mi kullanıyorsunuz?
 
Teknik : V60 - Japon 100'lü paket ters çevrilmiş
Öğütüm: Comandante 22 Klik
Kahve: 15g
Su: 280g Nestle Pure Life Damacana
Döküş: 50gr çiçekleme 30sn. Sonra 1:55 kadar tek yavaş döküş. 2:55 bitiş

Kompleks bir fincan çıktı. Sıcak, ılık, soğuk tatlar çok farklı
Sıcakken: ilk yudumda odunsu tatlar, damakta armut
Ilık: Karamel,
Soğukken: Asidite, (limon gibi ama tam limon diyemiyorum. İsmini koyamadım)

Bitişi hep temiz bir şekilde.
 
Geri
Üst