Deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
CMD 15 klik çok çok ince değil mi?Bu kahveyle bugüne kadar 4 demleme yaptım hepsi birbirinden güzel oldu yanlız 1 tanesi hepsinden daha asidik başlayıp çok tatlı bitti. Tarif şu;
*cmd 15 klik
*buzdağı 80ppm 92° su
*15/250 oran
*30gr 30sn blooming sonrası tek döküş. Döküş şekli spiral yanlız hızlı ve etkili şekilde
*3.32dk demleme süresi
Bu şekilde kahve çok asidik başlayıp soğudukça tatlanan, bitișiyle hayran bırakan şekilde oldu. Yani ağız tadıma uygun gayet hoş bir hal aldı. Farklı bir demleme kullanmama gerek kalmadan bu kahveyi demlemeyi halletmiş oldum.
@Ali Aytaç yarin deneyecegim.
@elbatin neye gore kime gore 2-3 ay once v60 ogutum boyutu diye bir sey yok demiştim.Bakın 15 de de 30 da da demlenenilir dokus ve teknige gore
oldukça dusuk govdeli cok fazla asidik başladı.Sogudukça tatlilik geliyor evet.Ama gövde baya sulu oldu.Bu kahveyle bugüne kadar 4 demleme yaptım hepsi birbirinden güzel oldu yanlız 1 tanesi hepsinden daha asidik başlayıp çok tatlı bitti. Tarif şu;
*cmd 15 klik
*buzdağı 80ppm 92° su
*15/250 oran
*30gr 30sn blooming sonrası tek döküş. Döküş şekli spiral yanlız hızlı ve etkili şekilde
*3.32dk demleme süresi
Bu şekilde kahve çok asidik başlayıp soğudukça tatlanan, bitișiyle hayran bırakan şekilde oldu. Yani ağız tadıma uygun gayet hoş bir hal aldı. Farklı bir demleme kullanmama gerek kalmadan bu kahveyi demlemeyi halletmiş oldum.
Genel görüşe göre ince. Başka kahveyle bu inceliğe hiç inmedim ama @hakanie sürekli korkmayın ince öğütün dedikçe gaza geldim başka çekirdekle bu incelikte ve böyle agresif döküş te acılık olabilirdi belki fakat bunda zerre acılık yok bilakis tatlılık ve asidite var. Rem projekti daha da ince öğüteceğimCMD 15 klik çok çok ince değil mi?
Gövde çok sulu olmuyor. Daha agresif dök. Agresif dediğim suyun debisini fazla arttirmadan hızlı spiral hareket kullan. Döküş bittiğinde kahve yatağındaki su çekilene kadar kendi ataletiyle dönmeye devam etsin.oldukça dusuk govdeli cok fazla asidik başladı.Sogudukça tatlilik geliyor evet.Ama gövde baya sulu oldu.
Fincan sonu editi: Sogudukça acayip bir meyve tatliligi vurdu. @Ali Aytaç Ben 15 gr su fazladan kacirdim onun da etkisi var.Bir dahakine daha duzgyn yapip biraz daha yavas dokecegim.Tarif birebir uyuyor tebrikler.
Ah ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?Genel görüşe göre ince. Başka kahveyle bu inceliğe hiç inmedim ama @hakanie sürekli korkmayın ince öğütün dedikçe gaza geldim başka çekirdekle bu incelikte ve böyle agresif döküş te acılık olabilirdi belki fakat bunda zerre acılık yok bilakis tatlılık ve asidite var. Rem projekti daha da ince öğüteceğim
Timemore için 12 çok ince olabilir 15-16 denersen daha iyi olacaktır. Kettle'a suyu fazla koymayı unutmaAh ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?
Ben kenarlara da döküyorum sonlara doğru. Oralarda kalan kahveler de su çekilirken demlemeye katılmalı. İlk başlarda değil ama! Sonlara doğru filtreye baya yaklaşıp bunu sağlıyorum. Kendimce güzel sistem oturttum demleme işinde. Notalar falan da hiç umrumda değil. Hiçbir şeye takılmadan tek kriterim kahve hoşuma gidiyor mu gitmiyor mu? Buna bakıyorum. Canım Nutella isterse yada armut isterse marketten alır yerim. Kahvede bunları aramıyorum artık. He bu notalar bana geliyor mu? Bazen evet bazen hayır. Fakat kesinlikle benim kafayı taktığım yada üstüne düştüğüm bir konu değil.Ah ah,projectte hata yaptım,üzgünüm hala Musasayı dün akşam demlemiştim 17 klikte,çok iyi olmamıştı. 12 klikte deneyeceğim,öğütüm 12 dakika sürmez umarım Agresif döküşten kasıt yüksek akıtma hızı değil de düşük akıtma hızıyla hızlı hareketler değil mi? Kenralra gidelim mi bir de?
Bundan sonra ısıtma için fazladan koyacağım suyu da ölçerek dökeceğim Bir daha kıymetli kahveleri mundar etmek istemiyorum:dTimemore için 12 çok ince olabilir 15-16 denersen daha iyi olacaktır. Kettle'a suyu fazla koymayı unutma
Merhaba,2 gün ağzı açık kalan poşette hava alarak bekleyen 15 gr kahvemi bugün demledim.
TM 20 click
Oran 1:15
V60
93 derece
Brita su
40 sn blooming
1:40'a kadar yavaş yavaş tek seferde döküm
Daha önce içtiğim kahvelerden farklı olarak odunsu bir koku ve tat vardı. Ama gerçekten çok yoğun bir tattı. Tadım noktalarında zarif asidite denilen şeyin artırılmış versiyonu gibi geldi. 2 gün hava almasına yordum ama bu halini beğenmedim. Normalde beğendiğim bir kahve çünkü. Ancak Favorim hala "la gallineta"
Teknik : V60 - Japon 100'lü paket ters çevrilmiş
Öğütüm: Comandante 22 Klik
Kahve: 15g
Su: 280g Nestle Pure Life Damacana
Döküş: 50gr çiçekleme 30sn. Sonra 1:55 kadar tek yavaş döküş. 2:55 bitiş